THEO_PHIL: je to nejaka sprasenina infuze a dekokce. :)
Jinak ta teplota je ok. Na beta amylazu staci teplota 60-65, idealne se uvadi 62, ale aspon po dobu 90-120 minut a pro potlaceni aktivity enzymu teplota 75 stupnu.
Pro alfa amylazu staci teplota nad 70. Ono to zcukri a pivo z toho bude, ale nenazval bych to pivem plzenskyho typu.
Chmelil bych to taky asi jinak. Dal bych singl jen cervenak a na premiant se klidne vyprd a vyslo by mi to akorat na jeden 100g pytel. Rozhodne bych kvuli 20g neotviral a pak nenechal zvetrat zbytek pylte. Taky ty pomery mezi jednotlivejma chmelenima, kdy zacina s nejvetsim mnozsvim a konci nejspis s nejmensim bych otocil presne obracene nebo je srovnal na tretiny :) Neni tam vlastne ani jasny jake je vstupni mnozstvi toho cervenaku.