• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    KIE
    KIE --- ---
    ZPC: musím přiznat , že jsem onehdá taky musel outsourcovat a na takovou akci bych zkusil matosoft.cz - výhoda je, že opravdu dělají hlavně WP a věci na něm (pokud se ti neozve někdo z nyxu).
    ZPC
    ZPC --- ---
    ahoj, u dlouhodobého zákazníka mám dva WP v různých verzích a potřebuju z toho starého (na starém hostingu, který už nelze upgradovat) WP na ten nový přetáhnout objednávky ve woocommerce a další chybějící data (custom VO objednávkový systém) a pak nějaké updaty na eshopu. Jenže teď na to nemám vůbec čas a sílu procházet databázi a hledat to, takže to nabízím někomu jako zakázku (ať už na fakturu či nikoliv). Určitě tam bude víc věcí, takže nebudeš určitě škodnej/škodná. Všechno vysvětlim, dám přístupy, když to půjde budu na příjmu. Prosím tedy o pomoc, placenou, kdyžtak do pošty. Děkuji.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    REFLEX: je to eshop
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    CYBERWOLF: nevim jak moc je web dynamicky, ale nestacilo by zapnout cachovani?
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    REFLEX: to chci právě zjistit. Aktuálně mám problém, že web je neúnosně pomalý a po vypnutí WPML je doba vygenerování stránky poloviční, takže zkouším najít nějkou alternativu, co bude rychlejší.
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    CYBERWOLF: je Traslate Press lepsi?
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Zkoušeli jste někdy migrovat z WPML na Translate Press? Jak to šlo?
    ZABIAS
    ZABIAS --- ---
    REFLEX: wp rocket
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    ZABIAS: a jaky plugin to pouziva? WP neumi sam o sobe bych rekl
    ZABIAS
    ZABIAS --- ---
    Proč ve stav u webu mám hlášku:
    Měli byste použít trvalou mezipaměť objektů
    Díky trvalé mezipaměti objektů je databáze webu efektivnější, což vede k rychlejšímu načítání, protože WordPress může mnohem rychleji načíst obsah a nastavení webu.
    Poskytovatel hostingu vám může sdělit, zda lze na webu povolit trvalou mezipaměť objektů. Zdá se, že hosting podporuje následující služby ukládání objektů do mezipaměti: Memcached.

Od hostingu to mám aktivovane :( díky za info.
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    kdo mate na webu Elementor Pro + WooCommerce, updatujte

High severity vulnerability fixed in WordPress Elementor Pro plugin. – NinTechNet
    https://blog.nintechnet.com/high-severity-vulnerability-fixed-in-wordpress-elementor-pro-plugin/

ale doporucuju 3.11.7 misto 3.12.0
    MAJA
    MAJA --- ---
    Doporučte někdo nějakou simple galerii ... nechci schválně nic komplikovaného, v podstatě mi stačí ke stávajícímu chování v galerii, aby se mi po kliknutí obrázky zobrazovaly přes stránku alá lightbox, ale bylo to použitelné i na mobilu ...
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    CYBERWOLF: zjistil jsem, že rozdíl bude v databázi, protože nahráním různých záloh databáze to ty komentáře buď vrátí, nebo nevrátí. Komentáře tam jsou pořád, rozdíl je jen že u novější databáze je jich víc. Nastavení vypadá stejně. Zkusil jsem udělat diff na wp_options, rozdílů je tam asi milion, ale nic nevypadá, že by mělo souviset s komentáři.

Nějaký nápad, co ještě by se dalo zkusit?
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Přestala mi fungovat funkce get_comments, vůbec nevim proč. Prostě vrací prázdný pole, vždycky. S databází plnou komentářů.

Si říkám, že 2023 není moc dobrej rok na wordpress.
    TRZNICE
    TRZNICE --- ---
    KORINKOWICZ: ja si tohle stavim sam, backend acf a front owl carousel nebo splide.js. ale to asi uplne neni odpoved na otazku :/
    KORINKOWICZ
    KORINKOWICZ --- ---
    Neznáte nějakej fajn plugin pro carousel pro custom post types? Pár carouselů už jsem prozkoumal, ale nic z toho není ono :) V zásadě by to mělo umět:
    - posunovací mřížku o několika příspěvcích (ideálně s možností volit různý počet podle šířky displeje)
    - schopnost pracovat nejen s klasickými příspěvky, ale i s CPT
    - alespoň nějakou možnost nastavit si obsah miniatury (tj. např. jestli tam bude obrázek nebo nějaký další meta data)
    - nice-to-have: možnost nastavovat věci přímo v Gutenbergu

Pár věcí, co mě zaujalo:
    - Kdyby nešlo o carousel, tak se mi dost libí blok Custom Post Type od Getwid. Dá se tam vytvořit šablona miniatury dost na míru. Ale posouvat to bohužel neumí :/
    - Jako manuálně plněný carousel není špatný Slide Anything. Je ale škoda, že se to musí plnit jinde a do stránky vkládat až jako shortcode.
    - Pokukuju po WP Caroursel. Sice se taky vkládá jako shortcode, ale v PRO verzi vypadá, že toho umí dost. Nemáte někdo zkušenost?

Díky za jakýkoliv tipy tímhle směrem... Sice bych si to uměl naprogramovat i sám, ale jsem línej :D
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    REFLEX: na 90% spis za to mohli update pluginu

podle benchmarku pry o 47% procent nez php 8 :D

The Definitive PHP 7.2, 7.3, 7.4, 8.0, and 8.1 Benchmarks (2023)
    https://kinsta.com/blog/php-benchmarks/
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    CYBERWOLF: jj zrovna minuly tyden :] ale to jsem updatoval wp, pluginy a zvednul php z 7.4 na 8.1 (8.2 z nejakeho duvodu nesla a nemel jsem cas to resit :D)
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    REFLEX: Active 24. A ty už jsi někdy zažil, že by Wordpress po aktualizaci začal běhat rychle? :)
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    CYBERWOLF: kde to mas hostovane? verze php a wp aktualni?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam