• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    Nevite prostim nekdo jak pridat styl tady sem? Je to blog post - guttenberg blog image

PULKA
    PULKA --- ---
    PAN_ILFORD: Z Elementoru do Oxygenu budeš muset layout asi překlikat. Jak funguje Jet Engine a Metabox netuším, migraci doporučuju vyzkoušet a případně si napsat nějaký script. Ale čekala bych - pokud oba používají metaboxy - že bude snad stačit zaregistrovat nové a přejmenovat si je v DB, ale obávám se, že asi jinak než prozkoumáním DB ti nikdo neodpoví.
    PAN_ILFORD
    PAN_ILFORD --- ---
    Jsem v tom evidentně zajíc. Je reálný migrovat custom posty a custom taxonomie z jednoho (jet engine) na jiné (meta box)? Přejdu z Elementoru a Jet Engine na Oxygen a Meta Box, čeká mě mnoho učení a potřebuju vědět, jestli je úplnej nesmysl uvažovat, že ty stránky, který teď maj přes 200 custom postů a násobný počet metapolí nějakým méně bolestným způsobem převedu.
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    HARDCABB: taxonomii u filmu bych spíše viděl například jako žánr, než herce
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    REFLEX: herec a film by mohly být custom post types, custom field by mohl v této části sloužit jako relationship mezi těmito post typy.
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    za me by Film mel bejt custom post type a Herec by mela byt taxonomie, ktera patri k Filmum

takze Film: Dunkirk by mel prirazeny taxonomy terms Herci typu: Tom Hardy, Michael Caine

to, jestli chces u Filmu treba pridavat rok a zanr, nebo u Hercu pridavat rok narozeni nebo fotku, uz jsou pak custom fields
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    Ahoj, kdyz bych chtel postavit web, kde by bylo neco jako Herci = stranky s hercema a pak Filmy, kde by byl titulek, popis, herci (prolink na herce) a vse by melo nejake custom theme.

Tak na tohle se pouzivaji ty custom fieldy, nebo custom post entities?
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    THEODORT: jo, to je přesně ten jinej plugin, než jsem říkal že řeším.

MRTVY_KENNY: nakonec to vypadá tak, že se nové kontakty zadají správně s jazykem (dělá se to přes get_locale() ), ale synchronizace ze starých objednávek jazyk nepředává. Což dává smysl, protože to není závislé na WPML nebo jiném vícejazyčném systému.

Takže jsem bokem vytáhl z databáze pár email - jazyk, naimportoval do Mailchimpu a hotovo.
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    *silne zavisi na hlouposti implementace, taky by to treba byl ve vysledku jeden nacachovanej dotaz, ale jakmile se timhle operuje v ramci tahani posts tak to smrdi.
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    WOJTISHEK: bad practice je bad practice, a pretezovani db je bad practice, sebevic je to nativni fce wp. me to naopak dale nezajima a uvedomuji si ze vykonovy dopad je mrnavy (ono jak u ceho, vzhledem k tomu ze jsem prehostoval BLGROSuv wp s nejakymi 400k unique pages, udelat mi to tam tak bych ti po nejblizsi navsteve google crawleru v lepsim pripade sdelil nemilou pravdu, ale mnohem spise prerazil pracky..)
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    THEODORT: A nejvic me teda zajima, v cem je to bad practice, kdyz je WP ruznymi wp_queries prospikovan kazdym dalsim aktivovanym pluginem.
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    THEODORT: Treba nejaka data, casy nebo analyzy ze kterych vychazis? Protoze mi prijde mnohem rychlejsi polozit dotaz do db a ziskat data, nez si tahat data do pole a to si radit. Nezavisle na aktualnim reseni.
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    WOJTISHEK: no i presto ze je nenazranost double query vetsinove mitigovana vsemoznymi cache, stale je to bad practice. nebo co chces slyset?
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    THEODORT: To mi moc nereklo...
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    WOJTISHEK: tim ze to je double query a mas to zpracovavat v child theme ve vypisu prispevku viz HARDCABBovo reseni
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    CYBERWOLF: nevim, tady to kluci od pluginu hodili na maichimp samotny, coz nevypada nikdy dobre. takze plugin to umi, ale system na to asi kasle. nevim, jestli se to pohlo nekam.. https://wordpress.org/support/topic/mailchimp-and-wpml-mails/
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    MRTVY_KENNY: tohle je jiný plugin, já potřebuju ten od Malchimpu: https://wordpress.org/plugins/mailchimp-for-woocommerce/
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    CYBERWOLF: mozna
    Send site language to Mailchimp - Mailchimp for WordPress
    https://www.mc4wp.com/kb/send-site-language-to-mailchimp/
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Nevíte jak z WooCommerce do Mailchimpu (přes ten plugin od Mailchimpu) dostat jazyk kontaktu? Já na to za boha nemůžu přijít a bez toho funkce jako opuštěný košík dost postrádají smysl.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam