• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHpifka z malých pivovarů & hospůdky kde je točej (Cz, Sk)
    klub zaměřenej jen na kvalitní piva z malých pivovarů (které nejsou ještě prodány mimo Cz) a hospůdky kde je točej...
    Mapa výrobně činných pivovarů České republiky https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1R5gVvFc4Czz085esg-Mwv8aE6rI&ll=49.77907106623459%2C15.530104250000022&z=8
    http://www.pividky.cz/fakulta.php
    http://www.pivovary.info/showpage.php?name=prehled
    rozbalit záhlaví
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    Tak aspoň je tu taková správná alkoholová upřímnost, a lidi, co jdou na pivo, vědí, že jdou na pivo, a ne hlásat pseudointelektuální hlody a opít se u toho jentak jakoby mimochodem. NEbylo moc směšnějších věcí, než když sem dělal na jednom zámečku uprahy, kde se pořádaly degustační večery, a já pozoroval vyndaný strejce na firemních parties, co se snažili sbalit svý sekretářky kecáním o jiskře a buketu ryzlinku, kterej drželi jak prase kost.


    SALAMAN: k tomu je taky nutný, aby ty pivovary prodávaly pivka v normálních cenovejch relacích. Že si v Horní Dolní kde je průměrnej plat dvacka čistýho nechtěj štamgasti ožírat hubu nějakou neipíčkou za sedm pětek za půllitr mě moc nepřekvapuje.
    HAUSNUMERO
    HAUSNUMERO --- ---
    SALAMAN: urcite by neuskodila vetsi osveta, ale na to musi mit clovek velkou trpelivost, aby zvladl vyvracel hospodskejm argumenty z televiznich reklam a neurazil je pri tom. Parkrat jsem to zkusil a radsi uz chodim jen do hospod, kde se pivo da pit a na lokalni lokaly kaslu. Jak se rika: kazdemu, co jeho jest
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    HAUSNUMERO: Souhlasím s tím, že se to zlepšuje. Bohužel pomalu - spousta hospod na vesnici má třeba v okolí skvělej pivovar, ale hospodskej je furt tlačenej brát chcanky s lepší marží. Každopádně obecně vnímám rozdíl mezi většíma městama a zapadlýma vesničkama. Tam ta pivní revoluce dojde imho až za dlouho.
    HAUSNUMERO
    HAUSNUMERO --- ---
    SALAMAN: ja si tohodle pivniho hejtu vsimnul uz pred vic jak dvaceti lety a tenkrat bych ti dal za pravdu, ale na dnesni dobu uz mi to tak nesedi. Dost se toho zmenilo k lepsimu a spousty lidi uz si nerve branika z petky do hlavy jen kvuli tomu ze to maka. A stejne tak spousta pivovarskejch uz nechce varit co nejlevnejsi chcanky za nejvyssi snesitelnou marzi pro alkace. Jak si napsal neni to uz zdaleka tak cernobile a pozuruju ze kvalita pivni kultury stale stoupa.
    A taky si urcite nemyslis, ze vsichni belgicani chodej na pivo ve smokingu s motylkem a pri usrkavani lambiku vedou intelektualni rozhovor o genetice kvasnic. Levnej chlast je v urcitejch vrstvach popularni po celem svete a co jsem tak ochutnal, tak z tech levnejch eurobejru jsme u nas ve srovnani se svetem nadprumer.
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    HAUSNUMERO: Jednou jsem napsal, že mi nechutná Pilsner Urquell, pak že mi přijde soutěž Pivex pochybná a teď to s tim zápisem do UNESCO. Tyhle názory se u mě nemění spoustu let. Mnohem dřív, než jsem začal vařit pivo, ať už v pivovaru nebo předtím doma. Dělal jsem léta v několika hospodách i v pivovaru, jednu knajpu jsem i provozoval. A ač mám český ležák rád, tak si stojím za tím, že za rekordní spotřebou piva na hlavu v ČR stojí kombinace dostupnosti a zároveň směšné ceny. Troufám si tvrdit, že se běžný český konzument liší od toho belgického. Je mu jedno, co leje za chcanky, hlavně, ať je toho hodně a levněji, než voda. Neříkám, že je to černobílý. Dá se na to pohlížet i pozitivněji - čeští sládci učí vařit pivo v Japonsku, ŽPČ má opravdu světový ohlas a používaj ho i pivovary, co jsou starší, než naše pivo atp. Jen mě prostě vytáčí ta přehnaná hrdost na naše pivo, ta domněnka, že je nejlepší na světě a všichni by se z něho měli automaticky posadit na zadek. To, že každej chytrák rozumí pivu, automaticky neznamená, že je labužník. On je to většinou jen notorik. A sere mě, když vyhrávaj ceny pivovary, co používaj cukr, isoextrakt a HGB. Takový ceny potom pro mě maj nulovou relevanci, ať se marketingová oddělení snaží, jak chtějí.
    HAUSNUMERO
    HAUSNUMERO --- ---
    SALAMAN: k diskuzi? Co tak ctu tvoje prispevky o pivu skrz ruzny diskuze na nyxu, tak mam pocit, ze se jedna spis o bonmoty a nediskutovatelny klise myslivcu, kteri vcera prestali navstevovat mlecnej bar a dali se na pivo. A abych ti nekrivdil, tak to zaclo az tim selfickem ve varne. A mam z toho pocit, ze si tenhle prisnej pivonazor ziskal az tam.
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    HAUSNUMERO: Co takhle nějakej argument k diskuzi?
    HAUSNUMERO
    HAUSNUMERO --- ---
    SALAMAN: nevlezlo ti to umejvani hrncu v Uneticich trochu do palice?
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    Od kdy je alkoholismus hoden zápisu do seznamu UNESCO? Česká pivní kultura fakt nemá nic společnýho s belgickou pivní nebo s francouzskou vinnou kulturou.
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    DOCENT: lol
    TROJKA
    TROJKA --- ---
    .a vida , vsak na kole to lze projet a nezaseknout se u blbyho kozla kdesi. .;) 713 maj neco pro nasinec!))
    QUIXDE
    QUIXDE --- ---
    TROJKA: Znam. Stravila jsem tam vejsku. Starej drak byl ale lepsi. Po rekonstrukci to i s pivama slo lehce niz. V Hradci je za me lepsi bejvalej Zakal, akt. Pivnice U Zlateho Grose.
    LBW
    LBW --- ---
    LBW: zpětně si říkám, že jsem tu prachy mohl utratit lépe :)
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    DOCENT: když tam můžou bejt žabožrouti se svejma vinicema, už aby tam byla Plzeň a Žatec!
    LBW
    LBW --- ---
    CERMI_FOX: vsak to ma bejt uvnitr, ne?
    Ted na me FB vyplivnul Sibeeria tap takeover v Pivni nejistote ve ctvrtek...chjo :)
    TROJKA
    TROJKA --- ---
    Hradec Kralove , Batalion ,u naměsti, lahudkovy piva typu Ipa , Ale s vtipnymi nazvy , otevreno do cca trech rana. .doporucuju. .zna nekdo?
    N_I
    N_I --- ---
    CHOROBA: asi vic lidi nebylo cilovkou zda se..:)
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    N_I: nejses cilovka no, ja taky ne ;) jenom sem to sem hodil pro info
    ale popravde planuju tam na jedno nska zajit, na rozlucku ;D
    N_I
    N_I --- ---
    CHOROBA: to že dávaj do piva zbytečný přepíčenosti jim řikalo hodně lidí, pak že to je víceméně neprodejný, že nemaj otevírat hospodu na blbym místě jim říkalo hodně lidí, marně, chtěli vše nejdražší, nejlesklejší, nejvíc přepíčený....všechno beru i to že to nefungovalo...ale proč se skládat na něčí provar fakt netušim...
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    N_I: jo, ja ti rozumim, na druhou stranu, esli to zafunkuje, tak proc ne.
    ja je bral dycky jako takove edge toho, co se da este nazvat pivem, tgze sem to dycky ochutnal, zakroutil hlavou a vetsinou si dal neco jinyho
    N_I
    N_I --- ---
    CHOROBA: hele to mi lehce hlava nebere....proseru podnikani a pak udelam sbirku na ten pruser....ja ti nevim...nikdy sem uplne nebyl fanous jejich pivek ani toho zameru.....a tahle tecka je tak trochu symbolicka...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam