• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KORDAiPad | iPadOS!
    20 Must Have iPad aplikaci - input

Results

Širší debatu o nedostatku konektorů směřujte sem: [ Tablet ] | Existuje také klub [iBooks 2, iBooks Author]

rozbalit záhlaví
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    HONCKA: Pencil mam od vcerejska k ipadu pro 10.5 a jako dobry :)
    Jen futral k nemu, pripadne futral na kombinaci ipad, klavesnice a pen stoji u Apple raketu.
    Na Amazonu to jde vyresit za zlomek ceny.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    KAZATELL: akorat ten nema tlakovou citlivost, ten pencil vyskousim a kdyztak ho vratim
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    HONCKA: já mám adonit jot script a ten má docela dobrý hrot, jen nevím jak je na tom s podporou u aplikaci protože byl primárně určen k evernote, ale pokud by si měl zájem mohu ho zapůjčit na odzkoušení
    KULHY
    KULHY --- ---
    HONCKA: Podpořím, je to magic! :)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    Diky vsem, takze poridim pencil
    SH_PANDA
    SH_PANDA --- ---
    TIGU: hlavne kdyz ma clovek iPad Pro 2017. Ja mam 2016 a kolega 2017 model a rozdil je fakt znat.
    TIGU
    TIGU --- ---
    THE_BALROG: TL;DR: Pokud má člověk iPad Pro, jednoznačně Apple Pencil.

Já to říct dovedu. Měl jsem jak Adonit, tak Wacom Intuos Creative Stylus 2, tak Apple Pencil a:
    - Adonit Jot měl měl proti WICS2 lepší přesnost, ale poříd měl offset. Také byl rychlejší.
    - Wacom měl lépe vyřešenou ergonomii, ale zvláště u okrajů měl špatnou přesnost + snovými modely iPadu nebyl dobře podporován.
    - Apple pencil nemá tlačítka ani "gumu" na druhé straně, ale má opravdu feel tužky na papíře. Nejlepší přesnost, nejlepší chování s přítlaky, nejrychlejší - pokud má člověk iPad PRO, opravdu není co řešit. Hlavně všechny ty alternativy stojí obdobnou částku, pokud mají být použitelné.
    SH_PANDA
    SH_PANDA --- ---
    THE_BALROG
    THE_BALROG --- ---
    CROSS: BT je na kreslení potřeba, protože je důležité, aby pero mělo přítlak. Adonit je podporovaný ve spoustě kreslicích programů (na té stránce je dole seznam), já ho používal v Procreate, kde šlapal jak hodinky.

Ještě musím zmínit, že s Adonitem mám tuhle pozitivní zkušenost [ THE_BALROG @ iPad | iOS 11, come on! ] (Ale už několik let starou, kdo ví, jak na tom jsou teď.)
    CROSS
    CROSS --- ---
    HONCKA: obecně si myslím, že na Pro nemá nic jiného než  pencil smysl. Pokud už nějaká aplikace je optimalizovaná, pak právě pro tu origo tužku. Ovšem zásadní nevýhoda tužky je, že funguje jen na pro HW, to je jasný.

Co se týká toho adonitu, určitě se dá sehnat čínská levná varianta, čistě mechanická bez BT, s tim průhledným kolečkem. Kdysi jsem něco takového míval, z dealextreme.

V dobách před Pro a Pencil byl můj nejoblíbenější stylus Cosmonaut od studia Neat, protože se skvěle držel, ale nejsem žádnej výtvarník, takže nedovedu posoudit, jak praktický to je na malování (já si tak akorát črtám různý schémata).

K tužce: mám jednu  pencil navíc, i bych se jí zbavil, ale posílat ji poštou do Čech by asi vyšlo dost draho... počátkem prosince bych ji mohl poslat po někom, kdo za mnou pojede. (Kdyby měl někdo zájem...)

Jo a sklo na iPad... nevim, no, to bych už spíš volil nějaký odolnější pouzdro, co kryje i displej, při použití ti iPad neupadne a na přenášení mi to přijde lepší, než lepit něco na displej – mám za to, že jakákoli folie nebo krycí sklo akorát zhorší odezvu, kvalitu zobrazení a podobně.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    Díky ten adonit vypadá dobře, ale cenově bych si moc nepomohl, jediná výhoda je, že by ho mohla používat na svém mini a nemusel bych ji půjčovat pro.

Btw existuje na iPad matné temperované sklo, že by mi matný povrch vyhovoval, ale zase folie neochrání od pádů, temperované sklo + matná folie je asi blbost.
    THE_BALROG
    THE_BALROG --- ---
    HONCKA: když ještě Apple Pencil nebyla, tak jsme používal stylus od Adonit. Jmenoval se Jot Touch, ale ten se už neprodává, nejvíc se tomu blíží tenhle http://www.adonit.net/jot/pixel/ (Můj má ale ještě takový ten průhledný klobouček na hrotu.) Chvíli jsem s ním maloval a docela to šlo. Oproti Apple Pencil má výhodu, že na něm jsou dvě tlačítka, tak jsem na tom měl namapované "zpět" a někdy jsem to používal.

Oproti Apple pencil to nemá senzor náklonu (ale to já na kreslicím tabletu stejně nepoužívám).

Ale poradit, jestli je lepší Apple, nebo tenhle Jot, nedovedu.
    BARTOLOMEJ
    BARTOLOMEJ --- ---
    HONCKA: zkousel sem ruzny modely a ze vsech sem mel pocit, ze to je stylus, nikoliv tuzka...”kdyz ji milujes, neni co resit” -> porid ji Apple Pencil
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    Mám 10.5 pro, žena ráda maluje, tak bych chtěl jí pořídit nějaký stylus, Apple Pencil se mi zdá poněkud předražený, tak bych chtěl vědět, jestli někdo jste používal nějakou alternativu, např adobe ink.
    CROSS
    CROSS --- ---
    K tomu podržení prstu:
    Tips and Tricks: Ten Safari long-press shortcuts for iPhone and iPad | 9to5Mac
    https://9to5mac.com/2017/10/04/tips-and-tricks-ten-safari-long-press-shortcuts-for-iphone-and-ipad/
    AILAS
    AILAS --- ---
    MADBANANA: Podrž prst na refresh tlačítku v Safari.
    MATESISKO
    MATESISKO --- ---
    MADBANANA: Tohle by mela byt zalezitost daneho webu. A vetsinou nekde dole byva odkaz na web v plnem rozliseni (pripadne desktop verzi)
    MADBANANA
    MADBANANA --- ---
    Asi noob otazka, ale polozim ji :) jak muzu na iPadu v Safari (nebo jinym browseru) zobrazit stranku s plnym rozlisenim? Responzivni web od iPadu dostane rozliseni 1024x768 a zobrazi mi mobilni verzi webu, kterou nechci. Nejde nejak nastavit, aby se priznal ke svymu opravdovymu rozliseni?
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    BARTOLOMEJ: je to uplne v pohode, sem tam nejakej bug, ale nic zasadniho.
    BARTOLOMEJ
    BARTOLOMEJ --- ---
    dik za info ‘o]
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    BARTOLOMEJ: použitelný to je, zpomalení či rychlejšího vybíjení jsem si nevšiml, ale má to spoustu chyb které snad ještě vyladi
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam