XBAHNO: to mas pravdu ze pivo varili uz davno.
no asi sem kvuli vsem tem radam a navodum nejak OCD.
jinak ta druha fermentace...ja nevim k cemu jako dochazi. je to takova zlatava az tmava voda a nic se v ni nedeje. uz i teplota sla dolu na 21.8 a ta drzi.
jinak v tom kitu je jeste dalsi balicek a v nem je dextrose, ktera se smicha s pivem po druhy fermentaci pred lahvovanim a to by melo pak v lahvich dat tomu pivu bublinky.
no a to mi vysvetli s tim lezenim. ja vim ze to ma bejt lezak, nebo mi to prodavac rekl, tzn. ze to musi jit ulezet do tech 4 stupnu. ale kdy teda? az to dam do flasek, tak to dat pak na 3 tydny lezet? nebo v jaky fazi ty druhy fermentace to tam mam dat? podle navodu pisou, ze to ma bejt ted 14 dni v demizonu.
ja na to ten upravenej mrazak mam. tak kdy to tam mam dat?
HAUSNUMERO: no ale vono to kvasilo navrchu. kvasnice sem nasypal nahoru a nahore to melo penu jak svine. dole v tom dzberu bylo po preliti ale tak 1.5 cm kvasnicovy kasicky nebo co to bylo. ale to se tam asi usadi at kvasi zvrchu nebo zespodu, ne?
jak se teda kvasi spodne a jak svrchne? ja jen sleduju ten navod. to je vse co mi rekli v tom brewing supplies.