• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THEO_PHILVaříme PIVO aneb jak se ušetřit gambáče
    Rady a návody jak uvařit pivo v amatérských podmínkách...
    rozbalit záhlaví
    TPA
    TPA --- ---
    BAAL: OK, nemáš nějaký dobrý recept na toho summer ejla?
    BAAL
    BAAL --- ---
    TPA: hezky dej report, také ho zvažuju
    TPA
    TPA --- ---
    Tak máme objednáno a snad příští týden dorazí Klarstein Mundschenk. Nechce si někdo zkusit 1. várku s námi? (Praha 4 spořilov, na termínu se dohodneme). Bude to prakticky první vaření, tak ideálně někdo, kdo už něco uvařil. :-)
    Chtěl bych zkusit nějaký Summer Ale.
    BAAL
    BAAL --- ---
    Jan Šuráň / Pavel Borowiec - Kultura piva - Debatní klub
    https://www.youtube.com/watch?v=sPblHU3rVlI
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    BAAL: vypadá to celkem použitelně, až na ten překlad :))
    HAUSNUMERO
    HAUSNUMERO --- ---
    BAAL: přihlásil ses ?
    BAAL
    BAAL --- ---
    Reviews for Chemistry of Beer from Janux | Class Central
    https://www.class-central.com/mooc/1583/janux-chemistry-of-beer
    BAAL
    BAAL --- ---
    btw budgetová verze grainfathera:

Klarstein Mundschenk mladinový kotel, zařízení na vaření piva sada 2500W 30l ušlechtilá ocel | electronic-star.cz
    http://www.electronic-star.cz/...-zarizeni-na-vareni-piva-sada-2500W-30l-uslechtila-ocel_i282746.htm
    BAAL
    BAAL --- ---
    Jeste jsem nikdy neudělal nějakou brutální vonavou přechmelenou uchylnost ala Matuška, tak jsem něco zkusil, jsem zvedav co z toho bude:

2.2kg Pale Ale
    1.0kg Mnichov
    0.5kg Plzen
    0,3kg Pšenice

Mash Profile:
    68°C 60min
    78°C 5min

Kvasnice S-04
    Hustota na konci chmelovaru: 1040g/ml

Chmel:
    60min Target 40g
    5min Galaxy 20g
    0min Galaxy 30g
    Dryhop Galaxy 50g
    UZEL
    UZEL --- ---
    X_RATED_IDIOT: tj tak to slysim poprve
    ale jak rikam mam info jen z knizek vicemene
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    UZEL: no jak jsem psal níže, na kurzu nám to ukazoval Marek přesně takhle, pustil mladinu do tý spirály a chladil to zvenku, ponořenim do kýble se studenou vodou, pak to sanitoval celkem běžnejma prostředkama a předpokládám, že zrovna on s tim bude mít zkušenost prověřenou... ale já s tim nemám žádnou, jsem lempl línej :((
    S_NITRO
    S_NITRO --- ---
    UZEL: to je pravda. Ma na tom prave bavi ten DIY aspekt toho, ze nakoupim par veci zalevno a pak to nejak slozim, a treba to bude fungovat, nez si koupit protiproudy chladic za x tisic a ten pouzivat. to uz jsem trochu OT, sorry.
    UZEL
    UZEL --- ---
    BAAL: to je ale zas to sami..i kdyz ty placaty chladice se daji rozebrat a vycistit...to je pravda
    BAAL
    BAAL --- ---
    S_NITRO: No když jedeš dvě várky za sebou, což mám v plánu o víkendu, tak plánuju tu horkou vodu z chladiče použit rovnou do vystírky, čímž bych mohl ušetřit nějaký čas s ohřevem.
    UZEL
    UZEL --- ---
    S_NITRO: jj..to by slo...jinak badas nad vecma ktery jsou uz vymysleny...skus si koupit trebas tu knizku...ja pouzivam na informace kombinaci dvou knih a urcite si objednam i tuhle
    S_NITRO
    S_NITRO --- ---
    UZEL: no z toho bordelu bych mel taky respekt, jak rikam. Asi nejlepsi je nejaky uzavreny okruh tzn. ze tu vodu co prosla spiralou nevypoustis, ale pres nejaky dalsi chladic pujde zase zpatky. Ale to uz je celkem komplikovany setup ;-)
    BAAL
    BAAL --- ---
    UZEL: už jsem si ji také donesl dom a vypadá moc dobře
    UZEL
    UZEL --- ---
    jinak na fb v homebriewersky skupine ted jede hodne nova kniha a vsichni si ji chvali
    Pivařka. Tajemství domácího pivovarnictví - Petr Novotný, kol. | KOSMAS.cz - vaše internetové knihkupectví
    http://www.kosmas.cz/knihy/226001/pivarka.-tajemstvi-domaciho-pivovarnictvi/
    UZEL
    UZEL --- ---
    na 50L kastrol na cca 25 litru dila
    UZEL
    UZEL --- ---
    BAAL: ja koupil tu nejmensi co se prodava...cca za 800
    UZEL
    UZEL --- ---
    S_NITRO: to je blbost podle me!! nikdy nedelat.. je to ponorna spirala na chlazeni mladiny...jak by jsi pak vycisti tu spiralu zevnitr tak, aby ti tam nezustal nejakej mikrobordel a nedelala se tam plisen
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam