• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THEO_PHILVaříme PIVO aneb jak se ušetřit gambáče
    Rady a návody jak uvařit pivo v amatérských podmínkách...
    rozbalit záhlaví
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    JAKOUBEK: tak taky nemám stříbrný. Jsou takový hnusně šedostříbrný
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    X_RATED_IDIOT: Klidně odkoupím. Mám je do práce, takže mi je proplatí. ;)
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    JAKOUBEK: mám jich ještě tak 150, nepoužívám je, mužu ti je dát, ve čtvrtek budu v praze
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    Nevíte náhodou, zda se dají v Praze (v kamenné prodejně) koupit stříbrné korunkové uzávěry 26 mm?
    DOCENT
    DOCENT --- ---
    X_RATED_IDIOT: Aj. První várka je dávno fuč, druhá teda skoro taky. Ale tak to ještě znovu nabídnu do Prahy, tak tři soudci se ještě najdou. Tentokráte dám snad info.
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    DOCENT: už se to nějak hnulo s tou prahou? nebo už je to zase pryč?
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    CYBERWOLF: tak až tam budou i ty kostičky, budu to asi řešit :)
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    Nemáte náhodou někdo s bezoplachovou dezinfekcí Lerasept?

    Lerasept FP 408, alkoholová bezoplachová dezinfekce do 15 sekund - Hilso
    https://www.hilso.cz/kuchyne-2/lerasept-fp-408-bezoplachova-cistici-dezinfekce-do-15-sekund-/?variantId=393&gad_source=1
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    CYBERWOLF: teda... leda že by se jim to tam namíchalo z vedlejšího provozu
    Weyermann® LIVING & DRINKING | Weyermann® Gambrinus dogsweets | purchase online
    https://shop.weyermann.de/en/Food/Weyermann-Gambrinus-dogsweets.html
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    X_RATED_IDIOT: hmm... vyloupnutá slunečnice by měla mít na jedné straně ještě takový "ocásek". Jako klíček, ale není to klíček. Ale to se mohlo klidně ulomit, takže to možná fakt je slunečnice. Nebo teda alespoň nemám lepší nápad, co by to bylo. A vůbec mě nenapadá, jak by se mohla dostat do ječmene :D
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    X_RATED_IDIOT: hoď sem fotku těch "slunečnic"
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    Vařil jste teď někdo z ejláku od weyermanna? Já dneska načal pytel a zarazilo mě, kolik je v tom (asi) slunečnicovejch semínek. Původně jsem tipoval myší trus
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    Ahoj. Naskytla se mi možnost odkoupit za zvýhodněnou cenu 10 Kč bílé kartonové krabice na 12 ks 500 ml plechovek (3x4). Stav 100-90%. Chvíli byly součástí výstavní expozice. Sám využiju jen část. Nevíte, zda by se někomu nehodily na skladování nebo posílání? Pořád poslouchám, jak ceny krabic rostou, tak se radši ptám. Jsou k vyzvednutí v Dejvicích.

    DOCENT
    DOCENT --- ---
    X_RATED_IDIOT: Cold IPA je nesmysl a náš společný nepřítel!
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    DOCENT: s vystírkou do nižších teplot jsem zatim skončil. V aio varně jak to udělá ten pudínk, tak to vyhazuje tepelnou pojistku. A taky se to připejká a je z toho cejtit spálenina. A nezjistil jsem žádnou výhodu. Ale používal jsem to jen na pšenici.
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    DOCENT: to už trochu zní jako ta podivná nová móda cold ipa
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    DOCENT: tak doufám v prahu, do lbc se nedostanu
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    DOCENT: to mě extra zajímá, protože přes zimu (a vlastně už teď) mám dokonale stabilní (v ránci týdne se to hýbne o pár desetin C) teplotu, dle měsíce 16-13C, což by pro tyhle kvasnice mohlo být ideál a mohl bych snadno dělat ležáky.
    DOCENT
    DOCENT --- ---
    X_RATED_IDIOT: V Garpovi. Jmenuje se to Hookeův záklon. Bude to v Liberci a v Praze snad taky soudek vezmou. Použil jsem nové kvasnice od Lallemandu NovaLager. Měly by snést kvašení až 20°C bez vyšších esterů, síry a diacetylu. Já je držel na 14-15°C a paráda. Ještě si musím zaarchivovat pár lahví, pro test jak na tom bude pivo za půl roku. Jestli to není jen na takové rychlokavšky.
    DOCENT
    DOCENT --- ---
    X_RATED_IDIOT: Mě přijde, že když dám víc žita, chmel na studeno je hořce ulpívající, asi ta guma blokuje biotransformaci. Příště začnu vystírkou opravdu pod 40°C a nechám to alespoň 20 minut.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam