X_RATED_IDIOT: co to meleš vořechu seš už po ránu nalitej nebo máš zbytkac z víkendu?, já ti přesně popisoval jak to funguje a jak to máš udělat a ty si tu plácal jen domněnky bez teoretickejch a praktickejch zkušeností a ještě si to zpochybňoval chabejma znalostma hydrauliky, která v tomhle případě vůbec nesouvisí.
Nikdy sem neřekl, že nejde přelejt z velký flašky do malý . Ale nikdy nepřeleješ kompletní objem jedné do druhé stejného objemu. Je to přesně jak jsem ti říkal, dokud nedojde v obou nádobách k vyrovnání tlaků můžeš přelévat. Ve chvíli, kdy budou tlaky v obou nádobách stejné, nepřeleješ nic! Udělej si pokus, spoj obě láhve a nech je srovnat tlaky jen plynem, pak jednu otoč a sleduj váhy jestli se budou měnit.
Moje zkušenosti jsou taky praktický, 15 let jsem dělal klimatizace a za tu dobu jsem přepustil pár metráků chladiva. Mimo jiné jsme měli i chladící agregáty, které používaly jako chladivo CO2, takže jsem i zažil k jakejm teplotním změnám dochází při rozstřikování kapalného co2 na plynné. Na straně vysokého tlaku dojde k prudkému ochlazení a na straně nízkého naopak k zahřívání - to je ta změna teploty, skupenství a tlaku. Když bys to podle tvé teorie škrtil nějakou tryskou, tak bude na nízkotlaké straně docházet k rozstřikování, zahřívání a tekuté co2 se začne měnit na plynné, tím začne zvyšovat svůj tlak a ke srovnání tlaků dojde daleko dřív, než kdybys poslal kapalný chladivo přímou trubkou. Ke změně skupenství při přelévání dojde vždycky, a proto je důležité to udělat rychle a ideálně mít láhev, kterou plníš podchlazenou.To že si fotr myslí, že bombicku plní půl hodiny než vysrká turka neznamená, že se to tak dlouho plní. jen to má připojený, zatímco bombička je plná po pár vteřinách..
A jak už jsem psal: po vyrovnání tlaků nepřeleješ ani prd!