• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    THEODORT: Zkusil jsem nejdřív v tom řádku změnit "stylesheet" za "template", nepomohlo. Pak jsem zkusil celý ten řádek vymazat, a taky nepomohlo, ta červená hláška o špatné cestě k souboru woocommerce.css se na GTmetrix pořád objevuje, tak zřejmě bude problém jinde.

Anebo jsem vůbec nepochopil, co mi chceš naznačit, i to je dost pravděpodobné. Tohle je pro mě španělská ves.
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    MICKEY_MOUSE: nejspis bude problem v

wp_register_style('woocommerce', get_template_directory_uri() . '/styles/woocommerce.css');
    viz
    KALIF_WH
    GORK
    GORK --- ---
    Ahoj, nemáte někde ikonu pro českou datovou schránku pro wordpress?
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    MICKEY_MOUSE: idelane obracene v db jsou data :)
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    KALIF_WH: Ta child šablona byla myslím součástí šablony, kterou jsem si koupil. Anebo ji založil admin, který se mi o web tehdy staral, to už teď přesně nevím. Ten admin je ale už nějaký čas nedostižitelný, takže se s tím peru teď sám. Já jsem obyčejný uživatel, který potřebuje poladit pomalé načítání webu. Čili pro mě je úkol typu "založ si novou child šablonu" sci-fi. A když sháním admina, nikdo se na to nechytá. Takže suma sumárum taková hezká patová situace. :)
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    MICKEY_MOUSE: vim ze jsem kdysi narazil na problem mezi pouzivanim get_stylesheet_directory_url a get_template_directory_url, kazdopadne bych byt tebou zkusil zazalohovat zmenove soubory udelat nacisto childtheme a ak postupovat podle wp kodexu hlavicka ve functions nalinkovani parent sablony i jejiho stylopisu.
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    MICKEY_MOUSE: Jak jsi prisel k tomu child theme ? Samovyroba a nebo si pouzil nejaky plugin ?
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    THEODORT: Já tomu teoreticky v podstatě rozumím, ten functions.css jsem projížděl několikrát a selským rozumem hledal, kde se o woocommerce.css píše. Ale moje laické oko nic podezřelého nezachytilo. Já jen vidím na tom GTmetrixu, že výsledná cesta k souboru má navíc jednu složku, jen nedokážu najít, kde se to generuje. Kvůli tomuhle ale měnit hosting a převádět web jinam nechci, to mi vůbec nepřijde adekvátní. Tak třeba se najde někdo, kdo to i přes to ftp zkousne.
    Soubor functions.php z aktuální child šablony je kdyžtak zde: https://uloz.to/!KHQCu7dw51bG/functions-php
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    MICKEY_MOUSE: ja bych se na to i kouknul, ale sosat to nekde pres FTPko, na to zkratka nemam cas a tvuj hosting nema ssh pristup… to je pak tezky.
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    MICKEY_MOUSE: nekde tam mas (zrejme) v child theme blbe include toho stylu. pravdepodobne v child-theme blbe includujes woocommerce.css z rodicovske theme ve functions.php
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Dokážete mi poradit s tímhle? [ MICKEY_MOUSE @ wordpress ]
    Někde se mi generuje špatná cesta a já už druhý den zkouším kde co, ale nehnu s tím.
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    Poptávám WordPress vývojáře na občasnou spolupráci při tvorbě šablon na míru (z dodaného HTML&CSS&JS do WordPress šablony). Požadavky na znalosti nemám vysoké a případně mohu doučit. Důležitý je pro mě zodpovědný přístup k práci a zdravý rozum. Více případně v poště. Děkuji.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Nemohu to nikde najít.

Namísto:
    /wp-content/themes/converio-child-theme/converio/styles/woocommerce.css

má být jen
    wp-content/themes/converio-child-theme/styles/woocommerce.css

(je tam navíc to /converio); to tam nemá co dělat a netuším, jak to změnit. TC mi nic nenašel, když jsem zadal tu cestu jako řetězec.

Čili v tom tvém kódu na tom nejdelším řádku má být jen 'styles/woocommerce.css',...
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    CRS1138: pripadne to bude v jednom ze stylu, ktery je takto volan naimportovane pres @import direktivu
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    MICKEY_MOUSE: ta cesta by mela byt ve wp-content/themes/converi-child-theme/functions.php, tam bys mel mit neco podobneho tomuto kodu:

/**
     * Proper way to enqueue scripts and styles
     */
    function wpdocs_theme_name_scripts() {
        wp_enqueue_style( 'style-name', get_stylesheet_uri() );
        wp_enqueue_style( 'woocommerce-childOrWhatever', get_stylesheet_directory_uri() . '/converio/styles/woocommerce.css', array('style-name'), null, 'all' );
    }
    add_action( 'wp_enqueue_scripts', 'wpdocs_theme_name_scripts' );

MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    MICKEY_MOUSE: Zkouším to vyhledat Total commanderem, ale bude to možná na dýl.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    HARDCABB: Koukám teď na ftp, a ona je ta cesta k souboru špatně. Je tam překlep, proto to nenačítá, co to načítat má. Takže by asi čistější řešení bylo přepsat tu cestu. Dá se z toho zjistit, kde je ta cesta takto napsaná, abych ji mohl opravit?
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    MICKEY_MOUSE: zkus tam ten prazdnej soubor nahrat
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Vesele si bastlím optimalizaci webu a potřebuji poradit. Na GTmetrix.com mi analýza webu vyhodila tuhle věc. Selským rozumem to zkouším přebrat tak, že načítání webu čeká 5 vteřin proto, že se snaží načíst soubor woocommerce.css, který má nulovou velikost. Dá se poradit úplně polopaticky, co s tím mám udělat? Díky.

load.jpg
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    Pripadne Amazon AWS a jejich S3 cloud
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam