na úvod doporučuju naštudovat tohle, je to tam celkem pěkně popsaný - jak koncetráty, výtažky tak i ze základních surovin
Domácí vaření piva: Začínáme — Pivní recenze
http://pivnirecenze.cz/3126-domaci-vareni-piva-zaciname
koncentrát má výhodu v tom, že si vyzkoušíš kvašení bez dalšího sraní kolem, ale výsledek asi moc jako pivo chutnat nebude (nezkoušel jsem). V podstatě hotová mladina, kterou jen rozmícháš ve vodě a zkvasíš
jestli to chápu, tak to co jsi linkoval je výtažek. to je asi lepší volba, proti základním surovinám odpadá rmutování (zcukřování škrobů ze sladu), ale děláš už i chmelovar - hodinu až hodinu a půl vaříš - tzn. navíc to pak potřebuješ nějak schladit (já to teda ze začátku jen strkal do vany se studenou vodou)
+ se tam dá přidávat malý množství speciálních sladů navíc kvůli chuti