• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THEO_PHILVaříme PIVO aneb jak se ušetřit gambáče
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    THEO_PHIL: Nam se na dne kazdy flasky udelala asi dvocentimetrova vrstva kvasinek (po tejdnu), nevite nekdo co s tim? Taky sem ochutnal pivo, do kteryho sem pridal zivy kvasinky pri druhym kvaseni...asi po 12 tejdnech teda. Bylo skvely! paradne penilo, melo takovou vyrovnanou chut a bylo dost silny...
    FESTER
    FESTER --- ---
    varim ted 10 gallonu tj asi 36 litru :)
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    Ja o vikendu delal uz treati varku, tentokrat z toho vyslo asi 40 litru dost tmavyho piva, ale cast cukru snad vyzerou kvasinky. Jinak: prvni varka moc pitelna nebyla, druha byla slusna, ale dost zalezelo na lednici, v jaky to bylo...
    BOTA01
    BOTA01 --- ---
    SAMMAEL: Ja bych se toho tez nebal..pokud vim, COcko tam vznika az pri druhotnem kvaseni a hustota uz se treba taky poresi.Dojed to do konce.
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    FESTER: O čistotu jsem se snažil, všechno jsem nejprve vzal Savem do vody, pak několikrát vařící vodou.
    Mno na jednom fóru někdo poradil, ať se nelekám a zkusím to přecejen stočit k následné fermentaci. Tak uvidim.
    FESTER
    FESTER --- ---
    SAMMAEL: :) me se to stalo uz tez ze jsem vylil do hajzlu celou varku...

    predpoklad je totalni cistota a desinfekce vseho co prijde do styku s pivem behem vareni a fermentizace a popripade stacenim do flasek , tj i totalne ciste a desinfikovane ruce
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    FESTER: Jasně, těmi soudruhy jsem myslel sám sebe :-)
    FESTER
    FESTER --- ---
    SAMMAEL: spis hledej chyby u sebe....
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    Tak jsem zkusil svoje první pivo z koncentrátu a... za stálého míchání, splachujeme do hajzlu :-)
    Ani po skorem osmi dnech z toho není nic poživatelného, chutná to jako větrák naředěný minerálkou a nemá to tu správnou hustotu. Pátrám, kde udělali soudruzi z NDR chybu.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    POHODAVOLE: jinak samozrejme maltozu..
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    SEBEL: zkusenosti ne ale vypada to jako to samy od mistra sladka takze bych to bral, jen si dej pozor a nepouzivej dextrosu, to dej mati rovnou na peceni nebo si kup smes cyder a tam se dextroza pouziva :)
    SEBEL
    SEBEL --- ---
    Ahoj,
    můžu se zeptat, jestli máte zkušenost s tímto http://www.vasepivo.cz/product_info.php?products_id=95 zařízením a jaké jsou? Případně radu, který "hrnec" by byl lepší pro začátečníka na vaření piva?
    Díky:-)
    FESTER
    FESTER --- ---
    SUCZKER: me to nestalo nic... pouzil jsem vyrazeny material z prace kde jsem delal..
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    FESTER: Na kolik taková sranda, co vidim na fotkách, vyjde ??
    FESTER
    FESTER --- ---
    takze moje prvni pivni linka :

    http://uf.rulez.cz/beermachine/

    jakmile jsem ji zprovoznil tak zjisteno ze prilis slozite a problematicky provoz. A tak stoji jako muzejni exponat a na pouceni z chyb

    ted momentalne se stavi nova verze a totalne na jinem principu a to jako karusel

    pozdeji hodim fotky
    KACIR
    KACIR --- ---
    THEO_PHIL: Sakra, to je výzva...
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    Zlej plán pro krizový Časy? | Novinky | Pivní.info
    http://pivni.info/news/6065-zlej-plan-pro-krizovy-casy.html
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    Tady pripadne mraky receptu na ruzny druhy piv: http://hopville.com/recipes
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    KACIR: Taky bych rek, ze Pivovarskej dum jenom pridava naky aroma...i kdyz to pivo skoro stipe po jazyku!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam