• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THEO_PHILVaříme PIVO aneb jak se ušetřit gambáče
    FESTER
    FESTER --- ---
    POHODAVOLE: TO JA NEVIM... DRZIM SE RECEPTU A TEN MI RIKA 2-3 tejdny podle teploty cim vissi teplota tim rychlejsi
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    FESTER: jak je mozny ze a to mel vzdy do tejdne?
    FESTER
    FESTER --- ---
    ja delam pri 64 degrees Fahrenheit coz je 17.7777778 degrees Celsius a lezme me to minimalne 3 tydny... pak dam cukr a stacim do flasek a zase dalsi 3 tydny
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    FESTER: My to tam davali uz asi v utery, tak by to melo mit tak 12 dni a predtim uz nam to kvasilo tak 14 dni. No, uvidime...
    FESTER
    FESTER --- ---
    THEO_PHIL: to do pristiho tejdna asi nestihnes
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    FESTER: Ufff...sem zvedavej...uz sme to slibili na jednu akci pristi vikend, tak snad se probere...
    FESTER
    FESTER --- ---
    THEO_PHIL: pokud tam das zivy a pivo nema plisen tak se to zachranit da...
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    FESTER: Trochu se obavam...ale zkusili sme tam dat jeste zivy...
    FESTER
    FESTER --- ---
    THEO_PHIL: dead kvasinky ???
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    Tak nam pivo ve druhym kvaseni trochu promrzlo, nemate nekdo zkusenosti co s tim? Uz sme do toho dali asi 20 hodin prace ve dvou, takze vylejvat se nam to nechce....ale zda se, ze zmizely cukry :-(
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    Tak skoro po měsíci ten můj nepovedený pokus chutná už sice trošku jako pivo, ale spíš to připomíná slivky z nádražního bufetu. Pár lahví nechám ještě uzrát a zbytek pojede expres do Tróje. Ale už mám objednaný nový koncentrát a příští týden bude nový pokus :)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    POHODAVOLE: samo cider, sem kokot..
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    FESTER: ja treba vubec nefiltruju..
    THEO_PHIL: taky mivam pivo kalny ale dva centaky urco ne, jinak ja to mel vzdy tak ze v nedeli sme s kamosem varili a po tejdnu sme vzdy meli prim. ferm. hotovou a mohli sme slejvat, jestli se ti nelibi ty kvasinky tak si kup ty goldky a bue z toho gel :) takhel sme to delali hafokrat a podelali sme jedinou smes, ale bylo to tim, ze sme pouzili dextrozu takze nikdy vic, ta se pouziva jen do cyderu co vim..
    FESTER
    FESTER --- ---
    filters :

    http://morebeer.com/public/pdf/FIL45B.pdf

    osobne pouzivam : http://morebeer.com/public/pdf/FIL40.pdf

    i kdyz bych osobne preferoval prece jenom ten prvni filter
    FESTER
    FESTER --- ---
    THEO_PHIL:
    POHODAVOLE:

    podle meho nazoru 2 duvody :
    nedokoncena fermentizace a brzo stoceno do flasek
    nedostatecna filtrace pri staceni piva do flasek
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    POHODAVOLE: Minule sme tam meli treba milimetr po 6ti tejdnech, ted fakt 2 centaky. To znamena, ze kdyz se napijes, tak se to cely zakali. Asi to nejak prelejem...jen nevim, kde nastal problem. Malo prokvaseny predtim? Vysoka teplota pri druhotnym kvaseni?
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    THEO_PHIL: Nam se na dne kazdy flasky udelala asi dvocentimetrova vrstva kvasinek (po tejdnu), nevite nekdo co s tim?

    Jen si nejsem jistej jestli by se s tim melo neco delat, je to zdravy vid :) Jinak jestli ti nevyhovuje to co zbyde na dne, tak zkus goldky, to se pak z toho pry stane gel, ale ozkouseno nemam..
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    THEO_PHIL: s kvasinkama se ni nedela ne? :)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Taky bych varil, ale od doby co sme se prestehovali tak nikde nemam stalou teplotu, kde by se dalo varit bo spis kvasit.. :(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam