lide jsou ruzni. to je fakt, nikoliv argument (psal jsi puvodne, ze JB debatu nechces rozjizdet, tak proc probuh argumentovat?). ok, argumenty/aplikace JB, TENTO VYCET BUDE SOLIDNI TAPETA, NECTETE, POKUD VAS NEZAJIMA:
0) jeste nez zacnu, pro predstavu je nutne si uvedomit, ze jako pouzdro k ipadu pouzivam toto
MiniSuit Bluetooth QWERTY Keyboard Stand Case for iPad mini Review - Gadget and Accessory Reviews - Gadgetmac
http://www.gadgetmac.com/reviews/minisuit-bluetooth-qwerty-keyboard-stand-case-for-ipad-mini.html
pri psani si tedy nepatlam po display, ale mam to svym zpusobem jako maly ultrabook
1) openSSH (free) - nekomu to neprijde ergonomicke, me to prijde uzasne, mohu prolezat cely filesystem ipadu, kopirovat, editovat, spoustet aplikace. mam rad nad svymi vecmi kontrolu, spousta lidi to ke spokojenosti nepotrebuje, ja ano.
2) APT (free) - balickovaci system, ve spojeni s vyse uvedenym si mohu instalovat klasicke aplikace typu screen, mc, vim, grep...
3) midnight commander (free) - klasicky dvoutabovy commander, ve spojeni s vyse uvedenym prijemny zpusob, jak prochazet filesystem
4) BeeKeyboard ($2.99) - ios ma podporu pro bluetooth klavesnici, ale pouze v textinput oblastech. tento tweak pridava spoustu konfigurovatelnych klavesocych zkratek, at uz na home screenech, podporu klavesnice v iCade hrach, nebo v safari. dokonce je tam i plugin, ktery umozni namapovat klavesy na touch kdekoliv na obrazovce (je tedy mozna hrat dotykove hry pres klavesnici, u nekterych je to fajn)
5) BTC Mouse & Trackpad ($4.99) - to uz byla spise zvedavost, jak by vypadal ios ovladany bluetooth mysi. vypada dobre, ale vetsinove to nema smysl, snad jen u aplikaci s titernymi ovladacimi prvky (treba baldur's gate na ipad mini)
6) Bridge ($1.99) - aplikace, ktera umozni jakoukoliv mp3 z filesystemu procpat do knihovny ios. nemam rad itunes, jsem timto zpusobem divny...
7) CameraTweakHD ($0.99) - obohacuje schopnosti zakladni kamery o timer, lapse timer, burst mode, separate focus and exposure apod.
8) Native QR ($1.99) - shopnost cteni qr code pro ios kameru
9) SBSettings (free) - bylo by pomalu na samostatny clanek, co vsechno tohle umi. vyzdvihnu hlavne, ze kdyz clovek blbne, instaluje kdejake ptakoviny a ipad crashne do safe mode, tahle utilitka dokaze vsechny ty spatne veci zase odstranit a zachranit
10) NCSettings (free) - stahovatelna roletka s prepinaci a widgety, podobna jako na androidu. jsem na ios6, takze nemam jeste tu roletku z ios7, nicmene tahle se mi stejne libi vic a je mnohem vic konfigurovatelna
11) Gridlock 2.0 (free) - umoznuje umistit ikony na homescreenu kdekoliv, ne jen je radit za sebou. prijde mi to hezci, nez aby se radily od zacatku stranky...
12) roqyBT4 (free) - z nejakeho duvodu wifi only verze ipad mini nema GPS. chces-li navigovat, musis pripojit externi GPS modul. coz (alespon s tim mym) v zakladu nijak neslo
13) Switchy ($1.00) - dvouradkovy lepsi app switcher
14) SwipeAway (free) - v app switcher zabijes aplikaci pomoci swipe down na jeji ikone. pomoci swipe up zabijes vsechny. neni potreba pouzivat titerne krizky. krasa
15) RetinaPad ($2.99) - nepresne jmeno, pouze to roztahne a vyhladi iphone aplikace na ipad. jdou tedy pres celou obrazovku a vypadaji lepe, nez bez tohoto tweaku.
16) NoSpot (free) - zrusi spotlight, nemam rad spotlight
ke krase SSH dost jeste prispiva normalni ios aplikace iSSH, nedavno byla ve sleve za dolar, ale stoji i za plnou cenu, umi vsechny klavesy me klavesnice, vcetne modifikatoru. jinak co ma u sebe napsanou cenu, to mam koupene. za zlodejinu berme herni emulatory, uznavam, ze je pouzivam:
DosPad (free) - jako dosbox na PC, prehistorik 2 na ipad!
PPSSPP (free) - emulator psp, patapon na ipad!
RetroArch (free) - emulator vseho mozneho vcetne sega megadrive a PSX
ScummVM (free) - stare dobre adventurky na ipad