• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KORDAiPad | iPadOS!
    20 Must Have iPad aplikaci - input

Results

Širší debatu o nedostatku konektorů směřujte sem: [ Tablet ] | Existuje také klub [iBooks 2, iBooks Author]

rozbalit záhlaví
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    KOC256: To s Macbookem nijak nesouvisi. Na iOS 16 muzes s iPadem (s Mx cipem) pouzivat Stage manager a tak mit z iPadu defakto maly pocitac.

iPadOS 16 takes the versatility of iPad even further - Apple (CZ)
    https://www.apple.com/cz/newsroom/2022/06/ipados-16-takes-the-versatility-of-ipad-even-further/
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ONDRA_99:
    Nemám MB, takze toto se me netyka... JInak s tou zarukou mas pravdu, pokud ho planujes prodavat. Ja proste u iPadu cekam to ze to bude takovy lepsi table, na cestach notebook - mam k nemu pero i klavesnici (tu s touchpadem).
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    BRAP242: Pokud nepotřebuješ 12”, tak je podle mě dobrý čas koupit M1 Air
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    KOC256: Ja mam Pro 2020 a az vyjde M2 verze tak asi updatuju. Primarne protoze Mx umoznuji plnohodnotny ext. monitor. A i proto ze iPad Pro stale v zaruce ma jeste slusnou trzni hodnotu a tak upgrade nevyjde tak draho.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    BRAP242: Vubec. Aktualne pockat na M2 ;)
    BRAP242
    BRAP242 --- ---
    KOC256: tak kdyz uz kupovat tablet, tak jedine s tou M1 ! myslim ze se to bude casem hodit a ten novej iPad OS vypada fakt zajmave.
    CROSS
    CROSS --- ---
    KOC256: Tak třeba mně se úplně první Pro (9,7”, to je… 2016?) už trošku zadejchává. Kdyby dodýchal úplně, vezmu, co zrovna je.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    BRAP242:
    Na co? Já mám iPad PRO 2018 (první hranatý) a nevidím důvod měnit. tedy M1 by pro mě bylo ferrari...
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    BRAP242
    BRAP242 --- ---
    zdar, dotaz - myslite ze je ted dobra doba na to kupovat M1 iPad Pro?
    GORG
    GORG --- ---
    BELO: aha nutne jeste vytvorit tu sdileci slozku.

nevim teda proc, ale bylo nutne nejdriv smazat ten samba mapping a vytvorit ho znovu, protoze do te doby to tu novou slozku nevidelo.
    BELO
    BELO --- ---
    GORG: Ve Windows muzes nastavit sdileni jakekoliv slozky (prave tlacitko na slozku, vlastnosti, pak zalozka sdileni). Najdi si k tomu navod. Potom si bud vytvoris noveho uzivatele, pod kterym se tam budes prihlasovat a das mu opravneni zapisovat, nebo sa tam budes prihlasovat pod svym hlavnim windows uzivatelskym jmenem/heslem.
    GORG
    GORG --- ---
    "This isn't really a fix for the Files app acting up in general, but at least I got my current issue solved by just deleting the entire Downloads folder. "

tyve ja fakt tomu ios newspeaku nerozumim. co to znamena smazat "Downloads" folder? ja mam nekde pristup ke konzoli? :)

hmm vypada to, ze je to jen pro cteni.. v apce to taky nenabizi u toho samba mappingu moznost pro write

jinak kde najdu v PC ten shared folder, kam se to nahrava? me fascinuje, ze to tam ani nezminujou
    GORG
    GORG --- ---
    Samba SMB shares are read only now in Fil… - Apple Community
    https://discussions.apple.com/thread/252772242

asi related
    GORG
    GORG --- ---
    BELO: pise mi to "Jen pro čtení"... to je normální?
    BELO
    BELO --- ---
    GORG: Normalne si namapuj windows sdílený folder přes SMB do Files.app https://www.iosappweekly.com/share-files-between-computer-iphone-smb/
    GORG
    GORG --- ---
    KOC256: aha, cloud je ted uprednostneny zpusob? ono pro vetsi soubory to tahat pres net a platit hosting mi prijde dost zbytecny... i kdyz asi urcitym zpusobem convenient, ze clovek neresi, a syncuje si to cele pres cloud

BURAN: asi bych zkusil tez pres flashku, ale nemam ten connection device... onehda jsem koupil nejaky notne levnejsi neznackovy, ale nejak moc nefungoval. mozna nekdy poridim ten oficialni.

jeste asi vyzkousim nejaka ta reseni pres wi-fi
    KOC256
    KOC256 --- ---
    GORG: Pres Soubory (iCloud).
    BURAN
    BURAN --- ---
    GORG: z IPadu tahám data přes externí disk / flešku. Maličký věci Google Drive.
    GORG
    GORG --- ---
    po case jsem pouzival ipad (15.4.1) a uz asi hodinu resim, jak presunout soubor do PC.

v itunes jsem jako driv
    1) kliknul na ikonku Ipadu
    2) Transfer files - vybral aplikaci, kde je to ulozene
    3) kliknul Sync - nic to nedela (nikde ani neni zminka, do jake folderu by se to pripadne nahralo)
    4) tlacitko s popiskem "Do" (asi download ?) misto stazeni skoci v itunes do zalozky Music
    5) drag and drop souboru nekam na plochu neudela nic

trochu mi prijde, ze se Apple vzdaluje uzivatelum PC? nakonec jsem teda se doklikal, ze muzu dat Share a poslat si to pres e-mail, ale user experience se sharovanim souboru u me u ipadu klesl jeste niz, nez jsem ho mel driv :) nastesti jsem potreboval poslat jen par KB velky soubor, ale byt to neco vetsiho, tak nevim...

bohuzel strejda google v tomhle moc nepomohl... jen nejake zminky, ze pres itunes uz to ted po nejakem updatu nejde, a dela se nejak pres Files a Findera
    KOC256
    KOC256 --- ---
    FARFELOO:
    Jo zrovna jsem se šel smazat. Jen jsme se nepochopili...

Jinak mu to zatím nefunguje, ale zatím neměl moc času se v tom vrtat...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam