MOTASH: OK, je to o individualnim vnimani. Ja jsem uz kdysi tady inzeroval, ze jsem stary liberalne konzervativni clovek, ktery jeste hodne da na formu a kontext. Ale klidne priznam, ze se mohu mylit.
Navic zcela pudove nesnasim ABB a jeho nasledny projev me proste nadzvihl.
Jen pro obrazek pred ctrnacti dni jsem byl v Marianskych laznich a mel jsem prilezitost nahlednout do alb fotek predvalecneho mesta. A ta noblesa oblekani, respektovani prostredi a okoli, spolecensky konsensus me uchvatil. To je presne to, co ted postradam - noblesa a nadhled. Schopnost vnimat prostredi a uzpusobit chovani, vyjadrovani a vyber partneru situaci, cili a zameru pri zachovani vlastni vysoke urovne, je neco, co potrebuji. Mach to ma, Pajonk uz nachazi cestu, ale jinak mi to spis pripada jak klub lidi " co se zname a kamaradime spolu, ostatnim pokud se to nelibi, mohou jit".
Zvlastni byla reakce na Otavu - uz jsi inzroval nekolikrat, ze chces jit, tak proc nejdes? Nam to nevadi." Jisty znamy politik historicky prohlasil, ze kazdy odchod volice je maler, ktery by nemel byt strane lhostejny, protoze kazdy odchod volice muze znamenat ztratu dalsich potencionalnich volicu, ktere on muze ovlivnit pozitivne ci negativne. Porad mi pripada, ze z hlediska priznivcu a nekterych clenu je SDSO spis klubem "vyjimecnych" nez politickou stranou, ktera volice ziskava.
Tvrde jadro se uz moc zvetsovat nebude, rozhodne ne na 10% v nejblizsich volebnich letech. At SSO chce ci nechce nastava boj o volice - indiferentni ci volice jinych stran. A tomu je potreba podridit chovani a strategii strany - aspon to si myslim ja.