úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Vaříme PIVO aneb jak se ušetřit gambáče
THEO_PHIL
---
---
11:19:02 8.10.2010
1 odpověď
Ovsem tohle mi rozcililo! Jak muze nekdo takovej hodnotit kvalitu piva? Dyk ani nevi, jak to hodnotit!! Tipuju ho na milovnika Gambace, Kozla a Starace...
http://www.grandprinc.cz/prolistovat/scool/2010/2
(strana 57)
THEO_PHIL
---
---
11:29:40 1.10.2010
Science of Beer | OMSI
http://www.omsi.edu/scienceofbeer
SAMMAEL
---
---
19:59:37 29.9.2010
KACIR
: Tak řekni kdy a kde si to předáme. Vezmu to do práce.
KACIR
---
---
23:10:16 28.9.2010
1 odpověď
SAMMAEL
: No než se my dva sejdem na NH, nebude to dávno pitný :-)
SAMMAEL
---
---
21:41:30 28.9.2010
1 odpověď
KACIR
: Můžu ti jednu PETku věnovat, až se sejdem někde na NH. Ale toaletní papír a žaludeční likér si platíš sám :-)
KACIR
---
---
21:07:36 28.9.2010
1 odpověď
SAMMAEL
: Ale to je mi pěkné, nemáš náhodou zrovna nedostatek pokusných králíků? :-)
SAMMAEL
---
---
16:36:28 28.9.2010
1 odpověď
Tak jsem převčírem ochutnal svůj druhý pokus (
Coopers: Real Ale
) a jsem velmi spokojen. Stejně tak pokusní králící si pomlaskávali. Velmi chutné, polotmavé, dost hořké. To mě navnadilo na další várku :-)
THEO_PHIL
---
---
11:21:42 13.9.2010
FESTER
: Pivo nakonec dopadlo docela dobre, i kdyz by potrebovalo jeste tak tyden polezet. Tim zmrznutim se to spis trochu rozlozilo do vrstev, takze nahore byla voda, ale kdyz se to promichalo, tak to bylo v pohode...
FESTER
---
---
19:02:31 4.9.2010
POHODAVOLE
: TO JA NEVIM... DRZIM SE RECEPTU A TEN MI RIKA 2-3 tejdny podle teploty cim vissi teplota tim rychlejsi
POHODAVOLE
---
---
17:54:15 4.9.2010
1 odpověď
FESTER
: jak je mozny ze a to mel vzdy do tejdne?
FESTER
---
---
12:24:49 4.9.2010
ja delam pri 64 degrees Fahrenheit coz je 17.7777778 degrees Celsius a lezme me to minimalne 3 tydny... pak dam cukr a stacim do flasek a zase dalsi 3 tydny
THEO_PHIL
---
---
12:23:34 4.9.2010
FESTER
: My to tam davali uz asi v utery, tak by to melo mit tak 12 dni a predtim uz nam to kvasilo tak 14 dni. No, uvidime...
FESTER
---
---
12:22:19 4.9.2010
3 odpovědi
THEO_PHIL
: to do pristiho tejdna asi nestihnes
THEO_PHIL
---
---
12:21:40 4.9.2010
1 odpověď
FESTER
: Ufff...sem zvedavej...uz sme to slibili na jednu akci pristi vikend, tak snad se probere...
FESTER
---
---
12:20:48 4.9.2010
1 odpověď
THEO_PHIL
: pokud tam das zivy a pivo nema plisen tak se to zachranit da...
THEO_PHIL
---
---
12:14:44 4.9.2010
1 odpověď
FESTER
: Trochu se obavam...ale zkusili sme tam dat jeste zivy...
FESTER
---
---
11:01:09 4.9.2010
1 odpověď
THEO_PHIL
: dead kvasinky ???
THEO_PHIL
---
---
10:06:56 4.9.2010
1 odpověď
Tak nam pivo ve druhym kvaseni trochu promrzlo, nemate nekdo zkusenosti co s tim? Uz sme do toho dali asi 20 hodin prace ve dvou, takze vylejvat se nam to nechce....ale zda se, ze zmizely cukry :-(
SAMMAEL
---
---
23:07:08 26.8.2010
Tak skoro po měsíci ten můj nepovedený pokus chutná už sice trošku jako pivo, ale spíš to připomíná slivky z nádražního bufetu. Pár lahví nechám ještě uzrát a zbytek pojede expres do Tróje. Ale už mám objednaný nový koncentrát a příští týden bude nový pokus :)
POHODAVOLE
---
---
13:12:29 17.8.2010
POHODAVOLE
: samo cider, sem kokot..
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam