• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAIKORSiamské a orientální kočky - chovatelé i příznivci netopýrků
    Tento klub je věnován siamským, orientálním kočkám (IV.skupině) a jejich chovatelům, majitelům a příznivcům. Chtěla bych se tu zaměřit na zkušenosti s těmito neodolatelnými ufonky, na výstavy, zkušenosti s chovatelskými stanicemi. Na nástěnku bych chtěla postupně dát seznam chovatelských stanic u nás. Vítané jsou samozřejmě fotky vašich drzounků.

    Siamská kočka je drzá, panovačná, dotěrná, domýšlivá, pyšná, hlučná, něžná a okouzlující. Svým uhlazeným, cizokrajným zjevem, zbarvením a safírově modrýma očima bez vyjímky každého upoutá.

    rozbalit záhlaví
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    Už těch storek nechám, ale je teprve zítra 4 týdny, co ji máme, tak prostě sorry...

    Pokus o drápky číslo 1 - muž se k tomu staví čelem a říká:" uplatím jí palmskem a pak ji chytím jako máma kočka a ty stříhej".. A tak se stal první škrábanec a kočka uražená na zhruba 20 minut.

    Po 30ti minutách a asi kile pamlsků přichází pokus číslo 2 - Já chytám kočku, která sedí na zemi, jakoby do náručí a špitám ji, že je moc hodná. Muž stihne jeden drápek, než se za urputného uraženého a mírně hysterického mnoukání kočka vytrhne (ale jako já jí zas moc nedržela, je to takovej křehoušek..) a tentokrát to stojí hodinu ukecávání, že je přece náš mazel.

    Rezignujeme a píšeme paní chovatelce, že ji budeme muset požádat o pomoc (dneska se zastaví). Odepsala, že Firuška a drápky, to je vyšší dívčí a ať si z toho neděláme hlavu, že ani jim doma se to někdy nepodařilo.

    Bereme si kočku do postele, omlouváme se jí a kočka postupně taje. Nakonec skončí na zádech a všechny tlapky ve vzduchu a přede. Říkám - Firouši, co kdybych ti ostříhala drápky ted? "Mnáááu". Prakticky mi je sama podala, celou dobu předla a ostříhali jsme úplně všechny. Sice máme plnou postel drápů, ale kočka už se od nás ani nehnula :)
    SARRI
    SARRI --- ---
    u nas se nakonec drapky nestihaji .. po tom co Izzina hodila tlamu z metru a pul po zadech ze skrabadla mi ji bylo lito .. oba jsou na drapky tak zvykli, ze jsme se rozhodli mit selmy se vsim vsudy .. je to v pohode .. sem tam nejaky skrabanec a zasivam kazde druhe tricko
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    Tak my jdeme na to.. Btw. Podvečerní dohady o tom,jestli by laskavě mohla sežrat trochu plnotucnyho tvarohu.
    "Firusko,pocem,tumas.." nabízím tvaroh na prste (protože tak si mysli,ze je to neco dobrého ;-)
    "Mnaaaau,fuj,co mi to strkas pod nos?!"
    "Ale no tak,kocicko,papej"
    "Mnaaaaau,to nebudu"
    "Okej" pokrcim rameny a kus ji namatlam na přední packu. Kouká na me jak vrah,ale nakonec to olizne.... a kdybych neschovala krabičku do lednice,zmizí v ni snad i ten obal :-D
    SARRI
    SARRI --- ---
    jj udelat to kdyz to necekaji .. idealne po probuzeni ze spanku
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    APRILMOUSE: Okej, to sem chtěla slyšet :) Díky!
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    BESTIEVSAMETE: Pocině je musím stříhat taky hrozně často, protože její mléčný krok do mých očí není úplně nejpříjemnější s dlouhými pařáty. Nicméně ona je fakt splachovací, prostě ji čapnu, zmáčknu do podpaží, řeknu, že prostě to musí vydržet :) Tak držkuje, cca 30 sekund se mnou nemluví a pak na to hned zase zapomene :)
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    Tak. Už spí i mezi náma, má pravidelně mňouka v půl 8 ráno, to už se tváří, jako že sme se fakt zbláznili, ještě spát. S mávátkem si vydrží hrát i dvě hodiny a pak ho stejně furt nosí za náma... v noci nám ho donesla až do postele, příšerka. A když pochopila, že my fakt jako spíme a mávátko ji nacpeme tak maximálně pod peřinu, vzala si měkkej míček, ten si nadhodila a jak padal, hned ho lovila. Pro radost nám na nohách :-D

    Je teda na čase ji ostříhat drápky. Zvládla jsem asi tří různě při mazlení, ale její láskyplné otlapkávání začíná být očím nebezpečné :-D Jak na to ? Paní chovatelka říkala, že ji manžel drží a ona stříhá. Uděláme to stejně, ale stejně se trochu bojím, že veškerá důvěra zas bude v kýblu.. Neexistuje fígl? :)
    GIO
    GIO --- ---
    SAMGARR: dekuji pekne, dve znam, a jedna "lepsi" nez druha... a na vystave to yly postrachy ulice vyslovene, zle pohledy, syceni na kohokoliv kdo se osklive podival a posuzovat bych je taky nechtela.))
    GIO
    GIO --- ---
    SCHWALBE: ty mas taky cernou, ne?
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    SCHWALBE: Cerny orientalky mam dve :) Narazel jsem na to, ze o "zelvich" kockach se traduje ze maji specifickou povahu a zelvi orientalka musi bejt teprv zabavna.
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    BESTIEVSAMETE: ony jsou takove... Pocinka mi dokaze - zatimco pracuju u pc- vlezt do náruče, lehnout si tam na zada a zamilovane mi hladit obličej pacinkama... Je to chodici laska :-)
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    SCHWALBE: JO, nevěřila sem, že Kočka může dávat tolik lásky :) Pusinka maličká, je fakt na mazlení závislá :)
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    Jednu noc byla bez nas a je z ni úplná prilepka (po nezbytném semnoukani = kočičího servani,co sme si to dovolili :)) )


    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    SCHWALBE: ten pohled vypada dost vymluvne :)
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    SCHWALBE: útok klonů? :))
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    Co máte všichni s těma želvama a zlem? Máme jednu klasickou tříbarevku, no svá trochu je, ale nic děsnýho... A Teď Firuška má taky bejt tříbarevka (původní panička mi ukazovala nějaký znaky na tlapičkách) a je to nejmilejší tvor pod sluncem :-)
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    SCHWALBE: orientalni zelva, to musi bejt dobry zlo :)
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    SCHWALBE: sorry, králíka nedám. Měli jsme ho jako mazlíčka leta, nejsem schopná to ani sníst.. Zkusím ale králíka v nějaký plechovce, jestli to applaws nebo někdo dělá :)

    Mimo to, teď bude 2 noci sama, tak bude mít čas přemýšlet :-) (my jedem dneska večer a přijedem v neděli po poledni a krmič přijde zítra po poledni, žádná hrůza, ale třeba si něčeho kousne, když nebude mít komu nadávat :-D )
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    Okej, už jsme za obložený chlebíčky. Kočka chrní kdekoli přilepená na nás a neustále se dožaduje mazlení.. :-) Je tedy načase trochu zahýbat s důvěrou a ostříhat ji drápky (jinak totiž další nápor mazlení nepřežijeme).

    Jo a objevila jsem teda granulky, který žere a nemají v sobě obiloviny (N/D) a ty taky laskavě sní, i když k tomu má dost připomínek. Po tom ale, co po Hillskách 2x blinkala, sem je nekompromisně vyhodila.
    Jinak boj s měkkým pokračuje, milostivě si kousla Christopherusky, ale Topstein ignoruje, applaws v plechu taky /kuře i tunáka), applaws kapsičky taky..:-D
    Nad vývarem se ofrněla, dá si trochu tvarohu, s hovězím mě poslala kam slunce nesvítí :-D

    Mimochodem, nejvíc miluje Gympet pamlsky a Gympet pastu, kterou jsem ji koupila na blití a podporu chutě k jídlu :-)
    SARRI
    SARRI --- ---
    BESTIEVSAMETE: u nas pouzivame kocky jako dekoraci :))

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam