• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KORDAiPad | iPadOS!
    20 Must Have iPad aplikaci - input

Results

Širší debatu o nedostatku konektorů směřujte sem: [ Tablet ] | Existuje také klub [iBooks 2, iBooks Author]

rozbalit záhlaví
    KICHI
    KICHI --- ---
    VACA: že by se na cestách nedostal k ŽÁDNÉMU kompu? Nemusí být jeho, stačí tam mít iTunes. Bude muset komp autorizovat (celkem na jedno Apple ID lze až 5 kompů) + se zalogovat do obchodu. Stačí se z účtu potom odhlásit a je to. Pokud by měl špatné spaní z toho, že autorizoval cizí počítač, tak myslím, že nemusí.... bez Apple ID + hesla to je k ničemu. Kdyby se autorizace přeci jen chtěl zbavit, tak myslím stále platí, že v iTunes app pod nastavením účtu lze kompy odebrat, ale to až poté, co se využije všech 5 autorizací (pak se dají všechny hromadně odebrat).

Takže je to prosté:
    - na iPadu smazat místo, nic jiného nelze
    - nebo na kompu
    - obskurní metodou by bylo si nechat od někoho všechny ty akční aplikace darovat, zaplatit mu za ně a teprve doma si je postahovat (redeem)
    - jestli brzo nepůjdu domů, tak vymyslím ještě nějaké řešení, kde bude figurovat Ježíšek s Mrazíkem ;)

CROSS: no vidíš, já chtěl dát původně 3 :).... koukám, že na tom je něco pravdy, že v tvé nové domovině jsou známí jako šetřílci :D
    AILAS
    AILAS --- ---
    VACA: Nákup jde před stahováním ne?
    VACA
    VACA --- ---
    WERT: jj ja jsem mu řikal že ať to pokoupí na kompu, ale on že je pracovně na cestách a že ke kompu se nedostane dřív než skončej akce....

Takže jedině něco odmazat, jiná cesta v padu není...

Ok děkuji za odpověď
    WERT
    WERT --- ---
    VACA: muze neco smazat, nebo to koupit na kompu...
    VACA
    VACA --- ---
    Taky bych měl dotaz. Kamarád má problém že chce nakoupit nějaký aplikace v akci přez appstore přímo v tabletu, ale appstore mu to nedovolí protože nemá dostatek místa v padu... Jenomže on by si rád nakoupil nějaký applikace (hry) který jsou teď v akci a měl je na svém účtu pro pozdější instalaci...

Jaký jsou možnosti?
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    Nevíte nekdo jestli lze nastavit na YouTube aplikaci na iPadu aby mi neukladala/ukládala jen par minut do mezi paměti? Zjistil jsem ze kdyz si chci pustit film pres YouTube tak nestačí ani 4GB volného místa
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    Kdysi jsem tu psal ohledně Nitrous.io a programování na iPadu - Nitrous bohužel zrušil účet zdarma. Našel a vyzkoušel jsem alternativu, která má verzi zdarma a je u ní možné se také připojit pomocí SSH a využívat tak možnosti aplikace Coda na iOS (SFTP a SSH terminál). V základu je 1 GB ram, 3 GB disk a 1 CPU. Díky referral je pak možné získat až 10 GB prostoru na data. Více na koding.com/ (obsahuje referral).
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    CROSS: Moc ne, ale ne protoze by iPad pro byl tako dobrej concept, ale spis naopak, kdyz uz sebou budu tahat velkej kram, tak chci aby to neco umelo (nahradilo to i ten laptop), uz to neni jen doplkova periferie jako iPad mini, kde clovek ten trade off velikost za funkcionalitu akceptuje.

Jelikoz je to Apple, tak to samozrejme bude mraky lidi pouzivat a tvrdit, ze jim to staci, ze vic nepotrebujou, ale podle me to prelomovy zarizeni nebude.
    WERT
    WERT --- ---
    Opinion: Blame early software for iPad Pro’s weak work ethic, size for its awkwardness at play | 9to5Mac
    http://9to5mac.com/2015/11/17/opinion-ipad-pro-work-play/
    WERT
    WERT --- ---
    zajimave:)

Opinion: iPad Pro can’t replace my Retina MacBook, but it’s the best entertainment iPad yet | 9to5Mac
    http://9to5mac.com/2015/11/16/opinion-ipad-pro-retina-macbook/
    MADBANANA
    MADBANANA --- ---
    MATESISKO: Myslel jsem to tak, že jsem si nebyl jist tím, jestli jsem to napoprvé myslel tak, jak jsi to myslel ty :)
    MATESISKO
    MATESISKO --- ---
    MADBANANA: Nechapu jako to myslis, ale Google urcite najde odpoved :)
    CROSS
    CROSS --- ---
    VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    CROSS: no ja myslel samozrejme jen rozhrani vs. software dostupnej na os x. Cokoli dalsiho, co je vazany nejak vic na vypocetni vykon a kapacitu disku/ram je mimo misu. Proto je napr wacom companion lepsi volba pro ucely skutecne graficke prace (ackoli jede na win) nez ipad pro.
    CROSS
    CROSS --- ---
    MAAAT: "porovnani realne velikosti a ne rozliseni"

Reálné velikosti displeje, ne zadní strany toho zařízení, že jo.
    MADBANANA
    MADBANANA --- ---
    Tak ti skoro vypada, ze ten obrazek MATESISKO byl taky velikostni porovnani. Sorry za rejpani :)
    CROSS
    CROSS --- ---
    VIRUS31: s timhle mám osobně trošku problém. Pro úpravu fotek to bude určitě super, jenomže fotografické workflow (přinejmenším to moje) má i druhou stránku, a to je správa (tj. organizace etc.) těch fotek. A to si, ani po pěti letech intenzivního používání iPadu, nedovedu dost dobře na iPadu představit, s omezenou konektivitou k úložištím dat a podobně. Plus věci jako export řádově stovek fotek z rawu do JPG, u toho se i čtyřjádrový i7 zapotí. Takže to je spíš iPad (Pro) jako součást toho celýho workflow, ale že bych dělal jenom na tom, i kdyby na něm hypoteticky běžel OSX, to si v tuhle chvíli nedovedu představit.

Ptal jsem se právě proto, že nic z toho, co já osobně na OSX resp. na laptopu dneska dělám, by se mi na tabletu nedělalo výrazně líp, spíš naopak, ale mám pochopitelně omezený záběr, proto mě zajímá, komu by to co dalo.
    VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    CROSS: Cokoli co souvisi s upravou fotek, pokud vezmu fakt, ze mas v ruce funkcni stylus (meritkem je stylus pro wacom intuos a vyssi).
    MADBANANA
    MADBANANA --- ---
    MATESISKO: Zajimavejsi by bylo porovnani realne velikosti a ne rozliseni.
    MATESISKO
    MATESISKO --- ---
    ELDERIK: Tady je to krasne videt :D Obrazovka puvodniho iPhonu v porovnani s iPadem Pro
    CROSS
    CROSS --- ---
    RUTHAN: napadá tě nějaký konkrétní příklad, co by se v OSX dělalo líp na velkém tabletu než na malém laptopu?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam