úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Vaříme PIVO aneb jak se ušetřit gambáče
Rady a návody jak uvařit pivo v amatérských podmínkách...
rozbalit záhlaví
PENTAFEKTEK
---
---
17:31:07 23.10.2019
1 odpověď
HREBICK
: hmm.. my právě našli nějakej recept kde týpek dával na 15 litrů tři kusy a zdálo se nám to docela málo..
uff budem o tom ještě přemýšlet..já jich tam chtěl prdnout tak deset :D
HREBICK
---
---
16:07:14 23.10.2019
1 odpověď
+1
PENTAFEKTEK
: Kolega to zkoušel na cca 17L dával JEDNU a pak ještě do kvašení přidával PŮLKU. Pivo jsem ochutnával a pálilo tak docela akorát ale mě potom spíš pálila žáha.
PENTAFEKTEK
---
---
12:50:21 23.10.2019
1 odpověď
zdarec, máte někdo zkušenosti s chilli pivem?
chceme zkusit habanero pivo a nemáme nejmenší tušení kolik habanero papriček (a taky kdy je přidat) na 25 litrů piva..
nějaký recepty jsme samozřejmě našli, ale za radu z osobní zkušenosti bych byl rád
BAAL
---
---
10:11:03 11.10.2019
Kdyby tu byl nejaky zacatecnik, co byl stal o dvojitou kvasnou nadobu, zavarovaci hrnec Lidl a chladic tak se ozvete na cene se domluvime ja uz na to nemam cas a zabira mi to tu misto.
HELIUM
---
---
17:10:55 5.6.2019
jup, tak ho maji na skladě na twojbrowar.pl ..
díky, až navařím, dám vědět
NEVIEM
---
---
19:36:04 28.5.2019
+1
HELIUM
: mavaju na nexthop, od fermentum mobile /pl/, aktualne vypredane, sam sledujem, kedy sa naskladnia a kupim zasobu. inak rozhodne odporucam spominany obchod, top of cr/sr, dalej je urcite mozne na twojbrowar zohnat kveik
HELIUM
---
---
19:23:29 28.5.2019
1 odpověď
Kde shanite kvasnice? Pokukuju ze bych zkusel kveik, ale nemam tucha kde tyhle vysokoteplotni breberky sehnat
THEO_PHIL
---
---
10:02:23 17.8.2018
Mam tasku plnou peknejch pivnich lahvi. Ale je to na velkou zatku, na kterou nemam zatkovacku, nechcete nekdo? V Praze.
HAUSNUMERO
---
---
15:19:29 9.12.2017
+2
ZUZKAOU
: je tam v kontaktech telefon na Jandu, kdyz mu vysvetlis situaci, tak to urcite nejak vyresi
ZUZKAOU
---
---
14:38:56 9.12.2017
1 odpověď
HAUSNUMERO
: no právě že tam ještě nemaj kurzy na příští jaro :-(
HAUSNUMERO
---
---
14:07:37 9.12.2017
1 odpověď
+1
ZUZKAOU
: ok sorry dostala si odpoved na neco jinyho nez si se ptala :) zkus kouknout na stranky beeracademy.cz jestli by si z toho neco nevybrala
ZUZKAOU
---
---
13:57:14 9.12.2017
1 odpověď
HAUSNUMERO
: to je velmi nyxovská odpověd ;-)
HAUSNUMERO
---
---
13:50:11 9.12.2017
1 odpověď
+2
ZUZKAOU
: jestli vari lezaky, tak nebude mit problem uvarit stout i jiny piva bez kurzu. Staci mu recept z Pivařky.
ZUZKAOU
---
---
12:18:25 9.12.2017
1 odpověď
nevíte o někom, kdo by dělal kurzy pro domácí vaření piva, ale ne základy? Nevím - třeba stouty, nebo něco takového. Hledám dárek pro tátu. Vaří si vlastní verze světlých ležáků, takže vyloženě začátečnický kurz by úplně nepotěšil.
V Praze a okolí.
NEVIEM
---
---
15:24:12 2.12.2017
*hop spider* nemate niekto na predaj zbytocny hop spider?
TPA
---
---
14:10:00 7.11.2017
Prosím zkušenější o radu...
Uvařil jsem cca 27l silného polotmavého spodně kvašeného ležáku... ZAPOMĚL JSEM POŘÁDNĚ PROVZDUŠNIT... a přidal pěkně rehydrované kvasnice saflager w34/70 (2 balení), teplota při zakvašení cca 15°C a pak hned do lednice kde je teplota kolísá 9-7°C. Počáteční hustota cca 1073 nyní po 11 dnech už dva dny po sobě okolo 1045. Půjde to ještě dolů? Neměl bych lehce zvýšit teplotu?
Předem díky za rady.
TPA
---
---
10:32:06 11.10.2017
HAUSNUMERO
: Tak nebudu hned vařit hektolitr žejo. Třeba jen 5 litrů jako pokus. Nebo si odleju trochu várky vedle, až budu dělat pšenici.
TPA
---
---
10:29:21 11.10.2017
+1
AMENOPHUS
: Myslel jsem to míchat jako radler. Ale ta dřeň do vaření je dobry nápad. Když to bude světlé, tak se to ani nemusí pražit.
AMENOPHUS
---
---
5:53:25 11.10.2017
1 odpověď
+1
TPA
: Tak Mogonzo neznam, ale zni to hodne zajimave. Nicmene ve svetlem pivu jsem se s kokosem jeste nesetkala. Ale mam moc rada kokosovy porter (napr. tento:
https://www.kererubrewing.co.nz/b-coconut-porter.php
) - tam se ale dava jen prazena kokosova dren, rozhodne ne kokosove mleko. mezi nama nevim co by kokosove mleko delalo pro kvaseni a asi bych to neriskovala...
HAUSNUMERO
---
---
17:32:40 10.10.2017
1 odpověď
+2
Nestacil by panak Malibu do pulitru s natocenym pive? Bude to asi stejne hnusny, jako kdyz to uvaris s kokosem a nevylejes tak celou varku do hajzlu.
TPA
---
---
10:00:25 10.10.2017
1 odpověď
Nezkoušel jste někdo ovocné pivo, konkrétně bych chtěl zkusit kokosový něco na způsob "mongozo"
Jak to míchat? Kokosové mléko, nebo nějaké tresť (kokos ve vodce)?
Mongozo Beers
https://www.mongozo.com/en/home
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam