Už těch storek nechám, ale je teprve zítra 4 týdny, co ji máme, tak prostě sorry...
Pokus o drápky číslo 1 - muž se k tomu staví čelem a říká:" uplatím jí palmskem a pak ji chytím jako máma kočka a ty stříhej".. A tak se stal první škrábanec a kočka uražená na zhruba 20 minut.
Po 30ti minutách a asi kile pamlsků přichází pokus číslo 2 - Já chytám kočku, která sedí na zemi, jakoby do náručí a špitám ji, že je moc hodná. Muž stihne jeden drápek, než se za urputného uraženého a mírně hysterického mnoukání kočka vytrhne (ale jako já jí zas moc nedržela, je to takovej křehoušek..) a tentokrát to stojí hodinu ukecávání, že je přece náš mazel.
Rezignujeme a píšeme paní chovatelce, že ji budeme muset požádat o pomoc (dneska se zastaví). Odepsala, že Firuška a drápky, to je vyšší dívčí a ať si z toho neděláme hlavu, že ani jim doma se to někdy nepodařilo.
Bereme si kočku do postele, omlouváme se jí a kočka postupně taje. Nakonec skončí na zádech a všechny tlapky ve vzduchu a přede. Říkám - Firouši, co kdybych ti ostříhala drápky ted? "Mnáááu". Prakticky mi je sama podala, celou dobu předla a ostříhali jsme úplně všechny. Sice máme plnou postel drápů, ale kočka už se od nás ani nehnula :)