BIMBAS: nerozumím těm počtům, řeč je asi o tom, že prostě resetuješ nastavení, smažeš data a budeš na tom mít pouze čistou verzi posledního systému, co na to jde. To můžeš dělat bez nějakých omezení. Nevim, co na tom máš za systém, předpokládám 9.3.5, což je poslední podporovaná verze na iPad 2, k tomu podle mě iTunes nepotřebuješ.
Asi bych to zkusil, jak tu bylo doporučeno. Syn má iPad 2 na hraní a pocitově mi to nepřijde jako zcela nepoužitelný, samo leccos na tom nejede a aplikace se spouštěj pomalu, ale že by to nereagovalo na dotyk, to tedy nepozoruju. Takže komplet reset a uvidíš, jak se Safari a případně Youtube nebo iVysilani chová (ovšem to záleží taky na vývojářích těch aplikací...)
BIMBAS: no ten pětiletý cyklus je ale docela normální. Nevim, jestli to někdo dělá jinak, jen upozorňuju, že to tak prostě je. Ve stavu „jako nový“ tu mám i úplně první iPad, vlasy si nervu, nečekal jsem, že bude sloužit věčně... Nároky na HW se posouvají. iPad 2 je starej 7 let, OK, prodávali ho do roku 2014, ale už v tý době (2014) to byl zastaralý HW slabší model.