uz mi kvasi prvni varka teda. koupil sem si ty nadoby (v kitu s ostatnima serepetickama) a tenhle kit
https://homebrewsupplies.ca/product/2240-brew-house-pilsner-beer-kit/
uz 4. den to bubla a jak sem meril nakym tim hustomerem ponornym, tak tomu podle navodu este 1-2 dny dam. gravity je 1.020 a ma bejt mensi nez to a na povrchu maj bejt jen maly bublinky.
moje otazky sou:
stane se tomu neco, kdyz zejtra budu mit dve prace a jen pridu domu a padnu do postele a nezmerim tu gravity a neprendam do secondary fermentation skla? v pripade ze to bude jako vyzraly (gravity mensi nez 1.020) a ja jeste den pockam, kdy pak mam volno?
posral sem neco tim, ze i po osetreni vseho sanitizerm, kterej cepuju ten, co pouzivamev praci (sem kuchar v restauraci) sem ten odmernej valec plnej ty mladiny nebo co to je, po premereni gravity, nalil zpatky do hlavni varky?
i sem to ochutnal a je to fakt docela dobry, takovy horky, uplne se tesim!
a v navodu pisou, ze nemam narusit kal dole a mam takovou hadicku na precerpani s takovy jakoby ventilem dole, aby to nenasalo tu sedlinu. jak ale mam donutit tekutinu dovnitr? mam hubou nasat kus, aby se to dostalo za ohyb jakoby, zaskrtit, aplikovat sanitizer tam, kde sem nasaval, plus ponorit do toho hadicku? bude to stacit? nebo to necim infikuju a bude to v prdeli? jak to resite vy?
omlouvam se, za takovy lama dotazy. pls budte na me hodni