• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHpifka z malých pivovarů & hospůdky kde je točej (Cz, Sk)
    N_I
    N_I --- ---
    atelier je lidskej smějd...tomu by se vyplatilo do toho piva nachcat...ikdyz to je malo...
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    ATELIER: Lemtání piva stojí nad morálními hodnotami. A proto je celá ČR v podstatě něco jako výběh pro opice.
    DNF
    DNF --- ---
    ATELIER: Z principu muzes zavrit oci pred vsim, a klidne nakupovat cokoliv od kohokoliv, je to jen bysnys, a tam nema etika co delat, ze? ... Bullshit.

    A kdyz uz teda je to neci zivotni postoj, ok, je dobre ze to o sobe rekne, ostatni vedi na cem jsou. Ale at ho laskave ostatnim necpe jako ten spravnej. Nekteri chteji etiku na druhe strane, a je jedno jestli ta druha strana dela koupelny nebo vari pivo.
    NOIK
    NOIK --- ---
    ATELIER: no jasně, pivečko nade vše! ..ale že tobě šmakujou Vandasovy chcanky a podporuješ toho zmrda z Jinců to nikoho asi nepřekvapuje
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    SALAMAN: Jj. Sibeeria. Dostali k dispozici od společnosti V. H. Humulus, která na Žatecku šlechtí chmel, experimentální NŠH20, NŠH90 a NŠH15 (snad jsem to nepoplet), tedy nové odrůdy pro svrchně kvašená piva, které mají základ v amerických popř. japonských chmelech. Pivo je pak vařeno z čerstvého hlávkového chmele. Ta 004 je pak ze Summit Cascade, což nová odrůda asi není, ale pěstovali ji u nás, tak je chuťově trochu jiná, než peletový import. Přišlo mi to jen zajímavé, protože další várky už asi hned tak nebudou. Chuťově jsou ta piva (subjektivně) jiná, ale bohužel nejsem takový znalec, abych dokázal říct, že je to třeba jen díky tomu chmelu, jakože to asi kvůli tomu chmelu je. Já nakonec skončil u té asi nejmíň experimentální 004, protože chutná nejvíc jako taková normální west coast ipa, což je pro šlechtitele zřejmě dobrá zpráva. :)
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    DOCENT: Aha, tak pokud je to doopravdy takto, tak se nějakému pošťuchování vůbec nedivím.
    DOCENT
    DOCENT --- ---
    SALAMAN: Zkusím to naposledy vysvětlit. Pivovar A. uvaří min. 60 hl várku svého originálního piva, co vaří roky. Pár vykuků si odkoupí část tohoto jejich piva (třeba 10 hl), nechá si to stočit do sudů či lahví (i na víckrát když má malou spotřebu), dovézt až před práh a pak to prodává jako svoje pivo. Větší podvod není. Andělská 11 nebo Ležák 1012 mnm prostě neexistují. To nemá s létajícím pivovarem vůbec nic společné. Je pro to termín PIVOBAL. Je to něco jako Patron od Gambrinusu. Může se stát, že pak všude bude Géčko pod super craftovými značkami.
    A ty hysterické výlevy o se tu objevily začali hashtagem "pivopraha" na IPA2, co byla vařena ve F. (podle orig. anděl. receptu - toto by se vešlo do kategorie Létající P., cajk!) Ale jít pak s tou lahví se vyfotit k jiné varně mi přišlo jako bizár a že to zaslouží malý políček (v rámci kamarádského pošťuchování). Ale jak začal kolotoč polopravd, optal jsem se na tu neexistující 11° no a jak to dopadlo už naštěstí nevidím ... ještě jednou se omlouvám všem co to museli číst, ale blacklist je blacklist, přísnost musí být!
    (při čekání na Boučkovo pivo se taky optejte, jestli je to normál Cvikov, výčepák řekne "jo jasně" a tak není důvod pak křičet na celou frontu "podvóóód". Ale když tě pošle za slušnou otázku do prdele, tak si koleduje minimálně o zlého smajlíka)
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    DOCENT: Ale tohle je celkem běžný. Pokud jsi sládek z létajícího pivovaru, tak si to pivo na cizí technologii uvaříš párkrát a pak už tam nejezdíš vařit každou várku osobně. Necháš to dělat jejich sládka/podsládka.
    JAKOUBEK: To je Sibeeria?
    N_I
    N_I --- ---
    N_I: ještě k tomu vlastenci mi píše jeho spolužák...:)

    to bude taky parta...voe..:)

    reakce1: jezis

    reakce 2: muj bejval spoluzak....jedinej co dokazal nasrat uplne vsechny sladky v repu..pivo muze mit pitelny ale jinak bych se s nim nebavil...
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    Už to vypadá jako placená reklama, nicméně není tomu tak. Jen vznikají zajímavé kousky. Řada Evolution vařená s experimentálními nebo u nás neobvyklými chmely stojí zaochutnání. U mě se chytila 2 piva ze 4.

    H2O
    H2O --- ---
    DOCENT: já si tě do ignore nedám ubožáčku. Dost dlouho jsem taková paka jako ty přehlížel a přecházel. Ale to není dobře. Proti takovým jako jsi ty se musíš ozvat.
    Pamatuj, že na tvou žluč se ozvu vždy ;-)
    DOCENT
    DOCENT --- ---
    N_I: Ale pro začátek drobná nápověda: pátral bych po Čáslavském pivovaru a jménu Šíba ... ale neoveřeno!
    Zkusim dát H2O do ignore, snad tu přestaneme plevelit nadávkami.
    H2O
    H2O --- ---
    DOCENT: jasně degente, zase to překrucuj. Ty jsi vážně ubožák první kategorie
    Chudinka malá se boji něco říkat, protože by se tady někdo ohradil.
    DOCENT
    DOCENT --- ---
    N_I: Právě, že by zas někdo jinej se posnažil žejo ... se podívej co tu musím číst za hysterické výlevy, když se slušně optám na neexistující pivo.

    N_I
    N_I --- ---
    DOCENT: zase, nahod linky...clanek...podrobnosti..:)
    DOCENT
    DOCENT --- ---
    A kdo udělá rešerši na pivovar co vařil pivo Ortel?
    N_I
    N_I --- ---
    Pivovar Březová | Vlastenec
    http://www.pivovar-brezova.cz/

    jinak here co se vlastence tyka...sonduju nahnedlost sladka.:).je to partak kluku z rocniku co delaj na strahove, vinohradech a perry v rakousku....
    N_I
    N_I --- ---
    H2O:

    CHOROBA --- --- 20:26:40 27.2.2021 --- 00:40 :: historie navštívených diskuzí
    aco pivovar Vlastenec? :D

    filtr teda dos na piču..:)
    N_I
    N_I --- ---
    H2O: kuci sládkové od nás reagují na váš podnik...

    "cestou ze školy jsme se tam se spolužáka opili, tak se nám tam asi líbilo"
    H2O
    H2O --- ---
    N_I: mame filtr ;-) a ten nerika nic
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam