• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    REDSNAKE: Shoptet nebo podobné platformy tě taky můžou vypnout, když se jim zrovna bude chtít. Tady by se dalo říct, proč by to jako dělali, když neprodáváš žádný šméčko, faktury platíš a tak vůbec. Jenže ono se třeba může ukázat, že ty věci co prodáváš jsou třeba rasistický, nastoupí na tebe družstvo internetových mstitelů a Shoptet bude stát před rozhodnutím, jestli se držet vlastních pravidel a nechat se od nich jebat horem dolem, nebo tě hodit přes palubu a vypadat dobře. Je slušná šance, že se rozhodne pragmaticky. Ne že by se ti to s vlastním shopem na hostingu stát nemohlo, ale je přinejmenším daleko snazší se z takového nájezdu vzpamatovat (nahraješ na jiný hosting).

A jakkoliv tohle může znít šíleně (protože to docela šílené je) tak ve světě na západ od nás je to sílící trend a nejspíš si to v následující pětiletce střihnem i u nás.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    REDSNAKE: uz to tu bylo receno - Woocommerce se z meho pohledu "vyplati", pokud chces mit eshop nejak nestandardni. tzn vypiplany presne podle custom grafiky, nestandardni inteface, nejaky konfigurator zbozi, pripadne nestandardni zbozi - proste custom veci k doprogramovani.

a zaroven je ti pak jedno, jestli zacnes s 10 produktama a casem nabobtnas na tisice, ty prubezne naklady ti zustanou stejne.
    TRZNICE
    TRZNICE --- ---
    REDSNAKE: odpoved je snadna, bud chces vlastni auto s obcasnym servisem, nebo jezdit taxikem. zalezi co chces a co se v konkretnim pripade vic vyplati
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    REDSNAKE: asi takhle - pokud ti plne dostacuje to co poskytuje shoptet, je to lepsi volba, pokud ne a chces neco lepsiho ci specifickyho, wp je dobra volba. wp je rychly bezpecny a pouzitelny vcetne wc a spousty rozsireni. on ten core je dobre udelanej a zabezpecenej a udrzovatelnej behem par hodin, nejakej design a podobny vymrdy na zakazku uz zaplatis at tam nebo tam +- stejne..
    TRILOBYTE
    TRILOBYTE --- ---
    REDSNAKE: Rek bych ze nema, udelat a udrzovat solidni (bezpecnost, rychlost, pouzitelnost) eshop WP + woocommerce + pluginy je slozitejsi a drazsi nez shoptet (pripadne jeho alternativy).
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Přišel jsem poprosit o radu a nechat se ideálně trochu nachytřit.

Má dnes ještě smysl dělat drobnej eshop na wordpressu? Myslím pro zákazníka. Musí mi zaplatit nějakou práci, hádám periodické platby pro platební bránu a další drobnosti.

Koukám shoptet jde pořídit za necelé čtyři kila měsíčně.

Jak to vidíte? Díky!
    PAN_ILFORD
    PAN_ILFORD --- ---
    PAN_ILFORD: tak se to vyřešilo odvážným pohledem na frontend, kde to funguje jak má. Je to problém Oxygen backendu.
    PAN_ILFORD
    PAN_ILFORD --- ---
    PAN_ILFORD: Support Meta Boxu mi opravil chybu syntaxe. V rwmb_get_value('mojepole',,'195') mi chybí apostrofy místo prostředního argumentu a název proměnné. Když napíšu rwmb_get_value('mojepole','',$post_id = '195'), konečně to vrátí 'mojepole' tohoto konkrétního postu. Ovšem pro repeater (loop) potřebuju $post_id dynamicky. Studuju https://gist.github.com/yankiara/c43da83662a14e7609b4e23f6d82717a . Pámbu se mnou.
    PAN_ILFORD
    PAN_ILFORD --- ---
    JUNIOR: no právě. Je to vlastně looper. Žádná složitá query, jen potřebuju všechny posty jednoho typu a u každýho vybraný informace z custom fields.
    JUNIOR
    JUNIOR --- ---
    PAN_ILFORD: Oxygen moc neznám, ale neměl by repeater tvořit loopy ?
    PAN_ILFORD
    PAN_ILFORD --- ---
    Děti moje. Musím to vzít zeširoka, poněvadž plavu i v základních věcech. Ale od konce. Neumím přinutit Oxygen repeater aby tahal správně Custom fields (tvořené v Meta Boxu). Default WP pole, jako je post name, ID nebo tag se natáhnou správně, ale custom fields nedá, protože helper funkce Meta Boxu, která perfektně funguje u single postu, v repeateru nedostává ID repeatovaného postu, ale ID postu stránky, kde je umístěn repeater. Je zdokumentovaná takhle: rwmb_get_value( $field_id, $args, $post_id );
    Většinou stačí dát něco jako rwmb_get_value('mojepole'); a je vymalováno, ale uvnitř repeateru nedostane správný post_ID, jak píšu. Vím konkrétní post_id jednoho repeatovaného postu, třeba 195, a tak jsem zkusil rwmb_get_value('mojepole',,'195'), ale tady už úplně padám se syntaxí a možná i logikou.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    TRZNICE: to nemůžu, stránka ještě nemá být veřejná. Ale ono tam není moc co vidět. Permalink nefunguje, ?page_id jo. V adminu je permalink dokonce vidět, ale odkaz je ?page_id. A dělá to právě jedna stránka.

TRZNICE: tohle nevypadá, že by bylo ono (jedem na aktuální verzi WPML a tohle má být opravené od 4.3.16).
    TRZNICE
    TRZNICE --- ---
    CYBERWOLF: zkus tohle →

Internal links in posts and custom fields appear as /?page_id= - WPML
    https://wpml.org/forums/topic/internal-links-in-posts-and-custom-fields-appear-as-page_id/page/2/
    TRZNICE
    TRZNICE --- ---
    CYBERWOLF: posli nejakou tu url prosim te
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    HARDCABB: zkoušel jsem, nepomohlo
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    Zkus jenom preulozit/regenerovat permalinky v nastaveni, casto to pomuze
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Mám přes WPML přeloženou stránku, má permailink a všechno, ale když se na ní chci dostat, tak funguje jen přes ?page_id=123. Nějak mi došly nápady, čím by to mohlo být. Napadne něco vás?
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    PAN_ILFORD: ja to resim vzorova instalace s nastavenim a zakladnimi pluginy pripadne sablonou na lokalu, pres mamp, mam 3 ruzne verze podle toho jak ma pak vypadat vysledek, jestli to chce narocnejsi backend nebo jazykove mutace nebo woocommerce. Zaklad ma jen osekani o zbytecne sablony (aby zustala z twenty-xx jen jedna) bezpecnostni veci a sslko. + na rychle nahozeni na server pouzivam dplicator
    PAN_ILFORD
    PAN_ILFORD --- ---
    MRTVY_KENNY: já počítám s tím, že to bude pokaždý stejná písnička, takže to chci vyzkoušet
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    PAN_ILFORD: jako jsou nejake sluzby, kde si udelas prototyp a pak z toho klonujes instalace, ktere dopracujes podle zadani, ale konkret nevim, nepouzivam.

nejjednodussi v tom smyslu, co jsi pastnul je plugin Duplicator, ten ti vsechno zabali do zipu+instalacky a jednoduse ti to takhle nainstaluje, kde potrebujes, osetri zmeny domeny atd.

ja delam kazdy web od nuly, neco malo mam napsaneho do mu-plugins ( https://wordpress.org/support/article/must-use-plugins/ ), ktery prikladam, ale kazdy projekt je stejne jiny, takze velice malo toho mam na vsech webech stejne.
    PAN_ILFORD
    PAN_ILFORD --- ---
    MRTVY_KENNY:
    HARDCABB: dík

mé google-fu je po ránu velmi oslabené. jaká je nejlepší praxe pro případ, kdy bych si chtěl vytvořit základní instalaci wordpressu i s pluginama ať nemusim pokaždý všechno nahrávat znova?
    TRZNICE
    TRZNICE --- ---
    KOOTCHA: jestli je to pro takovej ucel, tak je na to wordpress skoda. predelej to gravu, iiiiiiiizy → https://getgrav.org/
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    HARDCABB: ale u html5 mas tagy typu SECTION, nebo ARTICLE a v ramci tech muzes mit imho celou autonomni strukturu tagu.

kazdopad to je spis dotaz sem, ja se seo nijak extra detailne nezabyvam [SEO alebo ako optimalizovat (rady, napady, tipy)]
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    imho by hlavicka H1 obsahovat nemela, pokud je tim myslen teda nazev webu, stejnej napric vsema strankama. H1 by dycky mel bejt unikatni titulek stranky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam