• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KORDAiPad | iPadOS!
    20 Must Have iPad aplikaci - input

Results

Širší debatu o nedostatku konektorů směřujte sem: [ Tablet ] | Existuje také klub [iBooks 2, iBooks Author]

rozbalit záhlaví
    KICHI
    KICHI --- ---
    RUTHAN: v iTunes
    VFISA
    VFISA --- ---
    RUTHAN: bud v about anebo v kontaktech kdyz vyscrollujes uplne nahoru...
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    Da se nekde zjistit, jaky cislo ma simka v Ipadu?
    XEHUTL
    XEHUTL --- ---
    AILAS: uvital bych nejakou snadnou moznost jak na BGEE synchronizovat saves - pres cloud mi to mezi ipadem/iphonem nefunguje a rucne pres kabel je to opruz..
    (btw, pokud se ozeli zmeny v textech, lze vytvorit ve strukture hry adresar portraits kam lze pak nahravat mody i na ne-breaknutem zarizeni - hra je odtud nacte)
    AILAS
    AILAS --- ---
    XEHUTL: Já vím. Ale právě kvůli velikosti a pohodlnosti ovládání jsem psal ten iPad. Stejně to mám s XCOM. Na iPadu je to daleko pohodlnější než na iPhonu i když se to tam dá hrát taky.
    XEHUTL
    XEHUTL --- ---
    AILAS: lze hrat i na iPhone, jenom by to na ni chtelo asi ten Stylus -> XEHUTL
    AILAS
    AILAS --- ---
    Baldur's Gate: Enhanced Edition by Overhaul Games
    https://appsto.re/cz/draTE.i
    Za 5€ zlevněno z 10. Na iPadu super. Kdo zná tuhle postarší klasiku tak je to skoro povinnost :-) kompletně v češtině.
    XEHUTL
    XEHUTL --- ---
    Takze abych to shrnul - idealni pro potreby presnosti a vyuziti i na iphone = Jot Mini? http://www.adonit.net/jot/mini/
    XEHUTL
    XEHUTL --- ---
    CROSS: porad si nemuzu zvyknout na piditlacitka na klavesnici iphonu - neustale se trefuju vedle.. plus na ipadu BGEE si o stylus primo rika
    AILAS
    AILAS --- ---
    CROSS: tak to je pak jiná :-)
    CROSS
    CROSS --- ---
    AILAS: mě vždycky vyhoděj z jednání, když si poznámky diktuju ;-]
    AILAS
    AILAS --- ---
    CROSS: Pokud jde o psaní (česky) na iOS 8 tak nejrychlejší je diktování.
    CROSS
    CROSS --- ---
    XEHUTL: na psaní čeho? Obecně psát na kapacitním displeji (rukopisem) není ideální, klávesnice je mnohem rychlejší a hlavně přesnější. Ty tam jsou časy rezistivních displejů s tenkými hroty stylusů (a možná bych řekl - naštěstí).

Ten terčík je pokus o simulaci právě takového tenkého hrotu s tím, že neomezuje pohled na displej (protože je průhledný). Zatím asi to nejlepší, co pro tento účel (vysoká přesnost) existuje.

Určitě neni náhoda, že všechny stylusy na iOS zařízení jsou aftermarket a Apple nic takového nedělá (i když se teď o tom spekuluje).

Jinak na občasné črtání nebo třeba na ovládání iPadu v rukavicích používám Cosmonaut.
    THE_BALROG
    THE_BALROG --- ---
    Bt/baterie potrebujes jen pokud chces, aby ti pero poskytovalo vic, nez dotyk prstem. Tzn. napriklad pokud na nem mas tlacitka s funkcemi. Nebo pokud snima pritlak.
    Velke hroty maji, protoze musi nejak nasimulovat odpor briska prstu tak, aby ho snimaci plocha tabletu brala. I z toho duvodu se ti presnost oproti prstum o mnoho nezvysi. Dokonce mi prijde, ze s perem pracuji znatelnepomaleji, protoze kdyz na tablet sahas prsty, nebojis se, ze neco ponicis, prsty hybes rychleji a rychle i klepes na obrazovku, protoze prsty jsou proste mekke a pruzi. S kovovym perem v ruce (navic vcelku tezkym) jsem opatrnejsi, a tedy i pomalejsi.
    XEHUTL
    XEHUTL --- ---
    Diky vsem za info - nepotrebuju ho na ani tak na kresleni, jako spise na psani+hry -> takze nejvice mne asi zajima presnost.

Ten uplne obyc s pulkulatou hlavou mi prijde na prvni pohled jako kopyto, zase je fakt ze ma pravidelny tvar a porad je mensi nez prst. Tercik vypada lakave, ale zda se mi porad zbytecne sirsi..
    Idealne bych rad neco co ma kulatou spicku podobne jako fixka (~2-3mm) a pritom mala a lehka.

Btw, jak je to vlastne s BT/bateriemi - jsou nutnosti u vsech?
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    XEHUTL: nechal jsem si z ameriky privezt pencil od 53 specificky navrzeny pro spolupraci s jejich aplikaci paper - viz http://www.fiftythree.com/pencil - ted uz se prodava i v evrope. kazdopadne koncept to je hezkej (palm rest, guma na druhy strane tuzky, kdyz je pencil aktivni, prst slouzi k rozmazavani a la uhel), ale z hw hlediska to zas tak skvely neni. obcas se nepripoji, gumu to obcas nedetekeuje, driv i ten palm rest nebyl dvakrat spolehlivej. ted nedavno aktualizovali firmware a je to lepsi, pribila moznost nekreslit jen hrotem, ale i jakoby stranou tuhy... na cmarani v paperu to neni zly, ale nevim, jestli bych to doporucil. pokud teda dnes neprodavaji technicky lepsi verze, nez byly ty prvni varky. mimo paper se to chova jako normalni stylus.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    THE_BALROG: Teoreticky by to mohlo být nějakou aplikací, která vyžaduje Bluetooth LE kvůli spotřebě.
    THE_BALROG
    THE_BALROG --- ---
    Nejsem si jistý, zda to je přesně Bluetoothem, už si nepamatuju, odkud tu informaci mám, nebo zda jsem si to jen odvodil odsud: http://www.adonit.net/which-jot-touch-do-you-own/ a ve skutečnosti za to může něco jiného.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    THE_BALROG: To je zvláštní, protože Bluetooth by měl být zpětně kompatibilní.
    THE_BALROG
    THE_BALROG --- ---
    BTW s Adonitem mám teď čerstzvou velmi dobrou zkušenost. Mám Jot Pro už dlouho, tu starší verzi, rok a půl jsem ho nepoužil, a teď jsem zjistil, že s novým iOS se změnil používaný Bluetooth a ty strší stylusy už nejdou spárovat, takže mi nefungoval přítlak ani tlačítka. Napsal jsem jim na podporu, jestli se s tím dá něco dělat a oni mi bez řečí poslali to nové pero. Úplně nové, úplně zadarmo. Paráda!
    ONDRASEEEK
    ONDRASEEEK --- ---
    ja mam Adonit Jet Touch... je taky fajn, umi i ruzne tlaky car a tak... jen je trochu drazsi...
    THE_BALROG
    THE_BALROG --- ---
    Mám taky Adonit Jot Pro a jsem s ním dost spokojený. Jen si musíš "zvyknout" na to, že má na hrotu terčík a není to jen tlustý stylus.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam