X_RATED_IDIOT: to já právě sucháče vařit nechci. Přemýšlím nad tím tak, že jestli to chápu správně ,tak při nižší teplotě vznikají hlavně zkvasitelné a při vyšší hlavně nezkvaslitelné cukry. A tělo/suchost si "reguluju" právě dobou, po který na těch teplotách sedím. Nebo to chápu blbě? No a kdybch si všechny škroby zcukřil už na nižší teplotě, tak mi právě vyjde příliš suché pivo?
První várka, co jsem rmutoval přes hodinu, mi totiž přijde moc suchá (a taky zbytečně přechmelená, ale to byla zase jiná moje blbost :) )
WHIRGL: ten roztok je hodně koncentrovaný, úplně černý, v tom nic není vidět. Je třeba ho naředit aspoň trochu. Ve videích nebo v pivařce ho mají černý.
A jinak jo, výtka, že to moc řeším a moc nad tím přemýšlím, je správně, hlavní důvod je, že jsem si to chtěl aspoň zpočátku zkusit, abych viděl, jak se to chová, vždycky se snažím pochopit, jak věci fungují :-) ; do budoucna se tím zatěžovat moc nehodlám, možná při nějakém vysokém sypání nesladových věcí.