• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KORDAiPad | iPadOS!
    20 Must Have iPad aplikaci - input

Results

Širší debatu o nedostatku konektorů směřujte sem: [ Tablet ] | Existuje také klub [iBooks 2, iBooks Author]

rozbalit záhlaví
    AILAS
    AILAS --- ---
    TIGU: s něčím co píšeš souhlasím, ale pokud chci být veřejný betatester a ještě za to společnosti platit a to nemalé peníze (a to společnosti Apple která se profiluje jako UX mistr), mohl jsem zůstat u Androidu, symbianu atd atd (nej byl stejně PalmPilot).

Tvůj názor mi připadá trochu jako názor člověka, který jde do restaurace, dostane studené případně jinak špatné jídlo a sní jej, protože si řekne "nebudu dělat problémy", "dneska se to nepovedlo" atd atd.. ano, je to jídlo ale kvalita neodpovídá ceně.
    Ne. Vidím to kolem sebe a já to dělat nebudu. Na peníze které někde utratím musím taky nějaký čas pracovat a svého času si vážím.
    Vím že iOS7 je od základů nový systém a všechna čest a hluboká poklona, že to co zvládli, zvládli za tak krátký čas jako je necelý rok (7.0). Ale osobně bych raději ještě rok viděl na těch zařízeních perfektně fungující iOS 6 než tohle. Na iPadu mám iOS 6 a UX se stále naprosto vůbec nedá ani srovnat - a to zavírám obě oči.

Chyby byly a budou, to je jasné vše píšou nakonec jen lidi. Ale že jak je možné, že je tam tak zásadní lokalizační chyba jako ů na začátku? To v iOS6 bylo dávno opravené, jak je možné že se taková chyba "vrátí"? A je jich tam stále opravdu dost. Siri funguje uplně jinak a daleko hůř než na iOS 6!
    https://twitter.com/ailascz/status/412254910592606208
    https://twitter.com/ailascz/status/412368803054772224
    A tady jsem odpovidal na email = žádný příjemce?? (takže ten email nikdy neodešel ale vše se tvářilo ok!) http://img.ly/xsJc
    Ne sorry, za tohle když už platím, nehodlám iOSu něco fanaticky odpouštět.
    Dle mého názoru 7.0 neměla vyjít. Ano, dá se to používat, ale u telefonu přes 20 tis. očekávám, že bude vyladěna i SW část.

A tohle snad už jen pro pobavení
    https://twitter.com/ailascz/status/423155602207293440/photo/1
    https://scontent-b.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/t1/p480x480/1463694_10202414289949455_1764164945_n.jpg
    https://twitter.com/ailascz/status/443331373563412480/photo/1
    TIGU
    TIGU --- ---
    AILAS: To nemelo vyznit jako rypnuti. Jen asi zastavame mirne odlisne nazory na vyvoj SW. Ja driv chtel vzdy vydat dokonaly produkt a mam v supliku nekolik rozdelanych veci, ktere nebyly "good enough" na to, abych je vydal. Teda v te dobe jsem si to myslel. Zpetne si rikam, ze to byla skoda. Kazda z tech veci mi usetrila hafo prace a starosti. Jen jsem to chtel mit co nejvic user friendly, dokonale, bezchybne a tak ruzne. Posledni dobou vidim, ze je treba vse brat s rezervou. Nebrat si prilis velka sousta, umet skrtat a nebat se refaktoringu. Samozrejme neni nikdy dobre psat jako prase (nutna stabni kultura a testovani), ale proste ... Worse is better. Pokud "worse is better" pristup neznas (myslim, ze ano, sle pro jistotu), najdi si o nem neco treba na wiki. Dalo by se rict, ze je to adaptace Extreme Programmingu se vsim vsudy - iterace, rychle cykly a rychla reakce na potreby trhu. V dnesni dobe je to (obcas bohuzel) jeden z jejpouzitelnejsich principu u spotrebitelskeho SW. Nebavime se ted o systemech rizeni dopravy, ale o telefonech a tak. Pred lety vznikaly na univerzitach ruzne OS. Jeden, ktery mel byt dokonaly a druhy, ktery byl proste napsan systemem worse is better. Prvni z nich by nemel nikdy spadnout. Mel byt schopny vzit kdykoliv jakykoliv stav zpet - vcetne instrukci na CPU. Nepamatuji si jeho jmeno, nikdy nevysel. Druhy je UNIX. Mac OS X bezi na necem, co je certifikovany UNIX. iOS byl fork Mac OS X 10.4 Tiger. Ano, je smutne, ze se objevi cas od casu chyba, ktera je kriticka, ale u SW se dá zálohovat, aktualizovat, patchovat ... Vubec nerikam, ze by mel iOS vypadat jako win, ale ve svete SW casto nelze vydat absolutne dokonaly produkt v danem casovem ramci. Zvlast u velkych a komplexnich veci, kde se velke casti kodu prepisuji od nuly. Sam moc dobre vis, ze se toho v iOS 7 zmenilo vyrazne vic, nez jen xicht. Ten necely rok, co na to meli byla prilis kratka doba na uvolneni 100% produktu a 7.1 je obrovsky skok. Je dobre, ze to uvolnili ted a ne az za 2 mesice. Opravilo to mnoho chyb - vice, nez jich to pridalo. Coz se o nekterych aktualizacich jinych OS rict rozhodne neda. Kazdopadne - kdo chce psa bit, hul si vzdy najde - na dokonalosti pak uz nezalezi.
    AILAS
    AILAS --- ---
    TIGU: Netušil jsem že jsi taky doktor.
    WERT
    WERT --- ---
    Asi to krapet vyresilo zabugovanost pri otaceni ipadu taky klavesnice asi lepsi.
    TIGU
    TIGU --- ---
    SHARK: Jojo, uz sosam jak na iphonu, tak na ipadu
    SHARK
    SHARK --- ---
    TIGU: huz ji

KICHI
    KICHI --- ---
    BEEBLEBROX: no vidis a ve skutecnosti to bylo jeste slozitejsi ;)
    KICHI
    KICHI --- ---
    TIGU: Gruber to tentokrat moc netrefil :D
    TIGU
    TIGU --- ---
    AILAS: Dobra zprava pro tvuj dusevni klid - iTunes festival app je venku a iOS 7.1 ne.
    KICHI
    KICHI --- ---
    btw - od minuleho tydne se v iSTYLE daji sehnat temer vsechny dostupne (aktualne prodavane) modely iPhonu za stejne ceny, jako na apple.cz
    MIKLO
    MIKLO --- ---
    TIGU: Ok, děkuju za info.
    TIGU
    TIGU --- ---
    MIKLO: Na typ zabezpečeni bych to nehazel. iOS je kompatibilní se vším možným i nemožným. Chyba je na straně toho přístupového bodu, kde SW v něm nedodržuje specifikaci a dovolil nastavit něco, co by jít nemělo. Pokud dnes máš najít něco, co 100% nedodržuje alespoň část specifikace, ukaž na libovolný síťový prvek s Wifi do 20 tisic a vždy budeš mít pravdu. Žádný router/ap na trhu pro normální smrtelníky nefunguje kompletně dle specifikace.
    MIKLO
    MIKLO --- ---
    TIGU: Jasný, to bych pochopil. Ale proč to teda nefunguje? Znamená to, že je tenhle typ zabezpečení nekompatibilní s IOS? To jsem si teda myslel, že v dnešní době už jsou tyhle věci trochu podchycený.
    TIGU
    TIGU --- ---
    MIKLO: Existuje několik variant zabezpečení a každá používá jinou délku hesla.
    MIKLO
    MIKLO --- ---
    MAAAT: Ale pokud vím, třeba kámoš má jako heslo na wi-fi jméno svýho psa, což je dokonce šestimístné heslo a funguje to.
    MIKLO
    MIKLO --- ---
    MAAAT: Tak to je místní IT oddělení asi parta géniů :)
    MAAAT
    MAAAT --- ---
    MIKLO: Mam takovy pocit, ze 7mistne heslo by spravne nemelo jit ani nastavit.
    MAAAT
    MAAAT --- ---
    MIKLO: Omluva se prijima.
    MIKLO
    MIKLO --- ---
    Mám možná úplně debilní dotaz, ale nejsem moc ajťák, tak se kdyžtak omlouvám. Chtěl jsem se v práci připojit na zaheslovanou wifi, ale nastal problém s tím, že heslo má jen 7 znaků a ipad mi zobrazí tlačítko připojit až u napsání osmého. Prostě 7 znaků je málo. Nevíte někdo, jestli to jde nějak obejít nebo v čem je problém?
    AILAS
    AILAS --- ---
    TIGU: Dneska jsem ještě zaznamenal při jedné akci zajímavé chování notification centra (mizející položky). Ale to ještě musím ověřit.
    AILAS
    AILAS --- ---
    TIGU: Mám betu 5. A oproti iOS 6 (usability) je to stále alfa. I když jako vývojář oceňuji celkově obrovský skok. To ale uživatele kterým zároveň jsem nezajímá!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam