• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAIKORSiamské a orientální kočky - chovatelé i příznivci netopýrků
    GIO
    GIO --- ---
    nene ruska je klidnejsi a nepotrebuje tak nutne spolecnost druhe prislusnice sve rasy..
    GIO
    GIO --- ---
    ja te nestrasim, ja mam dost zkusenosti s lidma, cosi sia poridili a pak byli velice nestastni a kocka tim padem taky.) ale jak rikam, pokud enchces rovnou dve, vubec bych o ni neuvazovala, pres to vlak nejede, promin, ze jsem uprimna,a le je to tak no.)

    ja ti rozumim, ja mam siamky jako srdecni zalezitost,a le je to fakt velice specificke zviratko..
    RAEVA
    RAEVA --- ---
    MAIKOR: jo no já se prostě bojim si vzít jentak nějaké kotě z ulice když nevím vůbec jestli jeho rodiče nebyly sourozenci nebo bůh ví co z toho vyroste ... od těch chovatelů přecijen člověk trochu jistotu má i když chápu že je na světě spousta nechtěně narozených miláčků kteří hledají domov
    RAEVA
    RAEVA --- ---
    GIO: jj můj pes je taky temperamentní, hyperaktivní hovádko a já ho zvládám, tak mě nestraš :D jako malá jsem několik koček měla ale to sme bydleli na vesnici takže jako v bytě opravdu zkušenost nemam, mam několik kamarádek které doma číči mají a je fakt že to jsou taky nalezenci a jsou spokojené i když občas nadávají no...je fakt že povahu prostě neodhadne nikdo :) no musim to promyslet a myslim že pokud někde uvidim útulkovou číču s tou krásnou hlavičkou tak nebudu váhat :D já prostě mam pro ně fakt labost no :( ty s kulatou hlavou se mi po pravdě moc nelíbí :D i když je mi jasný že i kulatohlavou bych milovala :)
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    možná by ještě připadala v úvahu ruska, ale její povahu moc dobře neznám. Ale vzhledem k tomu, že do rusky byly sia přikřižovány, tak tam bude povaha asi podobná sia.
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    RAEVA: pokud nemáš peníze na drahé zvíře, tak si rozhodně pořiď kočku z útulku nebo tady od holek z nyxu co sbírají zanedbaný koťata, vypiplají je, naočkují a naučí na záchodek. Není se čeho bát a ještě uděláš dobrý skutek :-)
    GIO
    GIO --- ---
    kocky jsou temperamentni a nezvladatelne docela casto, siamky obzvlast..
    tezko takhle radit, vetsina zvirat z toho s vekem odroste, ale siamky a orientlaky si to dost casto dlouho uzivaji, jsou to ziva hodne temperamentni zvirata.

    birma je draha, ale s ohledme na to, kolik te ta kocka stoji po zbytek jejiho zivota je mylsim ta porizovaci cena ok.. klidna plemena, no birma to splnuje, stejne jako treba ragdoll, britka, ale taky to neni stoprocentni, jen je to jistejsi nez u siamek.


    ale typove jsme uplne jinde
    RAEVA
    RAEVA --- ---
    GIO: hm to je blbý no :( tak o siamce si hold necham zdát :( ale kotě z útulku? od toho vůbec člověk neví co čekat...jednou jsem měla kotě od sousedky a museli sme ho po 14ti dnech prostě dát známému na barák na vesnici protože v paneláku se to s nim vážně nedalo, bylo tak hyperaktivní a nezvladatelný a začalo nám i kadit po bytě že sme to prostě museli vzdát :( proto se bojim vzít si jakoukoliv kočku.... jaká kočka je povahově ideální do paneláku k pejskovi? mamka si teď chce pořídit Birmu ta je prej hodně ideální ale na mě je prostě moc drahá...
    GIO
    GIO --- ---
    ale u zvirat vyslechtenych je hodne dulezita ta povaha, ktera je prave u siamek a orientalek velmi specificka. kor kdyz chces zvire bez pp a vis prd, co muzes cekat. ja byt tebou vezmum si kocku z utulku, klidne kotatko, to si jiste s epsem najde psolecnou rec.. u te siamky je opravdu prioritou,a bys mela minimalne dve kocky.
    RAEVA
    RAEVA --- ---
    ok jsem začátečník ale zvládám psa, rybičky, chovala jsem potkany... ok jestli i tak si myslíte že bych si ji neměla pořizovat tak jakou kočku byste mi doporučili? to že se zvířata nemají vybírat podle vzhledu je divnej názor, myslim že každej si vybírá zvíře i podle vzhledu, někomu se líbí jezevčíci tak má jezevčíka, někomu to nebo tamto, já mam sice voříška ale taky se mi líbí proto jsem si ho taky vzala, myslim že vzhled je stejně důležitej... a prostě mam slabost pro kočky s trojúhelníkovou hlavou no :(
    GIO
    GIO --- ---
    MAIKOR: hele to je treba vyjimka, ja to nepovazuji vubec za vhodne, rozhodne to neni plemeno pro zacatecnika...
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    GIO: já jsem si jako první kočku pořídila právě sia a musím říct, že to krok vedle nebyl. Kdybych před tím nějakou kočku měla, asi bych měla určité návyky, které by se mi měnily hůř. :)
    GIO
    GIO --- ---
    a dovolim si ze zkusenosti jeste rict, ze to rozodne neni kocka, kteoru by si lidi emli porizovat jako prvni kocku obecne, pokud predtim zadnou nemeli, je to docela napor na nervy a spouste lidi to o kockach zkazi povedomi:))
    GIO
    GIO --- ---
    siamka neni klidne zvire, a pes pro ni obvykle neni adekvatni spolecnik, potrebuje zit minimalne s dalsi jednou kockou.. rozhodne nedoporucuji (zadne zvire) vybirat podle vzhledu..
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    RAEVA: siamky a orientálky jsou sice na první pohled atraktivní, ale je nutno brát v potaz především jejich povahu. Jsou to kočky společenské - mírně řečeno. V praxi to znamená, že má sia dokonalý přehled o všem cose v domácnosti děje, u všeho musí být. Co se týče hlasového projevu - i tu je společenská. Má ke všemu vlastní názor, který potřebuje neustále s někým sdílet. V období mrouskání se většinou ukáže, že ti milí tolerantní sousedé se už tolik neusmívají :-) No je to zkrátka řev, jaký si člověk neumí představit dokud to nezažije... To něžné drobounké zvířátko má hlas jak zvon. Sia rozhodně nemůže být jediná kočka v domácnosti (resp. může, ale musí s ní být neustále někdo doma) a jestli by vytvořila přátelství se psem je otázka. Moje sia psa snáší, ale přátelstvím se to nazvat nedá.
    Jo a nic nenechá na pokoji, umí být zlomyslná, tvrdohlavá a panovačná. Navíc je hrozně chytrá až vyčůraná. Ale pak se přijde pomazlit a vše je zapomenuto :-)
    Pokud se i tak rozhodneš pro sia, vřele doporučuju obloukem se vyhnout zvířatům bez PP. Mluvím z vlastní zkušenosti, podruhé bych to už neudělala. S trochou štěstí se dá sehnat PP kočka, kterou nikdo nechtěl.
    RAEVA
    RAEVA --- ---
    tenhle je úžasnej
    RAEVA
    RAEVA --- ---
    ahojky lidi, možná mi tu poradíte :)
    mam malého voříška který je hodně společenský a má rád ostatní zvířátka všeho druhu, bohužel nesnáší samotu a když jsem vp ráci tak je mu doma msutno. Přemýšlela jsem, že bych mu pořídila ještě jednoho pejska jako kamaráda ale pak mě napadlo, že možná kočička by byla lepší, protože jsem vždy kočku chtěla, tak i já bych si splnila malý sen. Koukala jsem na kočky na google a tyhle o kterých je tento klub mě naprosto okouzlili! Neni snad krásnější kočka než s trojúhelníkovou hlavou a velkýma ušima :D četla jsem o siamkách, že jsou společenské a hodí se i k pejskovi, nechci nic uspěchat a tak se chci zeptat vás :) máte s tím někdo zkušenost? popřípadě jsou i jiné kočky které mají trojúhelníkovou hlavu a velká ušiska? koukala jsem, že je ještě jeden druh ale ten se povahově moc nehodí, potřebovala bych opravdu společenskou spíše klidnější kočičku aby mi neudělala společně s pejskem z bytu kůlničku na dříví :) také jsem se chtěla zeptat jestli nevíte o nějaké skvělé chovné stanici kde bych sehnala kočičku nebo kocourka do 3000,- . Nechci číču s PP protože to bude vysloveně domácí rozmazlenej mazel :) Nejde mi ani moc o barvu takže pokud je nějaká levná varianta né tak krásně vybarvených kočiček ráda bych jí věděla :) Předem díky za odpovědi :)
    TRIKSTRA
    TRIKSTRA --- ---
    tak takhle naše kočka(teda byla to peršanka), milovala kapsle(ten obal),no, ale nenacházela je prázdné že... a v nich byl enzim na trávení(prasečí)...než jsme to zjistili, byla z ní pěkná koule...
    GIO
    GIO --- ---
    ZUBANA: jj, je jich vic, co pohrdaji prirozenou stravou, moje beloba ta se vylozene otrese hnusem a odchazi.) ale sophina syrove ji a rada.. i bez zubu
    ZUBANA
    ZUBANA --- ---
    GIO: Oli syrovy maso vzdycky hodinu pozoruje ocuchava a potom si s nim hraje packama ho vyhazuje do vysky:-) ale neji to!:-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam