• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THEO_PHILVaříme PIVO aneb jak se ušetřit gambáče
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    HELIUM: jak ho pěstuješ, kolik rostlin, jakej je výnos atd. (Jestli to neni utajený know-how) Taky jsem přemejšlel, že bych si tu něco vysadil. Jenže jsme v chladnějšim pásmu a navíc nevim, jak bych tady vymyslel těch 8 metrů do vejšky.
    HELIUM
    HELIUM --- ---
    DWORKA: jako obvykle, polotmavou (cti cerna jak bota) 14 belgicky ale
    plzenskej slad, carroma, t58 kvasnice, vlastni zelenej chmel (žpč ) + nastudeno ždibíček citry
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    CYBERWOLF: tak to je spíš takovej urinus, nebo staráč, než brewdog :)
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    X_RATED_IDIOT: to jste měli dobrou jídelnu. U nás jeli naředěnou čočku od včerejška a sekyrkovou s masoxem
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    CERMI_FOX: hrstková polívka, klasika školních jídelen a receptů brewdogu :))
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    X_RATED_IDIOT: hrstkovka? Co to je?
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    CERMI_FOX: taky slušná hrstkovka :)
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    X_RATED_IDIOT: zaklad pale ale, trosku caraaroma, carabohemia a pak prazeny carafy 1 a 2 a prazeny psenice.
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    CERMI_FOX: jakej slad?
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    DWORKA: stout 20ka, cerny jak svedomi politikovo, ale jeste jsem nezacal varit, takze predpokladam, ze do vanoc nestihne dozrat.
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    Chtěl jsem letos nacpat do vánočky lipovej květ. Zkoušel jste někdo? Jenže letos byla naše lípa tak špatná a plná brouků, že jsem to nesbíral ani dětem na čaj :(
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    Jo a timpádem mám dvě kyvety volný, tak to abych příští tejden vařil :)
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    Mám kyvetu ležáku, kyvetu olckůl ejlu (citra, cascade), dvě kyvety ejlu s azaccou, to všechno už k pití a vánočka 13,2° se sytí. Tu jsem dělal jako dycky. 5 ejla, 2 pšenice a 2 mnichov2. Ve varu je centenial a v dh chinook a cascade. Kvasil jsem 33, ty mi přijdou hrozně líný, chtěl jsem pořádnej krutobonpar. Takže to má s bídou 5% a při ibu 15 budu muset mejt hajzly terpentýnem :)
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    DWORKA: Díky za optání :)

Zkusil jsem uvařit šípkové pivo. Zatím si dokvašuje a brzy půjde do lednice. Netuším, jestli to bude k pití, neb jsem nenašel záznam, že by někdy někdo šípkové pivo vařil. A musím říct, že pokud to nebude přímo mana nebeská, tak ho asi znova vařit nebudu - natrhat, okrájem, rozvařit a propasírovat půl kila šípků nebyla žádná legrace.
    DWORKA
    DWORKA --- ---
    všechno pivo vypité???
    Co ladíte na vánoce???
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    nojo, tak ted uz vazne. skoda ;(
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    CHOROBA: 3. 11. maj rozlušku a zavíraj
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    ty uz koncej asi tak rok
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Jak jsme tu nedávno mluvili o pivovaru Švihov, tak jsem se zrovna dozvěděl, že budou končit. Máme tedy poslední možnost získat vzorky a přijít na to, jak to sakra dělaj tak dobrý :(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam