• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBStrana svobodných občanů 1.56% v parlamentních volbách.
    Než získáte přesvědčení jací Svobodní jsou podle toho, co se píše zde v klubu, podívejte se prosím nejdříve jestli diskutující mají se Svobodnými něco společného zde [ FRONEMA @ Strana svobodných občanů 5.24% v eurovolbách. Gratulujeme ]
    rozbalit záhlaví
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    BONGI: ten pocit nemám kde vzít, jelikož to není možné. vždycky budou rozdíly, jako vždycky byly. správné poznámky o burech, dreyfussovi, dalo by se ještě haldy naložit. jediná výhoda byla, že nepořádek byl daleko od kolonády, což se dneska realizuje blbě.
    BONGI
    BONGI --- ---
    PALEONTOLOG: Mas pocit, ze by to melo byt stejne na kolonade jako ve fabrice nebo ve fabrice stejne jako na kolonade? ... viz to narodni divadlo.
    BONGI
    BONGI --- ---
    NJAL: Nas v tomto pripade netizi nostalgie naseho mladi. Za komunistu bylo v pocatcich bezne, ze se do narodniho divadla chodilo v teplacich, aby se potlacenim vnejsi formy zduraznila hodnota jedince - proletare. Jenze ja si myslim, ze do narodniho patri saty, stejne jako na plesy. Vadi mi, kdyz hloupym prevzetim z anglickeho you/You se bezne v korporacich tyka, misto aby se s citem pro vec vykalo : Vy Petre apod. proste vadi mi castecna rezignace na formu a ztrata citu pro adekvatni chovani v urcite situaci - noblesse oblidge. Ale to sem nepatri a jsme OT.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    jo na kolonádě bylo vždycky pěkně, ve fabrikách už to tak pěkný nebylo. docela selektivismus todleto.
    BONGI
    BONGI --- ---
    NJAL: No,na rozdil od nich, my to obdobi nepamatujeme. :) A nevynasime celou dobu, ale jen urcite aspekty. Jde predevsim o noblesu, formu a respekt - ty ale nejsou nutne determinovany dobou, ale vazi se spis na lidi.
    NJAL
    NJAL --- ---
    _BENNY: Zase priznejme si, ze Belle Epoque nebyla zas tak belle, jak by se mohlo zdat, napriklad Alfred Dreyfus by k tomu mel asi vyhrady... Pax Britannica byl castokrat take az nasledkem Bellum Britanicum, treba Burove by mohli vypravet.

Rozumim tomu, jak to myslis, ale trosku mi to pripomina lidi, kteri dnes rikaji, ze za komunistu bylo lip, protoze mizerie te doby se z jejich vzpominek vytratila.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    MOTASH: cekani na 10% je pomerne odvazne. Zacina byt pomerne realne, ze SSO nejaky mandat ziska - a ani 10% nezaruci, ze svuj program dokazou v te maximalisticke verzi naplnovat - coz ale muze nekoho naopak zklamat a priste odradit... Kdyby to volici namisto Babise hodili SSO, tak by uz byl dost silny mandat na to skutecne neco realne dokazat. Pritom Babis i SSO ve skutecnosti slibuji neco, co v realu splnitelne na 100% nebude. Tak v cem je chyba? ;-)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    BONGI: Jen pro obrazek pred ctrnacti dni jsem byl v Marianskych laznich a mel jsem prilezitost nahlednout do alb fotek predvalecneho mesta. A ta noblesa oblekani, respektovani prostredi a okoli, spolecensky konsensus me uchvatil. To je presne to, co ted postradam - noblesa a nadhled.

bohuzel, lidi tyhle klidne doby jako pax britannica, belle epoque atd zacaly nudit. misto noblesy dneska frci rebelie.

BONGI: smutne
    BONGI
    BONGI --- ---
    Mimochodem shromazdeni svolalo sdruzeni Skuteční přátelé Ruska - Vyvadilova iniciativa - alespn jak jsem nasel v tomto blogu http://radimvalencik.pise.cz/1413-dalsi-protest-proti-masakrum-na-ukrajine.html
    BONGI
    BONGI --- ---
    MOTASH: OK, je to o individualnim vnimani. Ja jsem uz kdysi tady inzeroval, ze jsem stary liberalne konzervativni clovek, ktery jeste hodne da na formu a kontext. Ale klidne priznam, ze se mohu mylit.
    Navic zcela pudove nesnasim ABB a jeho nasledny projev me proste nadzvihl.
    Jen pro obrazek pred ctrnacti dni jsem byl v Marianskych laznich a mel jsem prilezitost nahlednout do alb fotek predvalecneho mesta. A ta noblesa oblekani, respektovani prostredi a okoli, spolecensky konsensus me uchvatil. To je presne to, co ted postradam - noblesa a nadhled. Schopnost vnimat prostredi a uzpusobit chovani, vyjadrovani a vyber partneru situaci, cili a zameru pri zachovani vlastni vysoke urovne, je neco, co potrebuji. Mach to ma, Pajonk uz nachazi cestu, ale jinak mi to spis pripada jak klub lidi " co se zname a kamaradime spolu, ostatnim pokud se to nelibi, mohou jit".
    Zvlastni byla reakce na Otavu - uz jsi inzroval nekolikrat, ze chces jit, tak proc nejdes? Nam to nevadi." Jisty znamy politik historicky prohlasil, ze kazdy odchod volice je maler, ktery by nemel byt strane lhostejny, protoze kazdy odchod volice muze znamenat ztratu dalsich potencionalnich volicu, ktere on muze ovlivnit pozitivne ci negativne. Porad mi pripada, ze z hlediska priznivcu a nekterych clenu je SDSO spis klubem "vyjimecnych" nez politickou stranou, ktera volice ziskava.
    Tvrde jadro se uz moc zvetsovat nebude, rozhodne ne na 10% v nejblizsich volebnich letech. At SSO chce ci nechce nastava boj o volice - indiferentni ci volice jinych stran. A tomu je potreba podridit chovani a strategii strany - aspon to si myslim ja.
    MOTASH
    MOTASH --- ---
    BONGI: mého pohledu to podružnost je. Kdyby se mělo pokaždé upřednostňovat, jak to může v médiích vyznít a může být případně nepochopeno "běžným voličem", místo využít příležitosti říci svůj názor, tak nemůžeš v rámci programu svobodných dělat vůbec nic. To, že někdo něco řek někde, kde to prý není košer, je pro "běžného voliče" (pokud se o tom vůbec doví) úplný prd proti prohlášení, že minimální mzda je z podstaty věci špatná věc.
    Až budou mít 10% ve sněmovně, pak bude čas přemýšlet o tom, jak získat "běžného voliče". Teď je stále ještě čas nahánět "tvrdé jádro" - voliče vnitřně přesvědčené o správnosti tohoto programu. Voliči, co to hodí někomu, o kom se nepíše špatně, to už hodili Babišovi.

Ale se zbytkem bodu 2 souhlasim.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    MOTASH: nemusi. clovek muze mit jiny nazor nez ja, ale pokud s nim dospeje k cili, se kterym nemam problem, tak at si ho ma. proto mi treba vadi min ODS (kterou jsem ale nikdy nevolil) nez Bobosikova.

o jakych druhych je ale v souvislosti s Ukrajinou rec? (pokud vim, EU nikomu pod zadnou hrozbou vstup nenarizovala. nebo uz zase skaceme na spek recem o nutnosti geopoliticke rovnovahy a naraznikovych statu?)
    BONGI
    BONGI --- ---
    MOTASH: Take jsem volil SSO kvuli programu, ktery je mi sympaticky. Jenze prave proto, ze je to POLITICKA strana a ne spolek pratel, obcanska iniciativa, volne sdruzeni apod, kde staci mit priznivce a cleny, tak me take zajima rustovy potencial a co tato strana dela dobre ci spatne, aby podporila svuj rust o volice tak, aby ten program mohla uskutecnovat.
    To, ze tam Payne vystoupil, je mozna z hlediska clenu a lidi, co ho znaji nijak dulezite, zvlast vzhledem k obsahu, jenze :
    1. Ten obsah se bohuzel dal pro normalniho volice najit jen slozite a tak asi mohl byt volic spis odkazan na (berme v potaz manipulativnost nasich sdelovacich prostredku): " Shromazdeni protestujici proti soucasne politice vuci Rusku, zvlas ve vztahu k soucasnemu deni na Ukrajine podporili svymi projevy komunista Ransdorf, ultrapravicovy antisemita Adam B. Bartos a mistopredseda SSO Payne ...! " Jen maloktery "bezny" volic bude patrat a dohledavat.
    SSO to v nicem nepomohlo spis to pusobi kontraproduktivne. Vzhledem k tomu, jakou dobrou praci odvedli jednotlivi priznivci a clenove SSO pri volbach na ziskani hlasu, tohle jejich praci kazi. A rozhodne by se to nemelo stat zkusenemu politiku jako je Payne.
    2. Minimalne text toho vystoupeni by se mel na strankach SSO objevit + nejaky dalsi komentar. A podruzne to nevidim
    MOTASH
    MOTASH --- ---
    _BENNY: Ale houby, to je slovíčkaření. Prostě pokud má někdo jinej názor, musí bejt idiot (užitečnej, aby ses pak mohl vytáčet) nebo zmanipulovanej nebo mít jinou nedostatečnost...

BTW- to že jsou "rusáci" svině, vím už dávno. Moje puberta prožitá za normalizace mě nenechala na pochybách. Ale ta naivita, že ti druzí svině nejsou, mě už přešla.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    _BENNY: otázku "komu tohle doopravdy nakonec prospeje"? je dobré si ve vztahu k Ukrajině pokládat už od listopadu 2013 (minimálně)...
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    PAULMUADDIB: podobne vyroky ctu docela casto na FB

podobne se muzeme zpetne ptat komu doopravdy pomahali v 80tych letech na zapade aktiviste bojujici za odzbrojeni. byla to naivita nebo umysl?
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    _BENNY: Komu tím prospějete? Druhé straně? :-)

"to bylo jasne ze pokud Ukrajina bude chtit dobrovolne vstoupit do EU, EU timto Rusko vyprovokuje k legitimni akci" To někdo takhle napsal?
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    PAULMUADDIB: to rad slysim, ze to vidis jinak, ja ale na socialnich sitich pozoruji i jine nazory, a na to jsem se snazil upozornit. kdyz se nekdo zacne ohanet nazory typu "to bylo jasne ze pokud Ukrajina bude chtit dobrovolne vstoupit do EU, EU timto Rusko vyprovokuje k legitimni akci", tak se snazim ptat "komu tohle doopravdy nakonec prospeje"?

MOTASH: meni. nejde o to ze se mnou nekdo nesouhlasi, jde o to komu ve vysledku dotycny svymi ciny a slovy prospiva.
    MOTASH
    MOTASH --- ---
    _BENNY: Nepotřebuji, tento výrok (možná ne správně) přisuzovaný Leninovi znám. Něco to na logice výroku mění?
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    _BENNY: Užitečný idiot je někdo, kdo plamenně obhajuje jistý světonázor, který konvenuje někomu jinému, aniž by z toho sám měl prospěch a dokázal si vytvořit kritický vlastní názor. Taky jsem uměl takhle manipulovat spolužáky ve školce a ve škole :-). Ale jestli je něčí užitečný idiot spíš Payne, nebo spíš například Karel, to ponechám laskavému názoru čtenářstva...
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    _BENNY: Tak to je trochu ode zdi ke zdi. Nevidím u Svobodných nikoho, kdo by nějak kopal za Rusko. To, že to na Ukrajině začala rozesírat EU ze svých vlastních zájmů nemění nic na tom, že Rusko je agresor a okupuje část suverénního státu. A připadá mi neuvěřitelné, že skoro-člen EU je obrán o kus území a v podstatě se s tím všichni smířili a nic se neděje (na druhou stranu, pusťte se animaci map zemí od roku 1000 AD do roku 2000 AD. EU si navíc nadělala do bot "precedentem" s Kosovem.
    Rusko je diktatura (i když to asi většině obyvatel vyhovuje), řízená důstojníkem KGB ( tom se mu přibližujeme, jakmile se zavede online účetnictví na finančním úřadě a náš ministr financí se stane ekonomicky a politicky nejmocnější osobou. USA je demokracie, bohužel řízená psychicky narušeným člověkem, směřující k obdobné diktatuře v krátkém horizontu. Obě jsou to velmoci a soupeři.
    EU je soubor kdysi silných států. potácejících se v problémech zadluženosti, byrokracie a korupce, která se snaží odvést od těchto problémů pozornost regulacemi úplně nesmyslných a marginálních věcí, jako kterou rukou si utírat zadek. I zde jsou jisté totalitní tendence (kontrola občanů, odebírání dětí v Norsku, Finsku, UK a Rakousku). Nicméně tento spolek je na mezinárodním poli poměrně bezvýznamný a bezzubý (nikdo na něj nemusí brát ohled).
    Takže když něco dělá EU blbě, je to blbě. Když něco dělá blbě Rusko, je to taky blbě, ale pro jeho občany (případně obyvatele okupovaného území). Když něco dělá blbě USA je to blbě pro většinu světa (myslím, že v Lybii, Sýrii, Iráku a Afghanistánu umřelo dost lidí). Osobně nefandím nikomu.
    A pak Bednář řekne, že nemáme být lacině protiameričtí, protože je to původní země nejvyšších svobod (i když bohužel stále méně) a Svobodní jsou hned "amerikanofilové". Pak Payne řekne, že média manipulují realitu a že je potřeba si dělat vlastní názor, a Svobodní jsou najednou "rusofilové".
    Co takhle to brát objektivně a na ty chyby, které se nás týkají, upozorňovat konzistentně, jak to Svobodní dělají? Idioti jsou v Ruku, stejně jako v USA a v EU, ale stejně tak chytří lidé. Tady ty spory jsou jako "fandíš Spartě, nebo Baníku?"
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam