• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    PAN_ILFORD: takdle jednoduchy to bohuzel nebude, funkce get_previous_post() bohuzel neni ohebna takdle.. pozde, kdyz ji volas. musis bohuzel nasadit nekolik filtru, ktery uplne zmeni jak WordPress zjisti dalsi/predchozi prispevek, nebo si to napsat uplne cely sam.

reseni s filtrama je tady, ale troufam si rict ze to je mimo tvou ligu: https://wordpress.stackexchange.com/questions/184770/next-and-previous-post-link-ordered-alphabetically

kdyz ti nikdo jinej neporadi, zitra na to muzu kouknout
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    PAN_ILFORD: řekl bych, že na 3. řádku má být .= a ne = a před ORDER BY ještě možná otazník, ale jinak z toho poznám starou belu :)

Si zkus udělat echo, co je v $previous_post_alphabetically a uvidíš, jestli to dává smysl
    PAN_ILFORD
    PAN_ILFORD --- ---
    CYBERWOLF: abych doložil, jak tristní to se mnou je:

tohle je funkce, která mi v Oxygenu umožňuje získat link na předchozí post
    <?php

function as_get_previous_post_url() {
        $previous_post = get_previous_post();
        if ( $previous_post ) {
            return get_permalink( $previous_post);
        }    
    } 

s jídlem roste chuť, a tak bych rád, aby se to dělo abecedně podle názvu, ne podle ID
    nějací lidé na internetu tento problém pochopitelně řešili, i když v trochu jiných souvislostech. půjčil jsem si tam jeden řádek navíc.

function as_get_previous_post_url_alphabetically() {
        $previous_post_alphabetically = get_previous_post();
            $previous_post_alphabetically = "ORDER BY p.post_title ASC LIMIT 1";
        if ( $previous_post_alphabetically ) {
            return get_permalink( $previous_post_alphabetically);
        }    
    }

kupodivu to nefunguje
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    KALIF_WH: ano, je to tak
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    CYBERWOLF: to je fakt, ale to vetsinou musis zaridit i u tech pluginu, sice maji nejake nastroje na identifikaci toho co vsechno na strankach bezi , ale roztrideni a pripadne doplneni je na uzivateli.
    PAN_ILFORD
    PAN_ILFORD --- ---
    CYBERWOLF: u mě to vždycky souvisí s wordpressem :) Díky tomu se kontaktu s php nevyhnu. Bude mě to i bavit, ale základ je mizernej, čili ještě nějakej čas budu potřebovat přinejmenším inspiraci.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    PAN_ILFORD: pokud to souvisí s wordpressem, tak asi jo, jinak to zkus tady: [PHP + MySQL]
    PAN_ILFORD
    PAN_ILFORD --- ---
    hodí se sem i php related dotazy?
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    CYBERWOLF: Aha, ok, to asi jo
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    REDSNAKE: "k ničemu" říkám v tom smyslu, že tě bude úřad šikanovat za to, že to tam nemáš oproti tomu, že tě bude šikanovat za to, že to tam máš jenom na oko.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Ono je to k nicemu takjako tak, neznam nikoho kdo to cte a vsichni jen tupe odklikavaj. Nejvetsi zverstvo a zbytecnost..
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Akorát pak ještě musíš zařídit, že to žádné cookies neuloží, dokud ten souhlas nedostaneš a formulovat ten souhlas tak, aby návštěvník byl náležitě informován, jaké cookies a proč chceš ukládat. Jinak je to k ničemu.
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    TRESEN:

EU Cookies Bar for WordPress – WordPress plugin | WordPress.org
    https://wordpress.org/plugins/eu-cookies-bar/
    TRESEN
    TRESEN --- ---
    Zdravím vás, jak mohu do svého webu (postaveném na wordpresu) implementovat onen jednorázový souhlas s přijetím cookies, který se teď naprosto všude na webech objevuje? Děkuji za radu.
    PULKA
    PULKA --- ---
    📢 Příští sobotu bude WordCamp Praha Live! - pokud si chcete poslechnout nějaké přednášky, diskutovat s odborníky anebo se poradit o WordPressu, tak vás tam rádi uvidíme. Vstupenky jsou zdarma, program už je připravený. Těšíme se na vás nejen s ID HARDCABB :)

WordCamp Praha 26. 2. 2022 – Největší konference o WordPressu, která je určená pro všechny fanoušky, běžné uživatele i profíky.
    https://prague.wordcamp.org/2022/
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    REFLEX: u jisteho mistnohi id jsem narazil na Transposh ( https://transposh.org/ ) a od ty doby.. staci napsat jednu verzi rozumnou reci a pak udelat v mutacich co si zapnes par trivialnich uprav a je to ready to go..
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    KORINKOWICZ: jo, me ale zaujala ta podpora Woocommerce, kvuli nemu jsem vzdycky nakupoval WPML, umi to i komercni polylang, ale (nejmin sveho casu) byl drazsi a neumel vice men..
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    Zdravím všechny, mám takový CSSkový wordpress oříšek. Dělám svoji první seriózní wordpressovou práci a požadavek grafika odpovídá obrázku 3. Já jsem schopen zatím dosáhnout situací 1 a 2 a dochází mi nápady, jakým způsobem se dostat k výsledku č.3. Ideální by samozřejmě to vyřešit pomocí CSSka v konkrétní šabloně stránky, aby si uživatelé jenom nasypali text a on se jim spolu s obrázky umístil do situace č.3. Pokud použiji samostatné elementy tj. třeba obrázek vlevo nahoře a celý text zarovnám vpravo pod menu, tak to jede, ale to jsou různé elementy gridu, takže se s tím dělá dobře. Tady by to musely být propojené buňky gridu do tvaru "L", kam by se PHPkem volal obsah stránky, což nevím, jestli syntax gridu vůbec umožňuje. Poradil by někdo?

KORINKOWICZ
    KORINKOWICZ --- ---
    MRTVY_KENNY: Polylang třeba ty separátní alias domény pro různý jazyky umí (a to i ve free verzi). Nasazoval jsem na několik webů a spokojenost...
    PULKA
    PULKA --- ---
    MRTVY_KENNY: Jestli to umí, tak to asi nebude ve free verzi, ale možná se to dá obejít nějakým redirectem na straně serveru a nějakým filtrem na úpravu permalinku? Ale v praxi jsem to nikdy neřešila. WPML to umí.
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    MRTVY_KENNY: netuším, zatím jsem to nikde nepoužil. Když jsem si to ale teď rozjel rychle na localu, tak to vypadá, že funguje pouze skrze url parametr.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam