• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HNIZDOnVIDIA - grafické karty, technologie, aplikace, hry
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Cinebench Benchmark - Guru3D.com Forums
    http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=381948
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    A podle thread na Guru3D (Což bych bral hodně s nadhledem) Cinema 3D nemá konzistentní benchmark a výsledky jsou snesitelné i na GTX670 a GTX480 :)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    VIRUS31: Hele, tyto "SOHO" Video software používají GPU k akceleraci samotné práce a nikoliv samotného času zpracování. Například pomocí OpenGL.
    V případě After Effects je GPU nutné pouze pro renderování Ray-tracing a podporu pro CC/2014 najdeš zde:
    System requirements | After Effects
    http://helpx.adobe.com/after-effects/system-requirements.html
    Cinema 4D se ani nenamáhá certifikovat řady a pošle tě za OpenGL benchmark:
    MAXON | 3D FOR THE REAL WORLD: Overview
    http://www.maxon.net/products/cinebench/overview.html

    Takže aby jsme se pořád nemotali v detailech:
    Pokud je tvým účelem pracovat v Cinema 4D a Adobe CC a chceš utratit 10k nejlépe - kup si 5 let záruky a EVGA a vyprdni se na OC a která karta má promile výkonu navíc - nebude to hrát roli pro tebe.

    Existuje pravděpodobně levnější a plně funkční varianta.
    VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    HNIZDO: patral jsem, co konkretne ty karty muzou zrychlovat v mem workflow a konkretne blurovani, doostrovani, warpovani atp by mely umet velmi dobre. A je otazka, jestli to zvladnou ty bezny gtx nebo musim sahnout po quadro k 4000 for mac za 20 tacu a vejs. Samozrejme ze me sere, ze u jobu, kterej muze trvat 6 dni, je najednou navic dni 7-8 jen proto, ze je nekde blok v hw a proto to chci zmenit. Jen proste nevim, jestli mam sahnout po gtx nebo rovnou po quadro za x-nasobek, protoze to nemam jak vyzkouset.
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    VIRUS31: podivej, jak Titan, tak Quadro/Tesla jsou karty pro specificke pouziti a maji za ukol predevsim zrychlit danou praci, ktera je obvykle tak draha, ze se karta za 100k muze zaplatit za nekolik mesicu v porovnani s CPU vypocty.
    Jenze tohle bys vedel, pokud bys to potreboval. Takze pocitam, ze to nepotrebujes, a postaci cokoliv co umi CUDA a ma to dost RAM, tedy treba GTX970.
    VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    TURBO: A to neco jinyho je co treba? Muj primarni cil je vybalancovat system (cpu/gpu/disk/ram) za nejakou rozumnou cenu (do 10k max). Primarne to mam na Cinema 4D a programy z Adobe CC (After Effects) a karta za 30 koliku je pro me overkill s ohledem na cenu ostatnich komponent, ktery v masine mam a kolik jsem ochoten do ni jeste poslat :)
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    TURBO: tyka se to hlavne vypoctu v double precision - rychlost je nekolikanasobne nizsi, nez maji treba tesly
    TURBO
    TURBO --- ---
    RUM: trošku deja vu, sorry, ale source pls? :) "Skoro úplně vykuchali" skoro nebo úplně? Nebo vůbec? ;). Mně jedou všechny API (DX, OGL, CUDA, OCL, PhysX) zcela podle očekávání.
    TURBO
    TURBO --- ---
    VIRUS31: na práci? Mimo herní segment jedině Titan Black. Nebo můžeš zkusit počkat buďto na novej Titan II (ten bude ale kdovíkdy, klidně za půl roku i pozdějc) nebo na 8GB verze 970/980, který budou za chvilku na spadnutí. 4GB umí bejt žalostně málo nejen na simulace plynů/kapalin tak i na rendr (to je samozřejmě individuální a hodně věcí se stejně renderuje na víc passů a pak se kompozitěj, ale i tak). Nebo dvoujátrovej Titan Z s 12GB vramky, ovšem využití dvou GPU ohledně CUDA je ... sporadický (zatim znám jedinou aplikaci - Octane, co umí na plno využít vícero CUDA GPU a navíc je úplně jedno, že budou každý z jiný řady /dokonce ani samozřejmě nesměj bejt v SLI). Ale na práci bych primárně asi kupoval něco jinýho než herní spotřebák, imho.
    RUM
    RUM --- ---
    VIRUS31: tak to je trochu overkill na práci ne? :-) jestli to máš na grafiku, tak jsem četl, že maxwelly skoro úplně vykuchali o výpočtovou část
    VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    RUM: dobře, tak doporuč.. Viz co jsem psal. Mám to do Mac Pro, ne na hry na ale na práci.
    TURBO
    TURBO --- ---
    RUM: slušný a to jde o nereferenční PCB, prej. No, aspoň že mi holka nepíská a jinak šlape pěkně.
    RUM
    RUM --- ---
    VIRUS31: jj což je pravda :-) musíš volit podle priorit
    RUM
    RUM --- ---
    TURBO: zkus googlit "gtx970 FLIR".... na guru3D je toho nejvíc
    TURBO
    TURBO --- ---
    RUM: můžeš prosím hodit nějaký zdroj ohledně těch vyšších teplot napájecí kaskády u 970? Nejsem schopnej to vygooglit, díky.
    VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    RUM: to ale vypadá, že žádná 970ka není v pohodě :)
    RUM
    RUM --- ---
    OLTSKUL: je to podobné. chladiče dávají obvykle stejné na 970 i 980. pouze upraví heatsink. u 970tek dost topí napájecí kaskáda a nejhůř je na tom MSI a hned v závěsu ASUS. u 980tek je na tom ASUS nejhůř a MSI naopak nejlépe i v porovnání s jinými značkami. čím nižší teploty tím lépe s dlouhodobějšího hlediska. 980tky jsou sice předražený, ale pokud člověk přehlídne vlastní úpravy různých výrobců, tak je to mnohem kompletnější návrh, kde se nešetřilo na každým dolaru. u 970tek se stále nevyjasnil ten problém s většinou nevyužitou celou kapacitou VRAM ve hrách v porovnání s 980. potom 970tkám hodně často více či méně pískají/bzučí cívky podle toho, jak chytneš kus.
    OLTSKUL
    OLTSKUL --- ---
    RUM:
    RUM:

    a myslis, ze tohle plati i pro 980?
    RUM
    RUM --- ---
    MCKIDNEY: MSI možná není záruka kvality, ale dneska není záruka kvality žádná značka... je to spotřebka tak na 2 max. 3 roky a když už mám vybrat kterou kartu se 3letou zárukou vzít, tak vemu tu s nejlepším OC a vzároveň nejtišším chlazením... ale ať si každý kupuje co chce :-)
    RUM
    RUM --- ---
    gainward? ani náhodou.... moje srhnutí u gtx970:

    gigabyte - pouze první revize (dnes už tam zmrdi cpou levnější Hynix paměti) a pouze, pokud ti nevadí hlučnější chod. nejnižší teploty i na VRM
    ASUS - nikdo o nich moc nepíše, ale na CZC mají už nejvyšší reklamovatelnost. výrobcem omezená možnost taktování. papírově lepší napájení než MSI, ale to je tak vše. tichý chod stejně jako MSI.
    MSI - nejlepší kompromis. naprosto tichý chod. skvělé OC. blbá pověst značky, ale 3 roky záruky to jistí
    evga - jedině "Super Super Clocked" verzi, kterou vydali před pár dny, kde se snažili napravit chybu z totálně zpraseného původního návrhu chladiče (3 heatpipe, ale jedna nevyužitá a rozřízlá na konci, mizerné teploty, hlučné), ale hlučnost bude podle mě úplně stejná - vysoká. evga bych doporučil jedině pokud nevyžadujete tichou kartu a vzároveň chcete mít dlouhou záruku. 2 roky jsou od prodejce, +1 rok po registraci, +2 roky za poplatek, +7 let za další poplatek. klidně můžete mít na tu grafiku záruku 10 let za docela rozumný peníze, ale na co? :D
    gainward - wtf? nedoporučuju. hlučné a neefektivní chlazení. nikdo jí nekupuje. víc detailů neznám

    jiné značky bych zavrhnul okamžitě. Galax dělá třeba moc pěkné grafiky, ikdyž opět s hlučným chlazením, ale ty u nás nejsou k sehnání.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam