• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THEO_PHILVaříme PIVO aneb jak se ušetřit gambáče
    FESTER
    FESTER --- ---
    THEO_PHIL:
    POHODAVOLE:

    podle meho nazoru 2 duvody :
    nedokoncena fermentizace a brzo stoceno do flasek
    nedostatecna filtrace pri staceni piva do flasek
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    POHODAVOLE: Minule sme tam meli treba milimetr po 6ti tejdnech, ted fakt 2 centaky. To znamena, ze kdyz se napijes, tak se to cely zakali. Asi to nejak prelejem...jen nevim, kde nastal problem. Malo prokvaseny predtim? Vysoka teplota pri druhotnym kvaseni?
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    THEO_PHIL: Nam se na dne kazdy flasky udelala asi dvocentimetrova vrstva kvasinek (po tejdnu), nevite nekdo co s tim?

    Jen si nejsem jistej jestli by se s tim melo neco delat, je to zdravy vid :) Jinak jestli ti nevyhovuje to co zbyde na dne, tak zkus goldky, to se pak z toho pry stane gel, ale ozkouseno nemam..
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    THEO_PHIL: s kvasinkama se ni nedela ne? :)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Taky bych varil, ale od doby co sme se prestehovali tak nikde nemam stalou teplotu, kde by se dalo varit bo spis kvasit.. :(
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    THEO_PHIL: Nam se na dne kazdy flasky udelala asi dvocentimetrova vrstva kvasinek (po tejdnu), nevite nekdo co s tim? Taky sem ochutnal pivo, do kteryho sem pridal zivy kvasinky pri druhym kvaseni...asi po 12 tejdnech teda. Bylo skvely! paradne penilo, melo takovou vyrovnanou chut a bylo dost silny...
    FESTER
    FESTER --- ---
    varim ted 10 gallonu tj asi 36 litru :)
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    Ja o vikendu delal uz treati varku, tentokrat z toho vyslo asi 40 litru dost tmavyho piva, ale cast cukru snad vyzerou kvasinky. Jinak: prvni varka moc pitelna nebyla, druha byla slusna, ale dost zalezelo na lednici, v jaky to bylo...
    BOTA01
    BOTA01 --- ---
    SAMMAEL: Ja bych se toho tez nebal..pokud vim, COcko tam vznika az pri druhotnem kvaseni a hustota uz se treba taky poresi.Dojed to do konce.
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    FESTER: O čistotu jsem se snažil, všechno jsem nejprve vzal Savem do vody, pak několikrát vařící vodou.
    Mno na jednom fóru někdo poradil, ať se nelekám a zkusím to přecejen stočit k následné fermentaci. Tak uvidim.
    FESTER
    FESTER --- ---
    SAMMAEL: :) me se to stalo uz tez ze jsem vylil do hajzlu celou varku...

    predpoklad je totalni cistota a desinfekce vseho co prijde do styku s pivem behem vareni a fermentizace a popripade stacenim do flasek , tj i totalne ciste a desinfikovane ruce
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    FESTER: Jasně, těmi soudruhy jsem myslel sám sebe :-)
    FESTER
    FESTER --- ---
    SAMMAEL: spis hledej chyby u sebe....
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    Tak jsem zkusil svoje první pivo z koncentrátu a... za stálého míchání, splachujeme do hajzlu :-)
    Ani po skorem osmi dnech z toho není nic poživatelného, chutná to jako větrák naředěný minerálkou a nemá to tu správnou hustotu. Pátrám, kde udělali soudruzi z NDR chybu.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    POHODAVOLE: jinak samozrejme maltozu..
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    SEBEL: zkusenosti ne ale vypada to jako to samy od mistra sladka takze bych to bral, jen si dej pozor a nepouzivej dextrosu, to dej mati rovnou na peceni nebo si kup smes cyder a tam se dextroza pouziva :)
    SEBEL
    SEBEL --- ---
    Ahoj,
    můžu se zeptat, jestli máte zkušenost s tímto http://www.vasepivo.cz/product_info.php?products_id=95 zařízením a jaké jsou? Případně radu, který "hrnec" by byl lepší pro začátečníka na vaření piva?
    Díky:-)
    FESTER
    FESTER --- ---
    SUCZKER: me to nestalo nic... pouzil jsem vyrazeny material z prace kde jsem delal..
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    FESTER: Na kolik taková sranda, co vidim na fotkách, vyjde ??
    FESTER
    FESTER --- ---
    takze moje prvni pivni linka :

    http://uf.rulez.cz/beermachine/

    jakmile jsem ji zprovoznil tak zjisteno ze prilis slozite a problematicky provoz. A tak stoji jako muzejni exponat a na pouceni z chyb

    ted momentalne se stavi nova verze a totalne na jinem principu a to jako karusel

    pozdeji hodim fotky
    KACIR
    KACIR --- ---
    THEO_PHIL: Sakra, to je výzva...
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    Zlej plán pro krizový Časy? | Novinky | Pivní.info
    http://pivni.info/news/6065-zlej-plan-pro-krizovy-casy.html
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    Tady pripadne mraky receptu na ruzny druhy piv: http://hopville.com/recipes
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    KACIR: Taky bych rek, ze Pivovarskej dum jenom pridava naky aroma...i kdyz to pivo skoro stipe po jazyku!
    GAUNER
    GAUNER --- ---
    POHODAVOLE: tak to už si nepamatuju :(

    KACIR: nj minimálně na tom pivnim festu se našlo nemálo lepších kousků :)
    KACIR
    KACIR --- ---
    Ke kopřivovýmu pivu - vaří ho v Pivovarským domě, ale myslím, že je to v podstatě klasický pivo s přidaným extraktem z kopřiv. Mě nezaujalo.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    GAUNER: btw nevis jestli to pivo dochmelovali?
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Jinak kdyby byl zajem tak muzu vytvorit par FAQ pro vyrobu piva pri svrchnim kvaseni z mladinovych koncentratu. Je celkem dost veci, ktery nejsou nikde uvedeny a verim tomu ze je vic lidi kterejm se to nece hledat na foru nebo kvuli vsem volat mistru sladkovi jako sem to delal ja, ale zas je pravda ze pan to bere jako konicek a rika ze mu to neva ze rad poradi...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam