• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOCOURRBylinky z českých luhů a hájů
    AGRICULTEUR
    AGRICULTEUR --- ---
    Máte někdo zkušenosti s kostivalem? vim kam na něj a trochu sem o něm počet chtěl bych si dělat obklady z čerstvýho kořene... jen mě de o to abych se nějak nepoleptal nebo tak něco když to necham přes noc v obvaze..
    případně doplnili byste to něčim? nebo čistej?
    mě bolej kolena, ale klouby to nejsou (řiká rtg) takže nejspíš vazy šlachy nebo tak něco..
    AGRICULTEUR
    AGRICULTEUR --- ---
    znate nekdo nejakou variantu durmanu bez bodlin? vypada to jako krizenec mochyne s durmanem... az najdu founa tak to vyfotimm.. nadherna rostlina. uplne setkani tretih druhu dneska
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    UF0UN: nebo smil italsky (prodava se jako "kari" nebo "maggi").
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    ROBERT_MOST: Smil pisecny?
    ROBERT_MOST
    ROBERT_MOST --- ---
    ?

    MVEK
    MVEK --- ---
    TUMADZR: A myslím, že v okolí Kokořínského údolí bude dost takových míst. Na jednom takovém si ho v podstatě "pěstujeme" na zahradě:-).
    URPUTNIK
    URPUTNIK --- ---
    TUMADZR: ten snad roste vsude, ne? najdi libovolnou louku, ktera je pravidelne kosena/spasana a urcite ho najdes
    TUMADZR
    TUMADZR --- ---
    nazdarek, nevite nekdo, kde v okoli Melnika roste kontryhel? diky za jakekoli info
    KAREN
    KAREN --- ---
    AGRICULTEUR: slez maursky je moc fajn do caju, smesi... jestli to je jemnejsi fialovy, bude to ono. klasicka topolovka je celkove tuzsi, statnejsi. jestli jsi teda nemel na mysli jeste jinej slez, prehlizeny nebo jakseto... ten je oproti maurskymu jeste drobnejsi, jemnejsi, "planejsi"... a slez lesni se maurskymu celkem podoba, koukam. jedovaty z techhle neni nic, pokud vim. a glykosidy to ma asi vsechno, tipuju...
    AGRICULTEUR
    AGRICULTEUR --- ---
    ahoj potreboval bych se zeptati na to lze li sléz zameniti s necim velice velmi jedovatym... nasel sem v opustene zahradkarske kolonii a nevyfotil sem si to... a tedka koukam do internetuuuu na slez velkokvety a zda se mi ze to neni tak docela ono, spis to vypada jako slez maursky.. tak me zaujima zda-li se otravim...
    dekuji..
    jo a taky sem tam nasel zplanely rajcatka nekolik odrud odnes sem si asi kilo a jeste tak tri tam dozrajou, z toho sem mel velikou radost... wild tomatoes :) skoda ze to o par set metru dale likviduji strojmama :(
    MVEK
    MVEK --- ---
    Při sběru plodů bezu černého jsme na některých keřích narazili na dost rostlin chmelu se šišticemi. Nevím, jestli u té silnice (mezi dvěma malinkými vesnicemi, slepá na konci, takže malý provoz) vyrostl z dřívějšího pěstování (bylo to u pole/louky), nebo je to divočejší varianta atp.

    Proto bych se chtěl zeptat, máte někdo zkušenost nebo nastudováno, že by existovaly varianty chmelu, který je vysloveně škodlivý na zpracování, nebo takřka bez jakéhokoliv účinku? Nechci to vysloveně na intenzívní kúru, spíš jen tak příležitostně nasušit v sušičce šistice z pár rostlin a zkonzumovat, ale nechtěl bych si vysloveně škodit:-).
    ROBERT_MOST
    ROBERT_MOST --- ---
    BODY_SUIT: tak nakonec jsem na to našel appku a spíš to vypadá na oman britský
    ROBERT_MOST
    ROBERT_MOST --- ---
    nevíte co je tohle?

    FRUTAA1
    FRUTAA1 --- ---
    mohlo by někoho zajímat :-), kopíruju z FB zprávu od nakladatelství Kořeny
    Milí přátelé, VSTUPENKY na přednášku a besedu bylináře, etnobotanika a antropologa, WOLF-DIETERA STORLA, dne 11. září 2017, od 17.30 do 21.30, v Městské knihovně v Praze, je možné objednávat zde - http://koreny.eshop-zdarma.cz/index.php?c=logout_submit . Vstupenky budou rezervovány po zaplacení, místa v sálu se budou plnit odspodu nahoru podle data platby. Prosím, kdo máte nějakou konkrétní otázku, napište ji do zpráv, vše předáme v předstihu.
    FAR_IDA
    FAR_IDA --- ---
    SAJFA: takhle nějak to proběhlo... takže vlastně docela fajn :)





    SAJFA
    SAJFA --- ---
    CARNAQE: Jj urcite nejlepsi reseni. Max sila alkoholu (ikdyz macerovat se da v cemkoli s alkoholem - i 20% alk da vyluh, ale cim vic tim lip) a rozhodne rozhodne tmu. Chlad neskodi, ale zpomaluje louhovani latek(pri malem % alkoholu lepsi v chladu at to nezkvasi). Kazdopadne pravidelne protrepavat (otacet ci michat - zratka rozpohybovat. Osobne chci pri dalsi prilezitoski zkusit vyzdimat a zase to spolu smichat...)

    Obecne pri vlastni vyrobe nikdy nezmas vysednou silu. Pokazde bude jina, nebot i kazda rostlina ma jiny obsah latek. Obcne se zacina s minimalnim mnozstvim (vlastovicnik treba i 1 kapka do litru a po lzickach zkouset) a postupne zvysovat. Kdyz si vsimas svych reakci, rychle se da odhadnout kolik je optimum a treba preskocit nejake faze zvysovani davek a prejit rovnou k vyssim. Je ale dulezite vzdy vnimat reakci tela, samo si rekne (navic ma hodne dobry obranny mechanizmy - bliti atd...)
    SAJFA
    SAJFA --- ---
    FAR_IDA: nahoď fotku...
    FAR_IDA
    FAR_IDA --- ---
    Zdravim, vsechny milovniky velmi zveme 11.7. na akci osazovani bylinkovych zahonu v Praze na Rohanskem ostrove, v prostoru Pristav 18600. Nejake rostliny prineseme my, dalsi doufame, ze prinesou navstevnici. Vitame i jakekoli prebytky z vasich zahradek! Bylinky ze zahonu pak budou po cele leto k uziti pro vsechny prichozi. Vice info zde https://m.facebook.com/events/440394829666327/
    CARNAQE
    CARNAQE --- ---
    ZUZKAOU: Tak to ještě nevim :) Ale neměly by mít.
    Prý je to dobrý po kapce na játra a na lupénku.
    Jenže sem se to (možná teda naštěstí) nikdy neodvážil zkoušet, protože nikde sem nenašel jednoznačnej návod na další ředění/konzumaci.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam