ANDY_WARHOL: Čemu jsi neporozuměl v té části co píšu "pro mě" a "čistě osobní"? A ano, rodina je (opět pro mě) užší a širší, přičemž ta širší zahrnuje blízké i vzdálenější příbuzné (biologické i přiženěné). Nicméně asi je pochopitelné, že jsem mluvil o"jádru" rodiny spojené s pojmem "sňatek". Svý definice nikomu nevnucuju, jen jsem se snažil sdělit, že pro mě prostě rodina (jádro) je pouze M-F + potomci, a jen ty M a F mohou uzavřít manželství. A ani nepopírám, že by se mi líbilo, kdyby jiné typy vztahů (této kategorie "rodina-alike", kterou zde diskutujeme) lidi neměli potřebu navazovat/uzavírat. Pro jistotu vypichuji - "lidi neměli potřebu". Což vede k tomu, že samozřejmě budu mít tendenci preferovat takové právní úpravy, které toto pojmově oddělí, a nebudou žádné formě dávat lepší podmínky než rodině/manželství - stejný podmínky a jiný název by pro mě bylo akceptovatelné (tzn sice by mi to vnitřně vadilo, ale neměl bych potřebu to nějak řešit).
Henlein je v tomhle směru podle mě občas dost ulítlej snílek, docela by mě zajímalo jestli si ventiloval nějaký svý vnitřní pnutí nebo jestli to byly jen intelektuální rozcvičky, nicméně nepopírám, že některé jeho modely by byly IMHO v kontextu odpovídajícího okolí funkční.