• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KORDAiPad | iPadOS!
    20 Must Have iPad aplikaci - input

Results

Širší debatu o nedostatku konektorů směřujte sem: [ Tablet ] | Existuje také klub [iBooks 2, iBooks Author]

rozbalit záhlaví
    CROSS
    CROSS --- ---
    VFISA: jasný, chápu. Používal jsem spokojeně systémovou appku, než vydal Arment Overcast, od tý doby pro mě neni cesty zpět, protože Smart speed je prostě killer feature. Taky jsem do toho trošku magor. Overcast to nestahuje periodicky, ale okamžitě, protože mu běží na servery skript, kterej scanuje celej katalog (adaptivně podle toho, jak často kterej podcast vydává nový epizody, ale ta variabilita je tam spíš jako jestli jednou za hodinu, nebo jednou za minutu, ne jednou denně).

Nicméně tim, že dlouhodobě sleduju, jak se Overcast vyvíjí a poslouchám ATP, je mi jasný, že uživatelský preference stran přehrávačů podcastů se fakt dramaticky lišej ve věcech, který by mě ani nenapadly. :-] Každopádně doporučuju každýmu vyzkoušet.

K tomu nesouvisející poznámka -- nová feature iOS11, kdy se po spuštění přehrávání na telefonu aktivuje appka v hodinkách, pokud teda existuje (v případě Overcastu jo). taže když pak náhodně kouknu na hodinky, mám z nich bez lagu okamžitě remote k přehrávači, to je super!
    VFISA
    VFISA --- ---
    CROSS: ja si troufam o sobe rict ze jsem magor do podcastu a zkusil jsem snad vsechny 3rd party applikace a stejne jsem se vratil k systemovy appce. Ta jedina dokaze sama rano stahnout nove epizody (pze pozoruje jak tu aplikaci pouzivam). S ostatnimi se mi stalo, ze jsem na ceste zjistil, ze to nestahlo novou epizodu.

Souhlasim s DIE ze jsou novy podcasty horsi, protoze neukazuji description. Taky jsem neprisel jak dat "mark as played", vypada to, ze to umi uz jen delete.
    CROSS
    CROSS --- ---
    DIE_DIE: sice jsme tu v klubu o iPadech, kde nás velikost obrazovky moc netrápí, ale frustraci rozumím. Pár tipů:
    - podcasty, zahoď systémovou appku a kup si něco lepšího, třeba Overcast
    - baterka, to bude asi klasický efekt větší aktivity systému po upgrade a po pár dnech se to usadí (mně iPad ani iPhone víc baterku nežerou, ale ono se to u těch větších zařízení asi tak neprojeví)
    - efekty se dají vypnout nebo omezit, v nastavení Accessibility -- Reduce motion

S tou instalací bych ale řekl, že nemá smysl otálet, ono se většina toho nezmění, takže čím dřív si člověk začne zvykat... tím dřív si zvykne ;-]
    DIE_DIE
    DIE_DIE --- ---
    Tak tedy jsem to zkusil iphone 5S, nehledě na to že tedy vše pomalejši (to bych přežil) ale vše přeorane, a za mě špatný (už úřemýšlím o downgreadu a to jsem nikdy neudělal)

Podcasty – katastrofa, nepřehledné, nejde kontinualni přehravani, musí se 3x kliknout pro přehrání

Oznámeni – strašný, stažením dolu homescreen, opět krok doprdele, předtím mnohem přehlednější

Obecně – všude mega nadpisy "zpravy, nastavení, podcast" zabíra skoro 1/5 obrazovky, absolutně zbytečná informace na úkor obsahu a toho co člověk potřebuje

Baterka – pocitově žere víc

Lockscreen – mega otravný efekt, který se mi nepovedlo odstanit, po zmačknuti lock-tlačitka se nejdřive blikne černa, potom se objevi hodiny a potom tapeta (celý je to dost hnusný a s čas. prodlevou)

Appstore – opět nepřehledný, velké ikony a nadpisy na úkor obsahu..

kdo váha a čte si to, zatím na to kašlete a neinstalujte, výhoda snad fakt jen tlačítko mobilni sitě, i to na 2 kliky

Na plus verzich kde je obrazovka jako kráva to asi vypada fajn, ale na 5S absolutně nepřehledný a zmatečný
    KINGRICHARD
    KINGRICHARD --- ---
    DAVVID: jo a ne. rozdíl je, že před tím se data posílala z programu do programu přez pipe. File to udělá tak, že pro soubor potevře sandbox a ukáže ho konkrétní aplikaci. šetří to místo ale hlavně je to řádově rychlejší. třeba u velkejch videí, který si posílám do VLC je to rychejší o mnoho řádů
    DAVVID
    DAVVID --- ---
    Já naivně doufal že Files umožní jednoduše pracovat se soubory mezi jednotlivými cloud apps. Nějak postrádám smysl jak je to teď naprogramovany. Po rychlým proklikání mi přijde že z dropu a google drive si akorát mužů prohlédnout soubor a případně do nej něco nacmarat přes anotace ale to je vše?
    EZEE
    EZEE --- ---
    BEEBLEBROX: otaznik na druhy klavesce, stejne jako . a , ! je otravny.... jinak tan swipemdolu misto shiftu je prijemny
    KULHY
    KULHY --- ---
    VFISA: OK, myslel jsem jen local. Takhle mě to nutí do iCloudu a za předpokladu ze bych měl jen free 5Gb tak je to dost slabý, když si pořídím 256GB device. A pak je tady ta slabá integrace 3rd cloudu. Ať tam vůbec s tou položkou “na mem iPadu” neprovokuji. O to víc když je na to workaround.

Když se nad tím zamyslím, tak mi to vlastně celé dává smysl, už když oznámili tuhle funkci, tak mi to vůbec nesdělo na Apple. Jen to proste na první pohled propagovali jako lokál souborový manager. A práce na iPadu PRO bude pořad částečně PROlike.
    VFISA
    VFISA --- ---
    za me files super, jen bych chtel lepsi integraci ostatnich aplikaci, hlavne tedy popup dialog jako ma icloud (duplicate, tag, etc)
    VFISA
    VFISA --- ---
    DIE_DIE: ano, pomer novy funkce a zpomaleni na starym zarizeni je ok.

KULHY: slozka v "korenu":
    Dropbox - slozka.mp4
    https://www.dropbox.com/s/tb9ueq7w5i7jlkq/slozka.mp4?dl=0
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    ONDRA_99: no netuším podle jakého algoritmu to invertuje, ale myslel jsem že to je právě připravené jako takový jednoduchý dark mode, takhle je to úplně samé jako klasická inverze barev
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    KAZATELL: Tak ono Safari jakozto webovy obsah je zrovna dost "specificke".
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    reply KULHY|48316139}: no mě to nefunguje korektně ani v apple aplikacích jediné co to zvládá jsou fotky, ale třeba safari nejede
    KULHY
    KULHY --- ---
    EZEE: jj, na všechno ostatní je tady TouchArcade watchlist (bohužel už jen web, aplikace jim už neprošla)
    KULHY
    KULHY --- ---
    KAZATELL: v nonapple aplikacích to prý nemá vliv…
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    už jste někdo zkoušel inteligentní inverzi barev? mě to nefunguje v aplikacich je to tak dobře nebo to ještě není odladene?
    EZEE
    EZEE --- ---
    Tak wishlist na novem AppStore jiz neni..dmnce :/
    KULHY
    KULHY --- ---
    Zdar, co Files? Já jsem toho dost rozpačitej, sliboval jsem si od toho víc. Lokální složky jsou jenom sandboxy jednotlivých aplikací. Složky mohu tvořit uvnitř, ale v kořenu ne – dá se to obejít nějakou jednou aplikací, kterou budu používat jako kořenový adresář, tak proč nám nedají nativní řešení. Navíc jsem myslel, že když vlevo kliknu na dropbox, tak se mi v hlavním okně otevře obsah dropboxu v nativním zobrazení Files a ne nějaký overlay okno. No trochu zklamání, ale třeba se to časem nějak posune.
    CROSS
    CROSS --- ---
    WITTGENSTEIN: no to je částečně problém tohohle iPadu („nejhorší iPad všech dob“), protože ten měl co dělat, aby utáhnul systém, se kterým ho vydali. Taky ho mám, teda má ho syn, a zase tak hrozný to neni – dvojka s iOS9 je větší peklo (pravda, syn neumí číst, tak iBooks nepoužívá). Jinak update prvního retina iPadu (myslim novější HW) vyšel už po půl roce od jeho uvedení, takže příležitostí cítit se taháni za fusekli jsme měli vícero.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    KICHI: Před lety jsem si takhle upgradoval iPad Retinu (tuším, že na iOS9) - a to, co bylo předtím normálně fungující tablet, byl nefunkční klumpr. iBooks byly najednou k zešílení po-ma-lý. Nedat uživatelům možnost vrátit se k něčemu, co fungovalo, je docela sprostý.
    A jo, donutilo mě to ke koupi nového iPadu, takže pro firmu je to dobrý. Ale...
    KICHI
    KICHI --- ---
    Není nic nového pod sluncem, že s každým novým upgradem iOS vždycky ty nejstarší podporovaný HW sice fungují, ale je to krok v rychlosti zpět.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam