úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Vaříme PIVO aneb jak se ušetřit gambáče
KACIR
---
---
13:06:09 19.9.2011
POUTTNIK
: Překvapuje, já tě měl za plzeňskýho patriota... .-)
Ale asi taky půjdu cestou plastovýho barelu... Uvidíme...
POUTTNIK
---
---
11:14:55 18.9.2011
1 odpověď
Tak potom nezbejvá než to vyzkoušet:-) Já o tom asi před rokem taky uvažoval a to bylo bez slevy a nakonec jsem za tu cenu pořídil hrnce, spilku a další vybavení a pustil se do klasickýho vaření. Ale já na to mám místa dost, tak se mi to kecá. Být limitován prostorem, lednicí a tak, asi bych do toho šel. Domácí pivko za to stojí! ;-)
SAMMAEL
---
---
23:18:13 17.9.2011
KACIR
: Já taky ne, takže jsem upravil svoji spotřebu na potraviny určené k okamžité konzumaci :-)
KACIR
---
---
22:48:29 17.9.2011
1 odpověď
SAMMAEL
: No právě proto se ptám. Těch 10l mě zaujalo, protože nemám extra lednici na pivo...
SAMMAEL
---
---
17:19:03 17.9.2011
1 odpověď
KACIR
: Bacha,je to jen na 10l, kdežto většina prodávaných koncentrátů je na 20-23l. A nedovedu si moc představit, jak to porcuješ. Podle mě je to jen pěkné, ale jak pravil
POUTTNIK
, plastovej barel vyjde levněji
POUTTNIK
---
---
12:48:44 17.9.2011
Myslím, že je to moc peněz za málo muziky, stejnou službu udělá plastovej barel s vypouštěcím kohoutem za pár korun z baumaxu a navíc je to lepší na údržbu, čistění a desinfekci. Jen to nevypadá tak honosně:-) Určitě v tom vykvasí každej koncentrát, je to jen nádoba;-)
POHODAVOLE
---
---
7:39:35 17.9.2011
KACIR
: zkus google, onehda sem nasel, ze je to na prd a neco ve smyslu ze usa podelali uz i pivo..
KACIR
---
---
0:00:01 17.9.2011
2 odpovědi
Domácí pidipivovar za polovic
http://www.slevomat.cz/cs/sleva/5742-1490-kc-za-domaci-sestavu-beer-machine-na-vyrobu-piva?utm_source=nyx&utm_campaign=nyx&utm_medium=xml
Má to smysl? jde to použít? Jdou do toho použít i jiné směsi, třeba od Mistra sládka?
THEO_PHIL
---
---
15:00:21 10.8.2011
Neformální setkání homebrewářů - Pivní rozmanitost
http://www.pivnitv.cz/rozmanitost-cms/pokusik/items/neformalni-setkani-homebrewaru.html
THEO_PHIL
---
---
11:25:47 18.7.2011
Vcera sme zkusili uvarit APu, tak sem zvedavej. Mate nekdo zkusnosti s dry hoppingem, uvazujeme o nem...
POHODAVOLE
---
---
19:31:26 15.7.2011
Tak dnes sem si dal skoro dva roky stary pivo a mile me to prekvapilo :)
THEO_PHIL
---
---
13:08:11 27.6.2011
Top 10 Songs in Beer Commercials - Spinner
http://www.spinner.com/2011/06/23/top-10-songs-beer-commercials/
SAMMAEL
---
---
16:52:46 30.5.2011
THEO_PHIL
: Ha! To je možná stopa! Díky, Kamile, díky :-)
THEO_PHIL
---
---
15:46:25 30.5.2011
1 odpověď
POHODAVOLE
: Ja o svrchne kvasenejch a este z extraktu moc nevim, ted sme delali prvni...ale bylo tam napsany, ze se to ma v tech 20ti stupnich nechat jenom ctyri dny (byla to IPA)...a pokud to ma vodovou chut, tak proste kvasnice vsechen cukr sezraly...
POHODAVOLE
---
---
15:37:17 30.5.2011
1 odpověď
THEO_PHIL
: tezko rict, treba je chyba v zatkach,a le ja to tak delal a gut :)
THEO_PHIL
---
---
14:41:27 30.5.2011
1 odpověď
SAMMAEL
: Svrchne kvaseny maj bejt v tech 20ti stupnich 4 dny, pak s nima do chladu!
SAMMAEL
---
---
11:59:48 30.5.2011
1 odpověď
+1
THEO_PHIL
: Taky už mě to napadlo, ale teplota skladování je stejná jako při dozrávání - cca 20°C (jsou to svrchně kvašená piva)
HYPNOGEN
: Právě. Čekal bych zkažené, ale ne vyčpělé pivo. Přitom láhev byla natlakovaná.
HYPNOGEN
---
---
11:41:18 30.5.2011
1 odpověď
THEO_PHIL
: ale zkazej = zatrpknou, zkysnou, zacnou smrdet apod... ale ze by se "ztratila chut" ?
THEO_PHIL
---
---
11:19:38 30.5.2011
2 odpovědi
SAMMAEL
: Spatna teplota pri skladovani? Spodni by melo bejt na 2-3 stupnich. Taky se nam nektery piva nevejdou do lednice, tak je nechavame ve vetsi teplote - rychlejc dozrajou, ale zase se rychle zkazej.
POHODAVOLE
---
---
8:22:08 30.5.2011
SAMMAEL
: divny, pivo by melo nabirat na chuti kdyz je starsi a dobre zavreny..
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam