• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBStrana svobodných občanů 1.56% v parlamentních volbách.
    BONGI
    BONGI --- ---
    FRONEMA: jeste lepe - nikomu.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    BONGI: ja jsem samozrejme i pro zruseni volebnich prispevku.

nicmene i kdyby se prvni zrusila klauzule, nevidim nic tak hroznyho na tom, ze kdyz nekdo bude volit "stranu za vetsi parek v rohliku" tak ze jim tim posle stovku ze svych dani. to uz mi vic vadi ty miliony pro velke strany, o prispevcich na provoz nemluve.

nebo pro vetsi jasnost to jeste reknu jinak, pokud uz se ty penize za hlas davaji, mely by se davat vsem stejne. zadne omezeni ze jen tem vetsim.
    BONGI
    BONGI --- ---
    FRONEMA: No se zrusenim volebni klausule 5% by se ale mel nejak vyjasnit nasledny prispevek od statu, ktery by klidne mohl zustat na 5%, nebo jeste lepe byt uplne zrusen. Pokud by k tomu nedoslo, hrozilo by nebezpeci vzniku a aktivit spousty stranicek a zdruzeni, jejich jedinym cilem by bylo dosts nasledne podporu. Dalsi, tentokrat politicka socialni davka, jejiz navyseni bychom platili zase my, ze svych dani.
    BONGI
    BONGI --- ---
    GENERALLZ: Ja bych ten ubytek neprecenoval. Volby do lokalnich organu jsou prece jen neco jineho. Dost volicu SSO v parlamentnich volbach nemuselo volit SSO jako zastupce do EU parlamentu, protoze jejich ulohu a moznosti tam nepovazuji za realne prinosne.
    Napr. angazovanost Macha tam, muze znamenat jeho mensi angazovanost na domaci scene z casovych duvodu. Etablovanost na domaci zcene mohou videt jako rozhoduji a nechteji tristit relativne nevelke lidske zdroje se zkusenostmi atd. nekterym volicum se take nemuselo libit vstupovani do necoho, s cim nesouhlasim, ikdyz s "cilem rozlozit zevnitr". Zvlast nekteri starsi volici jsou na takovehle zduvodneni alergicti z doby, kdy se nekteri clenove KSC obhajovali nasledne tim, ze vsoupili proto, aby stranu zmenili zevnitr.

Osobne si myslim, ze podstatne byly parlamentni volby a nasledne budou komunalni volby. Uspech/neuspech ve volbach do EU parlamentu bych videl spis jako vedlejsi vetev, kdy za uspesne bych hlavne videl dalsi zviditeneni u volicske zakladny, coz je dobre pro dalsi volby.
    PUBLICURINATION
    PUBLICURINATION --- ---
    PUBLICURINATION: Ostuda, mysleno ceskych politiku, nikoliv svobodnich.
    PUBLICURINATION
    PUBLICURINATION --- ---
    Volil jsem a gratuluji. Doufam, ze nam tak neudelate ostudu, jak se delo do posavad. jestli se z macha vyklube zase dalsi euroturista, tak mi prosim zruste volebni pravo.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    Svobodní jsou pro zrušení 5% volební klauzule | Svobodní
    http://web.svobodni.cz/clanky/stanoviska-strany/svobodni-jsou-pro-zruseni-5-volebni-klauzule
    SWT
    SWT --- ---
    FRONEMA: 100% souhlasím. Osobně bych se co nejvíc snažil informovat o tom, co se tam děje, o čem se hlasuje a jak kdo hlasoval atp. Na webu samozřejmě a dle možností i ty nejpodstatnější nebo nejkřiklavější věci se snažit procpat do médií. A za mě hlavně na 110% kontrolovat, abyste nevypustili nějaký smyšlenky nebo chyby, jen 100% doložitelná fakta. Prostě informovanost neoddělitelně spjatou s důvěryhodností.
    KOUTLOSH
    KOUTLOSH --- ---
    NJAL: To souhlasím, měl bych to pak mnohem jednodušší ;)
    NJAL
    NJAL --- ---
    KOUTLOSH: No jo, jenze to dopadlo, jak jsem predpokladal, 0.22%... Osobne jsem radsi posilil SSO... Cerny v SSO a jasnejsi odpoved SSO na zbranovou problematiku by byl ideal. :-/
    KOUTLOSH
    KOUTLOSH --- ---
    GILHAD: Taky jsem volil Černého, byl pro mně jako osoba více jednoznačný..
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    Trochu radosti zachycene na videu https://www.facebook.com/photo.php?v=10203891056377219
    Malem jsem na scitani nesla, ale nakonec nastesti ano. Byla tam celou dobu naprosto vyborna atmosfera a dle facebooku nejvytrvalejsi slavili az do rana.

Nicmene se vi, ze ted zacina ta slozitejsi faze. Bude treba drzet Macha a nase myslenky lidem na ocich, abychom ten "vstup do vyssi politicke ligy" poradne vyuzili. Kazdopadne ja to vidim pozitivne. :)
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    Gratulace :)
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    GENERALLZ: Oproti volbam na podzim 2013 SSO prisla procentualne o nejmensi pocet volicu ze vsech ceskych stran - a to o volice prisly vsechny strany (resp. mozna ty ctvrtprocentni na tom jsou jinak, ale kdyz pocitam strany aspon nad 3% tak to vychazi takto)
    MOTASH
    MOTASH --- ---
    OMNIHASH: Mě to tak přijde. Copak, někoho jsem se dotknul?
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    MOTASH: počkej, tam se někdo bere vážně?
    TOXICMAN: jako třeba tenhle?
    PUPU
    PUPU --- ---
    pripojuji se ke gratulaci a budu doufat, ze to vydrzi. tak ted to chce hlavne vyuzit prilezitosti, dukladne se zviditelnit (pokud mozno pozitivnim zpusobem ;-) ) a u dalsich voleb to bude jeste lepsi. hlavne tu prilezitost nezahodit...
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    TOXICMAN: uz jsem se docetl obou typu interpretace techto vysledku:

- 80% volicu na to hazi bobek, protoze z principu nesouhlasi s EU, nerozumi ji a nechteji ji rozumet
    - 80% volicu na to hazi bobek, protoze jsou se soucasnym stavem nejvic spokojeni
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    GOONER
    GOONER --- ---
    Joo kdyby to tak v praxi fungovalo. Slíbit popdoru držitelům zbraní a 300 000 lidí by se zvedlo a šlo volit. Z tohoto hlediska jsou prostě perspektivnější jiné skupiny, jako drobní a střední podnikatelé, o kterých se jenom mluví, ale v praxi se toho pro ně moc nedělá.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam