Jak jsem tu před časem řešil, že mi vyšlo podvině slabé pivo (které, mimochodem, chutná báječně) tak jsem dneska vařil jiné pivo, opět pšeničné a zase mi to vyšlo slabší než jsem čekal. Ne sice o tolik, ale přece - slabá 11 místo 12, tentokrát efektivita varny vychází na 73 místo průměrných 79 %. Tentokrát jsem lil vodu trochu víc z výšky, aby se mláto trochu čechralo a v půlce ho ještě rozvrtal, aby tam nevznikaly kapsy. Pokud to pomohlo, tak jen částečně.
Minule jsem ale vařil ze sladů Best, dřív jsem bral Weyermann a tentokrát to bylo tak půl na půl (protože jsem spotřeboval zbytky Weyermanna a doplnil Bestem) a říkám si - je možné, aby ten samý druh sladu od různých výrobců udělal tak velký rozdíl?
Další možné vysvělení je, že moje snaha o čistou mladinu, spočívající v pomalejším zcezování a vracení víc předku zpět do hrnce vede k horšímu vyslazení.