• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    THEODORT: a "navazis se"... mi je forpsi opravdu uplne volne. jestli si myslis, ze se mi chtelo plytvat casem na to, ze budu klientovi testovat a migrovat eshop, tak fakt mam jine prace dost.

oni meli problem (shodnem se, ze pri kliku na tabulku objednavek je odezva 11s problem?), ja se snazil to zkonzultovat se supportem, ten prakticky navrhl, ze si mam vypnout zabezpeceni, zalohy atd. (shodnem se, ze toto je presny opak good practices pro WP?) a tudiz jsem bez jakekoliv upravy web premigroval na jiny server a jede to ok.

ale jestli je to navazeni, tak se navazim.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    THEODORT: nerozumime si.
    me nezajima caching pro nakupujici, tam ten web jede samozrejme dobre dik cachovacimu pluginu. me zajima performance administrace, na kterou tyhle cache pluginy nemaji vliv, anebo neco nevim.
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    skara, spatnej link :)
    The Importance of Caching in WordPress
    https://themeisle.com/blog/caching-in-wordpress/
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    btw jinak ted nejakej ten hosting kterej jsem mel moznost otukat mel RTT na db server pres 4s.. takova americka tragedie nebo jak to nazvat, osobne abych jim nekrivdil jsem si pro sebe rekl ze to treba bylo zrovna limitovany kvuli vytizeni serveru, dvakrat to kontrolovat nehodlam.. dlouho jsem db pristupy wp nemeril ale bez cache to fakt nelze rozumne provozovat pod zatezi vice nez jednotek lidi za minutu jakmile to trosku preroste pres par zakladnich stranek..
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    MRTVY_KENNY:jo tos mel napsat zes tam chtel provozovat woocommerce. tam se zrovna doporucuje mit db cache zaplou za veskerych okolnosti a vypinani cache pro prihlaseny odskrtnout, urcite si to nekde najdes. btw v konfiguraci tam jsou retezce ktery se tabulkam co se tykaj woocommerce zamerne vyhybaji tak aby i pres cachovani web daval stale aktualni vysledky.

jako tohle me trosku nasralo kdyz si vezmu ze kvuli tomuhle se navazis do hostingu kterej za nic nemuze.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    THEODORT: no, ale ja resim admina, tam zadny cache plugin predpokladam nedela nic..
    = muj problem byl, ze clovek na cokoliv v adminu cekal cca 11s. s tim se neda pracovat (500 produktu, cca 10obj/den)
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    (resp. w3tc jeste dela par veci mimo .htacces, treba jejich reseni lazy-load je pomerne inspirativni, a naopak ukladani transients pro page cache do databaze pomerne odstrasujici..)
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    hele ono to je fakt kus od kusu, tim ze jste "na hostingu" - ted nebudu stourat v tom do jake miry do toho vidite, nicmene to lze zjednodusit na kombo disk-pamet-procesor-sit-databaze, a optimalizace vyuziti.
    na hostingu se optimalizace bez znalosti praktikuje tezko protoze zpravidla nevidite metriky ktere by se vam k tomu hodily.
    u wp to obnasi trebas to ze ruzne kombinace cache vytezuji ruzne ruzne vrstvy, a to serveru muze nekdy i vic ublizit nez pomoct, typicky to je vetsi zatez jiz tak zatizeneho kanalu, tedy snazim se napr. ukladat v databazi data pro cachovani cimz jen vice zpomalim pripojeni k db.. a tak.

jinak namatkou k one nenavidene w3tc davam dva obrazky.. (ja pro advanced users doporucuju vykopirovat si ty upravy co w3tc pouziva pro nastaveni danych cachi ve wp a pak clovek nemusi vubec plejtvat casem s nejakym pluginem, jsou to jen upravy .htaccess)

MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    CYBERWOLF: to napsali jako radu, co mam vypnout, aby to jelo, nijak nesouvisi s tim, co tam realne mam.
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    JOHNBOY: tak bud na serveru vypnout tu hlavicku, nebo to ignorovat, nebo to opravit

Vis si musis najit podle tech hlasek
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    JOHNBOY: mas nastavene content security policy na hostingu a na svem webu je porusujes

Hlavicka co posila server
    Content-Security-Policy-Report-Only: default-src 'self'; script-src 'self' 'unsafe-inline'; script-src-elem 'self'; style-src 'self' 'unsafe-inline'; style-src-elem 'self' 'unsafe-inline'; report-uri https://igldesign.com/wp-json/rsssl/v1/csp?rsssl_apitoken=1612564540

Jsou nastavene na report = realne ten obsah nezakazou
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    CYBERWOLF: to bude asi obecný příklad toho, co by mohlo web zpomalovat dle supportu...
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Jinak moje zkušenosti s forpsi jsou spíš velký špatný. Active24 v posledních letech spíš velký dobrý, akorát to zahraničí jsem řešil nejdál na slovensko.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    MRTVY_KENNY: proč tam máš 4 security a 2 zálohovací pluginy?
    PAN_ILFORD
    PAN_ILFORD --- ---
    miniproblém:
    Mám wysiwyg textový custom pole a občas tam potřebuju tvrdou mezeru. V html okýnku tam vložim nbsp nebo &#160 a ve výsledku je tam sice tvrdá mezera, ale vypadá to, že dvojnásobná, větší, než ostatní mezery.
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    Ja si u Forpsi vedu akorat domeny, ani ten jejich cloud me neoslovil, jsem uz 5 let u VPSFree a spokojenost
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    MRTVY_KENNY: taky nemam s forpsi moc dobre zkusenosti.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    THEODORT: hele nevim, ted jsem klienta z forpsi stehoval
    web jel prakticky nepouzitelne v adminu a na supportu mi rekli, ze to bezi "na jednom z nejnovějších webových serverů" a ze mam "Odstranit pluginy, které by mohly WP zpomalovat (např. WordFence, Sucuri Security, iThemes Security, All in One WP Security, Elementor, Updraft/Updraft Plus, BackWPUp, Duplicator, WPML)"

takze jsem tu instalaci prehodil na a24 a bezi to normalne.
    BLO_GROS
    BLO_GROS --- ---
    REFLEX: jj, nejvíc z usa, brazílie, francie a pak zbytek zemí, z česka je minimum
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam