ahoj,
vcera jsem dokuchtil pivo podle tohoto receptu..
Půl hodiny vaříme 0,5 kg medu v 9 litrech vody, odpařenou vodu doplníme na 10 l.
Do roztoku vložíme pytlík obsahující 20 g chmele a vaříme 20 až 30 minut.
Do litru ochlazeného odvaru dáme 5 g kvasinek a ponecháme několik hodin na teplém místě.
Potom zchlazenou mladinu přelijeme do demižonu, přidáme rozmnožené kvasinky, demižon převážeme řídkou tkaninou a ponecháme na teplém místě.
Bouřlivé kvašení končí po třech až pěti dnech, pak demižon přemístíme do sklepa. Po několika dnech pivo stáčíme do láhví. Slad lze koupit v pivovarech, kvasinky v běžných drogeriích.
Ted je to v teple, v mistnosti, v 10 litrovem demizonu a cekam . zatim je to jeden den.. zadne bourlive kvaseni nejak nezaznamenavam, ale asi to kvasi :)
Muzu vas poprosit o pripadny tip? promichat, pridat neco, radeji do studena, whateva..
+ jak poznam, ze pivo je tak akorat? tri - pet dni je dost velke rozpeti. normalne to degustovat?
udelal jsem samozrejme mensi davku, jsem pripraveny na prvni nezdar, ale pokud je moznost, radeji se zeptam.
diky predem