MVEK: (souhlasim, jen doplnim o mou perspektivu)
ad "omezme spotřebu masa, jezme ho třeba jen jednou, dvakrát týdně. A to mi přijde jako správný přístup (který by snad mohl vést i k nějakému udržitelnému hospodářství, kdy se střídají na pozemku rostliny a živočišná produkce)."
ano a -- z me perspektivy spotrebni preference nevede automaticky k nicemu, pokud nejsem sam producent nebo pokud ten retezec neni velmi kratky. spotrebni preference a moznosti ekosystemu a zpusoby jeho managementu musi jit ruku v ruce. co zpusobuje, ze jdou ruku v ruce? je to neco spolecneho pro vsechny zucastnene, neco na co producent i konzument aspiruji, kam jdou, co chteji. proto rikam, ze prvne musi(me) chtit, aby to bylo regenerativni (aspirovat na takovouto kvalitu, jit timto smerem) a v tomto ramci lze pak operovat (konzumovat, managovat ekosystem, atd.).