• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THEO_PHILVaříme PIVO aneb jak se ušetřit gambáče
    HAUSNUMERO
    HAUSNUMERO --- ---
    CUBE: pri bouracce stary kotelny jsem si vzal tohle http://www.ekomirelon.cz/getFile/case:show/id:14107/
    Kdyz se to neda na primej ohen tak to ani nesmrdi. Skelna vata byva ohni odolna a ani ta hlinikova nehori plamenem jen se ocoudi.

    DRCRABAKLES: presne tak to delam a funguje to.
    A jestli budes delat varnu z kegu tak se urcite vyplati 50l
    BATT
    BATT --- ---
    CUBE: blby kupovat cely baleni kudy kousku.
    CUBE
    CUBE --- ---
    DRCRABAKLES: nemám vyzkoušeno, ale neřekl bych :)
    DRCRABAKLES
    DRCRABAKLES --- ---
    CUBE: Tloušťka pásu musí být navržena tak, aby max. teplota na straně hliníkové fólie nepřesáhla 100 °C. ... nemuze to byt problem? :)
    CUBE
    CUBE --- ---
    DRCRABAKLES: ja ten sud měl zadara, být na něj záloha tak ho ani neřežu..
    dnes bych bral spíš toto:)
    Nerezový hrnec s poklicí 50 l - BERGLAND24
    http://www.bergland24.cz/nerezove-hrnce-2/nerezovy-hrnec-s-poklickou-50-litru/
    + obal zaizolovat něčím jako toto..
    Orstech LSP 40 | ISOVER
    http://www.isover.cz/orstech-lsp-40

    ale třeba jsou i jiné možnosti, jsem začátečník:)
    DRCRABAKLES
    DRCRABAKLES --- ---
    Jak nechavate zrat svrchnaky? Ja nekde cetl, ze se doporucuje nechat nalahvovane pivo lezet tyden pri teplote, ve ktere pivo primarne kvasilo. Pak presunout do chladu. Souhlasite s tim? Nemam se svrchnaky zadnou zkusenost, takze by me to ted docel zajimalo.

    CUBE> Doporucil bys tedy spis rezat 50l keg? Kvuli rezerve? 20l varky uz mi prijdou malo :)
    CUBE
    CUBE --- ---
    DRCRABAKLES: jj, mám to podle jedné pokličky, malou flexou a pak zbrousit.. problém je, že těch 30l je málo a když chci udělat 30l sud, musím hodně ředit :) je to tak na 23l konečné dávky 15°piva

    btw. neměl by někdo nákupní tip na pivní 1l PET lahve? tak 100-200ks ?
    Dík
    DRCRABAKLES
    DRCRABAKLES --- ---
    CUBE: Na to zalevani dna jsem uplne zapomnel... priste zkusim, dik. Pokud to nepomuze, tak prejdu na vetsi kyble. To cekani je ocistec.

    Jeste se zeptam, jak probehlo rezani vrchu KEGu. Flexou?
    CUBE
    CUBE --- ---
    DRCRABAKLES: moje várka cca 25l a používám nádoby co mají včelaři na med, tuším 35l. Dírky mám 2mm. Vrtal jsem to podle ctvereckoveho papíru asi týden.) funguje to dobře, důležité je zalít dno horkou vodou.

    DRCRABAKLES
    DRCRABAKLES --- ---
    CUBE: Fraktaly... pekny :) Ja vzdy varim 20 l dila a kybl mam 15l. Kolik pouzivas ty? Otvory ve dnu mam 3mm, dost na husto. Mozna jsou ale 3 mm malo, nvm.
    CUBE
    CUBE --- ---
    Btw. Dnes už krásná pěna, fascinujou mě ty obrazce:)

    CUBE
    CUBE --- ---
    DRCRABAKLES: taky jedu dvoukybl.) při stěhování dávám většinou oběd:)



    DRCRABAKLES
    DRCRABAKLES --- ---
    CUBE: Nahod nejke fotky ze scezovani, s tim docela bojuju :) Pouzivam "dvoukyblovou" metodu a to cekani je umorny.
    CUBE
    CUBE --- ---
    Tak dnes navařena moje třetí várka. Opět IPA, 15°
    Var, scezovaní a chmelovar





    HAUSNUMERO
    HAUSNUMERO --- ---
    DRCRABAKLES: to zalezi jak to stihnem, kdyz je cas to hlidat tak nechavame zbytkovej a kdyz se to pretahne tak doslazujem. V navodu na lezak je napsano, ze ma bejt pouzito zbytkovyho cukru a u ejlu je bezny, ze se ma nechat dokvasit do konce a prida se dextroza nebo maltoza.
    DRCRABAKLES
    DRCRABAKLES --- ---
    Pridavate pred lahvovanim do piva nejaky cukr? Nebo lahvujete pred uplnym prokvasenim?
    UZEL
    UZEL --- ---
    Stanislav Bernard - "Pivo dobré, majitel magor." To je Bernard. | LIDÉ Z PRAXE
    https://www.youtube.com/watch?v=sVbDP2BhUsI
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    HAUSNUMERO: dělám si prdel samozřejmě, jen jsem tím chtěl říct, že mě na tom videu rajcuje ta "primitivnost", bez ledničky a podobně.
    HAUSNUMERO
    HAUSNUMERO --- ---
    REDSNAKE: o jakejch vecickach a udelator to mluvis? Myslis jako pretechnizovanej teplomer, regulovanej horak a hustomer? To jsou hity technickeho pokroku teprve par stoleti.
    Predpokladam, ze si sem do diskuze vkladal prispevek minimalne pomoci telegramu na hlavni poste :)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    UZEL: mě se to líbí, žádný ty vaše ledničky a přetechnizovaný věcičky a udělátory! :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam