KUATO: heh, moje chyba, nenapadlo mě kontrolovat, na co reaguje :).
PETER_PAN: Greenpeace se možná v mnoha případech chová "ekoteroristicky", ale není to už mnohdy spíše akt zoufalství (např. japonští velrybáři)? Pouhá slova jsou někdy málo. A nudným faktickým projevem by absolutně nedokázali oslovit větší počet lidí.
A ještě je tu jeden aspekt: myslíš, že kdyby měly ekologické organizace pouze přiměřené a realistické požadavky, že by byly všechny splněny? Nebo by i nadále docházelo k obrovským kompromisům? Pokud chceš dosáhnout přiměřeného výsledku, musíš někdy vytáhnout extrémní požadavek. To je politika a věda s tím nemá nic společného.
jak muze clovek argumentovat polonegramotnym idiotum kteri se samozvane pasuji na odborniky a tvrdi realne nepravdy
Velmi jednoduše - pravdou a fakty, tak jak se to správně dělat má.
jak muze clovek s ekologickym citenim a snahou se chovat k prirode dlouhodobe udrzitelne, za ktereho se treba ja povazuji, nekde k necemu prispet,
Začít u sebe může člověk bez ohledu na kohokoliv jiného
kdyz nekdo nesouhlasi s nepravdivou, iracionalni, neodbornou a v zasade z negramotnosti vychazejici agitkou je oznacen za "antiekologa"
Zajímavé je, že tohle nikde netvrdím. Zajímavější je, že i přesto, že toto nikde netvrdím, nemáš problém se čílit nad lidmi píšícími nepravdivě, iracionálně apod. Za antiekologa označuju člověka, který nesouhlasí s čímkoliv, co říká někdo, kdo se snaží přírodu ochránit. Antiekologové, jak jsem psal, prosazují totální dominanci člověka nad přírodou, obhajují stavby v chráněných oblastech, obhajují neekologické chování průmyslových podniků i neekologické chování jednotlivců. A argumentují většinou ekonomickými zájmy. Čili antiekolog není někdo, kdo nesouhlasí s dílčím (byť třeba podstatným) aspektem, ale někdo, kdo se zcela a naprosto vymezuje proti celému názorovému proudu, který nestaví člověka nad přírodu.
Ostatně, podle tvé logiky bych se musel za antiekologa označit sám, viz:
[ PATISLAV @ Ochrana přírody ]