• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KORDAiPad | iPadOS!
    20 Must Have iPad aplikaci - input

Results

Širší debatu o nedostatku konektorů směřujte sem: [ Tablet ] | Existuje také klub [iBooks 2, iBooks Author]

rozbalit záhlaví
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    ONDRA_99: já využití mám, ale přijde mi že to dost zlobí... první den to běhali úplně v pohodě a teď jezdím po displeji jak idiot a furt nic. Nějak mi přijde že to po nainstalování jelo celé mnohem lépe než po týdnu
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    KAZATELL: S vyvolanim nemam nejmensi problem. Vyuzivam to ale jen pri testovani, ralne jsem pro to nenasel zatim uplatneni pro me.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    KAZATELL: kdyby ses ptal na zkusenosti, tak ti neodpovidal. Ptal ses na to jak tu funkci zarucene vyvolat, tak ti posilam web s informacema, kde pisou i o problemech.
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    DRAGON: děkuju za pěkně připravenou odpověď, ale ptal jsem se spíš na zkušenosti. Jak na to samozřejmě vím, ale podaří se to při jednom z pěti pokusů, jinak to skáče do flatoveho okna
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    používáte někdo Split view? je nějaký způsob jak tuto funkci zaručeně vyvolat, nebo je to jen o náhodě že se to zrovna povede?
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    CROSS: no mám tam box dropbox, icloud a místní zařízení, ale padá aplikace jako taková
    TIGU
    TIGU --- ---
    KAZATELL: Files mi fungovaly, než jsem dnes zkusil aktivovat Dropbox extension. Instantně mi zamrzly ;) po restartu app už OK.
    CROSS
    CROSS --- ---
    KAZATELL: I v kontextu probíhající debaty bych hledal chybu spíš u nějaký konkrétní aplikace, která tohle chování způsobuje, než v iOS nebo Files jako takových. Kam všude se ti Files připojují, jenom na iCloud, nebo i jinam? Co připojení k netu?
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    tak po dnešku mi věta: "prostě to funguje" přestala na apple sedět. Aplikace soubory neustále padá pokud s ní pracuji, otáčení displeje se zasekava takže musím pravidelně ipad restartovat (kdo říkal že se to nemusí, já restartuji 4x za den) a prostě to tak nějak celé nefunguje
    VFISA
    VFISA --- ---
    VFISA: Tak Dropbox uz ma update venku:
    Dropbox Integrates with iOS 11’s Files App in Latest Update – MacStories
    https://www.macstories.net/news/dropbox-integrates-with-ios-11s-files-app-in-latest-update/
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    FLLIP: já mám bohužel jen předchozí verzi u té už podporu ukončili
    FLLIP
    FLLIP --- ---
    Dobrý zpráva pro majitele Xcomu
    XCOM: Enemy Within je 64-bitová! | MUJ-IPAD.cz
    http://www.muj-ipad.cz/xcom-enemy-within-je-64-bitova
    KULHY
    KULHY --- ---
    VFISA: Fajn zjištění, já už se trochu obával, že to je konečné řešení – Dropbox myslím (co jsem googlil) chystá tenhle upgrade v blízkém horizontu.
    VFISA
    VFISA --- ---
    Tak jsem si udělal rešerši ohledně files:
    Je to opravdu jen o tom, jak je aplikace napsána. Dropbox, GDrive, OneDrive po kliknutí ukáží pouze popup, tedy aplikace nebyla updatovana na iOS11. Oproti tomu box.net, všechny Readdle aplikace a Working Copy jsou updatovane tak jak má být: ukáží složky jako iCloud, podporuji popup a dokonce mají některé i svoje akce, což je nová fycura systému. Takže je to zase o tom, jak si kdo dá záležet. Tak snad to začne Dropbox a Google příští rok, dva (jak je jejich zvykem) podporovat...

CROSS
    CROSS --- ---
    VFISA: Tohle zrovna umí řešit Overcast, protože dává možnost uploadnout libovolnej zvukovej soubor a pak ho přehrává stejně jako podcast. Nicméně sám to moc nepoužívám.
    VFISA
    VFISA --- ---
    Cim na iOS poslouchate audioknihy? Mam tunu stazenych knih ale je pruda to kopirovat do telefonu. nekdo pouziva iTunes a oznaci mp3 jako audiobook. Me zrovna ibooks na poslouchani nejlepsi neprijdou.

zkousel jsem ruzny aplikace co umi stahnout audio z cloudu, nejlepsi mi prisel CloudPlayer, tak by me zajimalo co pouzivate...
    CROSS
    CROSS --- ---
    VFISA: jasný, chápu. Používal jsem spokojeně systémovou appku, než vydal Arment Overcast, od tý doby pro mě neni cesty zpět, protože Smart speed je prostě killer feature. Taky jsem do toho trošku magor. Overcast to nestahuje periodicky, ale okamžitě, protože mu běží na servery skript, kterej scanuje celej katalog (adaptivně podle toho, jak často kterej podcast vydává nový epizody, ale ta variabilita je tam spíš jako jestli jednou za hodinu, nebo jednou za minutu, ne jednou denně).

Nicméně tim, že dlouhodobě sleduju, jak se Overcast vyvíjí a poslouchám ATP, je mi jasný, že uživatelský preference stran přehrávačů podcastů se fakt dramaticky lišej ve věcech, který by mě ani nenapadly. :-] Každopádně doporučuju každýmu vyzkoušet.

K tomu nesouvisející poznámka -- nová feature iOS11, kdy se po spuštění přehrávání na telefonu aktivuje appka v hodinkách, pokud teda existuje (v případě Overcastu jo). taže když pak náhodně kouknu na hodinky, mám z nich bez lagu okamžitě remote k přehrávači, to je super!
    VFISA
    VFISA --- ---
    CROSS: ja si troufam o sobe rict ze jsem magor do podcastu a zkusil jsem snad vsechny 3rd party applikace a stejne jsem se vratil k systemovy appce. Ta jedina dokaze sama rano stahnout nove epizody (pze pozoruje jak tu aplikaci pouzivam). S ostatnimi se mi stalo, ze jsem na ceste zjistil, ze to nestahlo novou epizodu.

Souhlasim s DIE ze jsou novy podcasty horsi, protoze neukazuji description. Taky jsem neprisel jak dat "mark as played", vypada to, ze to umi uz jen delete.
    CROSS
    CROSS --- ---
    DIE_DIE: sice jsme tu v klubu o iPadech, kde nás velikost obrazovky moc netrápí, ale frustraci rozumím. Pár tipů:
    - podcasty, zahoď systémovou appku a kup si něco lepšího, třeba Overcast
    - baterka, to bude asi klasický efekt větší aktivity systému po upgrade a po pár dnech se to usadí (mně iPad ani iPhone víc baterku nežerou, ale ono se to u těch větších zařízení asi tak neprojeví)
    - efekty se dají vypnout nebo omezit, v nastavení Accessibility -- Reduce motion

S tou instalací bych ale řekl, že nemá smysl otálet, ono se většina toho nezmění, takže čím dřív si člověk začne zvykat... tím dřív si zvykne ;-]
    DIE_DIE
    DIE_DIE --- ---
    Tak tedy jsem to zkusil iphone 5S, nehledě na to že tedy vše pomalejši (to bych přežil) ale vše přeorane, a za mě špatný (už úřemýšlím o downgreadu a to jsem nikdy neudělal)

Podcasty – katastrofa, nepřehledné, nejde kontinualni přehravani, musí se 3x kliknout pro přehrání

Oznámeni – strašný, stažením dolu homescreen, opět krok doprdele, předtím mnohem přehlednější

Obecně – všude mega nadpisy "zpravy, nastavení, podcast" zabíra skoro 1/5 obrazovky, absolutně zbytečná informace na úkor obsahu a toho co člověk potřebuje

Baterka – pocitově žere víc

Lockscreen – mega otravný efekt, který se mi nepovedlo odstanit, po zmačknuti lock-tlačitka se nejdřive blikne černa, potom se objevi hodiny a potom tapeta (celý je to dost hnusný a s čas. prodlevou)

Appstore – opět nepřehledný, velké ikony a nadpisy na úkor obsahu..

kdo váha a čte si to, zatím na to kašlete a neinstalujte, výhoda snad fakt jen tlačítko mobilni sitě, i to na 2 kliky

Na plus verzich kde je obrazovka jako kráva to asi vypada fajn, ale na 5S absolutně nepřehledný a zmatečný
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam