• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    APIN
    APIN --- ---
    Ok, takže řešení je plugin Parallax Scroll a šablona Zita. Je s podivem, jak málo existuje šablon bez okrajů...
    PULKA
    PULKA --- ---
    APIN: Pokud nechcete řešit šablonu, ale mít to variabilní, zkuste elementor, mohl by ti stačit i ten zadarmo s šablonou Hello a nazdar, pokud si to tam umíte vyskládat, anebo jenom trochu poladit CSS.
    APIN
    APIN --- ---
    Tak nakonec to vypadá, že nejlepší řešení asi bude plugin Parallax Scroll, sice to není úplně ideální, ale co už...
    JUNIOR
    JUNIOR --- ---
    APIN: Nejjednodušší cesta je vzít je tu nejzákladnější šablonu (třeba generate press) a tyhle detaily si dostylovat podle potřeby
    APIN
    APIN --- ---
    Ahoj. Upravuju kámošovi stránky a teď už se několik dní přehrabujeme v šablonách a hledáme tu, co by mu vyhovovala. Jenomže je jich tolik, že už to začíná být unavující. On by si představoval plnou šířku bez okrajů s parallax obrázky a nahoře vlastní logo. Pár takových šablon existuje, ale ten fixní obrázek se u nich dá nastavit jen v hlavičce, on by to chtěl někde v polovině stránky mezi texty. Když najdeme nějakou takovou ideální šablonu, tak má okraje, což je pro něj nepřípustné. Něco jako mají tady https://www.zamecka-kamnarska-manufaktura.cz/ Šablona může být klidně i placená, ale spíš mi jde o to, že když to zaplatíme, tak aby to fakt umělo to, co on chce. Řešil tohle někdy někdo, může dát tip? Nebo by se ten parallax efekt dal udělat pomocí nějakého pluginu a nemuseli bysme se tak intenzivně už druhý týden prohrabovat miliony šablon?
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    MRTVY_KENNY: Diky mrknu na to
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    KALIF_WH: zkus https://cs.wordpress.org/plugins/google-maps-easy/
    neco podobneho jsem delal, ale uz si nevzpominam detaily..
    vysledek je taky (ten web si prevzali a koukam na nej serou, ale fungovat to funguje)
    NEO Finances – Snažíme se Vám být co nejblíže
    https://www.neofinances.cz/kontakt/
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    mam vyzkousenou variantu bootstrap zalozky, (tabs) ty fungujou jako link na kotvu, po zavolani kotvy zalozky se zobrazi dany obsah, tzn ze si muzu dat jednotlivym tvarum v svq jejich vlastni tridu i odkaz a volat si z toho cast zalozkovniku.
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    TRZNICE: tak tuhle variantu dokazu udelat bez problemu i na guttenbergu tak aby si to umel uzivatel editovat sam, problem je v tom ze treba budu na mapce / obrazku potrebovat zmenit stav z pronajateho na volne nebo obracene a to jinak nez zmenou dat v te obrazkove casti neudelam.
    TRZNICE
    TRZNICE --- ---
    KALIF_WH: ja ti asi nerozumim, cekal sem ze ta grafika bude staticka a k ni se budou menit jen ciselny parametry obsazenosti atd
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    TRZNICE: Asi to tak nejak bude muset dopadnout :-) respektive jeste mam jednu variantu, ktera mi castecne funguje. Jenom sem jeste neprisel na to jak muzu uzivatelsky menit stav casti SVG :-)
    TRZNICE
    TRZNICE --- ---
    KALIF_WH: ACF na backendu a trosku php a jquery na frontendu
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    Ahoj, potreboval bych poradit, neresil nekdo z vas pres plugin, nejakou moznost mapky nebo z adminu editovatelneho obrazku, kdy na strance by byla na jednom sloupci mapka s naznacenou oblasti a po kliknuti ve druhem sloupci info o ni? V html a css pres nejake svg si to umim udelat bez problemu, ale potreboval bych aby to byl schopen obhodpodarovavat klient, jehoz znalosti jsou na urovni bezneho uzivatele PC. Smyslem je ze ma nejaky areal, kde jsou sklady a on na jedne strane potrebuje mit mapku arealu s tim, kolik a kde ceho je a zda je to volne nebo ne. A na strane druhe detaily ke kazdemu jednotlivemu objektu.
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    CYBERWOLF: je dost mozny, ze zatim byla moje nesikovnost v zachazeni s duplicatorem :-) ale prima nahrada v db mi proste dava jistotu, ze se upravi fakt vsechno
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    KALIF_WH: to je dost komplikovaný způsob. Docela by mě zajímalo co ten problém, že se s Duplicatorem nenahradilo všechno, způsobilo. Na to jsem ještě nenarazil a už s tím jedu pár let eshopy a všechno možný.
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    CYBERWOLF: ja si normalne v DB upravim linky v PSpadu pres search and replace u duplicatoru se mi uz parkrat stalo, ze neupravil linky vsude a na strankach pak byl treba mixed content problem
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    WOJTISHEK: to už ale na tom serveru potřebuješ vedle přístupu k FTP a databázi i přístup k shellu, což už bývá často problém.
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    CYBERWOLF: pokud se budeme držet CLI, tak v případě rozběhnutí na jiné url je k tomu výborné WP CLI, jeden příkaz a máš hotovo
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    KALIF_WH: to jde taky, ale je s tím je sraní, pokud to chceš rozběhnout na jiné url (třeba stage), chceš něco vynechat a tak.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Akeba Backup mi vždycky jinak fungovala fajn, ale tuším že tam bude placený omezení u takhle velký sajty.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam