no tak já sem na tom podobně jako MATEEJ, 36, dvě dcery.
Vztah s otcem nenapravitelně pochroumaný - rozvedli se s matkou v mých 4 letech, otce jsem pak vídal jenom jednou dvakrát za rok, bydlel jinde a žil s jinými ženami a dětmi.
Párkrát si nás vzal na prázdniny, dvakrát se do mých 18 let oženil a rozvedl. Pořád jsem k němu tíhnul a chtěl jsem s ním být. Když měl v jedný vesnici hospodu (tam zplodil mýho nevlastního bráchu), tak jsem mu tam jezdil pomáhat. Naučil mě kouřit. Což je asi jediná věc, kterou mě v životě naučil.
V 18 po střední škole velká roztržka s matkou a otčímem a nastěhování se k otci. Žil jsem s nim dva roky, těsně po revoluci. Jenže pak zkrachoval podnik, kde pracoval, navíc měl dluhy, kam se podíval, mimo jiný taky z hazardu. Nakonec jsme mu půjčil peníze z pojistky na údajné splácení dluhů z karet.
Po revoluci pak šel z práce do práce, různě se protloukal, nakonec skončil jako sekuriťák v Praze, kde si narazil svojí současnou ženu, která je o pět let mladší než já, a odstěhovali se spolu na Moravu. Byli sme mu na svatbě.
Nám se mezi tim narodili děti a při jejich výchově jsem zjistil, že už nemám chuť se s ním vidět, poslouchat jeho lži a tvářit se jako že je fajn taťka. Domnívám se, že opustit svoje děti je největší sračka jakou může otec udělat. I když chápu, že to neni nikdy černobílé, a že za komanče byla jiná situace (lidi se brali mladý a měli děti brzo jenom aby mohli uniknout svejm rodičům), a že ani můj otec neměl dětství jednoduchý, přesto zatim nevidim cestu, jak se s nim smířit.
Možná na tý smrtelný posteli, až tam uvidim toho vyhulený, vychlastaný, umírající dědečka, plnýho viny, vzpomínek a vlastních hříchů ... Sem jenom zvědavej, jak to dopadne s mejma dětma, ale sem připravenej udělat pro ně, co je v mých silách. Takže tak. :)