• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THEO_PHILVaříme PIVO aneb jak se ušetřit gambáče
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    LKD: No nevim, jesli je to pivo, z medu, spis naka horka medovina...jaky si pouzil kvasinky? A na jak teplym miste mas ten demizon?
    LKD
    LKD --- ---
    ahoj,
    vcera jsem dokuchtil pivo podle tohoto receptu..

    Půl hodiny vaříme 0,5 kg medu v 9 litrech vody, odpařenou vodu doplníme na 10 l.
    Do roztoku vložíme pytlík obsahující 20 g chmele a vaříme 20 až 30 minut.
    Do litru ochlazeného odvaru dáme 5 g kvasinek a ponecháme několik hodin na teplém místě.
    Potom zchlazenou mladinu přelijeme do demižonu, přidáme rozmnožené kvasinky, demižon převážeme řídkou tkaninou a ponecháme na teplém místě.
    Bouřlivé kvašení končí po třech až pěti dnech, pak demižon přemístíme do sklepa. Po několika dnech pivo stáčíme do láhví. Slad lze koupit v pivovarech, kvasinky v běžných drogeriích.


    Ted je to v teple, v mistnosti, v 10 litrovem demizonu a cekam . zatim je to jeden den.. zadne bourlive kvaseni nejak nezaznamenavam, ale asi to kvasi :)

    Muzu vas poprosit o pripadny tip? promichat, pridat neco, radeji do studena, whateva..
    + jak poznam, ze pivo je tak akorat? tri - pet dni je dost velke rozpeti. normalne to degustovat?
    udelal jsem samozrejme mensi davku, jsem pripraveny na prvni nezdar, ale pokud je moznost, radeji se zeptam.

    diky predem
    POUTTNIK
    POUTTNIK --- ---
    Bejvávalo... dnes vím, že pivo je dobrý z pivovaru a ne z eurochemičky:-)
    KACIR
    KACIR --- ---
    POUTTNIK: Překvapuje, já tě měl za plzeňskýho patriota... .-)
    Ale asi taky půjdu cestou plastovýho barelu... Uvidíme...
    POUTTNIK
    POUTTNIK --- ---
    Tak potom nezbejvá než to vyzkoušet:-) Já o tom asi před rokem taky uvažoval a to bylo bez slevy a nakonec jsem za tu cenu pořídil hrnce, spilku a další vybavení a pustil se do klasickýho vaření. Ale já na to mám místa dost, tak se mi to kecá. Být limitován prostorem, lednicí a tak, asi bych do toho šel. Domácí pivko za to stojí! ;-)
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    KACIR: Já taky ne, takže jsem upravil svoji spotřebu na potraviny určené k okamžité konzumaci :-)
    KACIR
    KACIR --- ---
    SAMMAEL: No právě proto se ptám. Těch 10l mě zaujalo, protože nemám extra lednici na pivo...
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    KACIR: Bacha,je to jen na 10l, kdežto většina prodávaných koncentrátů je na 20-23l. A nedovedu si moc představit, jak to porcuješ. Podle mě je to jen pěkné, ale jak pravil POUTTNIK, plastovej barel vyjde levněji
    POUTTNIK
    POUTTNIK --- ---
    Myslím, že je to moc peněz za málo muziky, stejnou službu udělá plastovej barel s vypouštěcím kohoutem za pár korun z baumaxu a navíc je to lepší na údržbu, čistění a desinfekci. Jen to nevypadá tak honosně:-) Určitě v tom vykvasí každej koncentrát, je to jen nádoba;-)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KACIR: zkus google, onehda sem nasel, ze je to na prd a neco ve smyslu ze usa podelali uz i pivo..
    KACIR
    KACIR --- ---
    Domácí pidipivovar za polovic
    http://www.slevomat.cz/cs/sleva/5742-1490-kc-za-domaci-sestavu-beer-machine-na-vyrobu-piva?utm_source=nyx&utm_campaign=nyx&utm_medium=xml
    Má to smysl? jde to použít? Jdou do toho použít i jiné směsi, třeba od Mistra sládka?
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    Neformální setkání homebrewářů - Pivní rozmanitost
    http://www.pivnitv.cz/rozmanitost-cms/pokusik/items/neformalni-setkani-homebrewaru.html
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    Vcera sme zkusili uvarit APu, tak sem zvedavej. Mate nekdo zkusnosti s dry hoppingem, uvazujeme o nem...
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Tak dnes sem si dal skoro dva roky stary pivo a mile me to prekvapilo :)
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    Top 10 Songs in Beer Commercials - Spinner
    http://www.spinner.com/2011/06/23/top-10-songs-beer-commercials/
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    THEO_PHIL: Ha! To je možná stopa! Díky, Kamile, díky :-)
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    POHODAVOLE: Ja o svrchne kvasenejch a este z extraktu moc nevim, ted sme delali prvni...ale bylo tam napsany, ze se to ma v tech 20ti stupnich nechat jenom ctyri dny (byla to IPA)...a pokud to ma vodovou chut, tak proste kvasnice vsechen cukr sezraly...
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    THEO_PHIL: tezko rict, treba je chyba v zatkach,a le ja to tak delal a gut :)
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    SAMMAEL: Svrchne kvaseny maj bejt v tech 20ti stupnich 4 dny, pak s nima do chladu!
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    THEO_PHIL: Taky už mě to napadlo, ale teplota skladování je stejná jako při dozrávání - cca 20°C (jsou to svrchně kvašená piva)

    HYPNOGEN: Právě. Čekal bych zkažené, ale ne vyčpělé pivo. Přitom láhev byla natlakovaná.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam