PAN_ILFORD: jako takhle - před lety byl se scrapováním adres problém u linků s mailto:, protože to je hrozně jednoduchý udělat. Myslím si, že dneska už to takový problém nebude, protože na webu se objevujou spíš jen "obchodní" adresy, na kterých si saudský princ so potřebuje přeposlat miliardu moc neškrtne a lidi se s komunikací přesunuli na social media. Současně se dají za pár šupů koupit leaknuté databáza uživatelů, kde jsou maily taky, je to hned a bez crawleru. Že je to nelegální spamery netrápí.
Z druhé strany - pokud nějaká obfuskace zkomplikuje návštěvníkovi tu adresu použít (a tam bych se toho enkodávní entitama trochu bál), tak máme problém. Protože když to blbě zkopíruje a napíše na to, tak ti ten mail nedojde a to asi není to, proč jste ho na ten web dávali. Totéž platí pro různé nahrazování zavináčů, aby jako člověku docvaklo, že to má přepsat. Často nedocvakne. Skoro bych i řekl, že v poslední pětiletce je nějaká digitální gramotnost opět na ústupu.
Jinak já mám na webu svoji mailovou adresu uvedenou jako plaintext bez dalších ofuků už 9 let a spam chodí jen velmi zřídka. Akorát v posledních letech mě nějaký vohnouti pořád obtěžkujou po telefonu, ale to si myslím nemaj z mýho webu, spíš z rejstříku.